Küçük İşletmeniz İçin Bir Web Sitesine İhtiyacınız Olduğunun 7 Göstergesi

kucuk-isletmeniz-icin-bir-web-sitesine-ihtiyaciniz-oldugunun-7-gostergesi

Paylaşmayı unutmayın.

Küçük İşletmeniz İçin Bir Web Siteye İhtiyacınız Olduğunun 7 Göstergesi – İşinizi henüz dijital platformlara taşımadıysanız bu sizin için bir kayıp olabilir! İşletmenizin neden bir web sitesine ihtiyaç duyduğunu 7 adımda öğrenebilirsiniz..

Neden Bir Web Sitesine Sahip Olmalısınız?

1- Müşterileriniz bunu bekliyor!

web sitesi
Photo by 200 Degrees on Pixabay

On tüketiciden altısı markaların çevrimiçi içerik sağlamalarını bekliyor ve yarıdan fazlası ürün bilgileri için doğrudan markaların web sitesine bakıyor. Hal böyleyken sosyal medya hesabı olup web sitesi olmayan markalara karşı güvensizlik duyulabiliyor. Bununla birlikte markanıza ait hiçbir çevrimiçi izin olmaması, daha fazla satış yapabilmenizin önüne geçiyor olabilir!

2- İşletmenize dair sosyal kanıt sağlar

Tüketicilerin yüzde doksanı, çevrimiçi incelemelerin satın alma kararlarını etkilediğini iddia ediyor. Yelp, Foursquare veya diğer inceleme sitelerinde markanız için yorumlar bulunması önemli bir etken olabilir. Ancak size(markanıza) ait bir web sitesinin bulunması bir taşla iki kuş vurdurur.

3- Algıları Siz Oluşturun!

Sosyal medya kanallarında başkalarının sizin hakkınızda neler söylediğini kontrol edemezsiniz, bu doğru! Ancak bir işletme web sitesi aracılığıyla kendi hikayenizi oluşturarak genel algıyı etkileyebilirsiniz. Yani kontrol edemeseniz de insanların fikirlerini olumlu şekilde yönlendirebilirsiniz.

4- Rakiplerinizin Büyük Çoğunluğu Bir Web Sitesine Sahip!

işletmeniz için web sitesi
Photo by William Iven on Pixabay

Araştırmalar, bir tüketicinin neye ihtiyaç duyduğu veya ne istediği konusunda bir fikri olduğunda, araştırmaya başladığını ve yüzde 72’sinin eğitim materyalleri, incelemeler ve referanslar bulmak için çevrimiçi olduğunu gösteriyor.

Bu nedenle, rakiplerinizle rekabet edemiyorsanız alışveriş yapanlara başka bir markadan satın almaları için bir neden veriyorsunuz. Bir web sitesi edinerek müşterilerinizi korumanız ve iletişiminizi koparmamanız mümkün.

5- Kısıtlı Çalışma Saatlerine Bağımlı Kalmayın!

Photo by Please Don’t sell My Artwork AS IS on Pixabay

Kimse sabah 3’te çalışmak istemez ama insanlar o saatte alışveriş yapmak isteyebilir veya gündüz saatlerinde satın almayacakları bir şeyi o anın psikolojisiyle almak isteyebilirler. Bir işletme web sitesine veya e-ticaret mağazasına sahip olmak, yalnızca sabah 9 ile akşam 5 arasında değil, her zaman ürün satabileceğiniz anlamına gelir. Mesailere bağımlı kalmazsınız.

6- Google Arama Sonuçlarında Görüntülenin

arama sonuçları, web site trafiği
Photo by William Iven on Pixabay

Tüketicilerin yüzde 81’i alışveriş yapmadan önce çevrimiçi araştırma yapıyor. Bu Google’da bir veya birden fazla anahtar kelime arattıkları anlamına geliyor.

İşletmeniz için bir web siteniz yoksa, arama motoru sonuç sayfasında görünme şansı elbette sıfırdır.

7- Web Sitesine Ürün ve Hizmetlerinizi Sergileyin

Bir web sitesi edinerek sadece ürünlerinizi sergilemek veya hizmetlerinizi güzel resimlerle ayrıntılı olarak özetlemekle kalmazsınız. Aynı zamanda tereddütlü müşterilere satın alma isteklerini arttıracak, başka bir yere gitmelerine sebep bırakmayacak kısa video eğitimleri veya indirilebilir pdf dokümanları da sağlayabilirsiniz.

Tüm bu sebepler kişisel veya firmanız bünyesine ait web sitesi kurmanız için yeterli olduysa aklınıza, peki web sitesi nasıl kurulur, nereden başlanır, ücretsiz kurmanın yolu var mı gibi sorular gelebilir. İlk adımı buradan atabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar