Ücretsiz Web Sitesi Açabileceğiniz 3 Platform

ucretsiz-web-sitesi-acabileceginiz-3-platform

Paylaşmayı unutmayın.

Ücretsiz Web Sitesi Açabileceğiniz 3 Platform – İnternette kendi yerinizi alabilmek için bir Web Sitesi açmanız gerekiyor. Fakat hayalinizi gerçekleştirmek için bütçeniz yetersiz olabilir. Alan adı, Hosting, Tema ve SSL sertifkası gibi ihtiyaçlarınız olmadan site açabilirsiniz.

Ücretsiz Web Sitesi Açabileceğiniz 3 Platform

Bir şeyi ücretsiz yapmak istiyorsanız bazı sınırlara takılmanız mümkün. Örneğin sitenize çok gerekli bir eklentiyi yükleyemeyebilir ya da direkt olarak FTP aracılığı ile dosya transferi yapamayabilirsiniz. Fakat kendinizi geliştirmek için deneme yapmak istiyorsanız ücretsiz platformları kullanmak çok daha mantıklı.

1-) WordPress

WordPress dünyaca tanınmış bir alt yapıdır. Kendi sitenizi kurmak için tek yapmanız gereken kurulum dosyalarınızı atmak. Sonrasında binlerce temaya ve eklentiye saniyeler içerisinde ulaşıp sitenizin kurulumunu tamamlayabilirsiniz.

Bunun yanı sıra kendinize WordPress üzerinden de site kurabilirsiniz. Oluşacak site siteadiniz.wordpress.com olacak.

Kod bilginiz olmadan birkaç dakika içinde kendi internet sitenizi oluşturabilirsiniz. Bu site satış yapmak için veya sadece blog yazılarınızı paylaşmak için olabilir. WordPress’in sunduğu bu özellik ne kadar harika olsa da eklenti ve tema kısmında bazı kısıtlamaları sinir bozucu olabiliyor.

2-) Blogger

ucretsiz-web-sitesi-acabileceginiz-3-platform

Blogger’da birkaç dakika içerisinde internet sitenizi oluşturup yayına almanıza izin veren platformlardandır. Fakat WordPress’e oranla daha az özelliğe sahip olmasından ve varsayılan temasının çok beğenilmemesinden dolayı arka planda kalmaktadır. Blogger genel olarak paravan (ana siteye backlink verebilmek için açılan yan siteler) site olarak kullanılmaktadır.

3-) Wix

ucretsiz-web-sitesi-acabileceginiz-3-platform

Eğer işletmeniz için veya kendinizi tanıtmak için bir site açacaksanız bu mutlaka Wix olmalı. WordPress ve Blogger genel olarak yazı paylaşmak üzerine fakat Wix tanıtım amaçlı site kurmak için tasarlanmış.

Ayrıca site yapıcısı sayesinde varsayılan temaları seçmek zorunda değilsiniz. Canınız nasıl istiyorsa, hiç kodlama bilginiz olmadan sadece birkaç dakika içerisinde eşsiz Web Sitenizi oluşturabilirsiniz. Ya da uğraşmak istemiyorsanız geniş tema yelpazesinden bir temayı kolayca seçebilirsiniz.

Wix, genel olarak bir tanıtım sitesi olsa da aynı zamanda blog kurmanıza da izin verir. Site kurulumu ekranında “blog kurmak istiyorum” seçeneğini seçtiğinizde ona uygun temaları listeler.

Seçtiğiniz tema üzerinde dilediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Bu işlem tamamen ücretsizdir. Wix, sizin onun sistemini kullanmanız karşılığında sadece sitenizin en altına “Bu site Wix ile oluşturulmuştur” yazısı ekler.

Uzun Lafın Kısası

Eğer kolay yönetilebilir, güvenli ve herkes tarafından tanınan bir sistemi arıyorsanız WordPress,

Hızlı ve kolay yönetilebilir bir sistemi arıyorsanız Blogger,

Kendiniz veya şirketiniz için tanıtıcı siteler yapmak isterseniz Wix’i tercih edebilirsiniz.

Ayrıca, daha sonra ücretsiz yerine ücretli servisleri tercih etmeye başladığınızda küçük bir uğraşla tüm siteyi yeni alan adınıza taşıyabilirsiniz. Eğer yapmayı bilmiyorsanız biz uzmana danışmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Ek olarak size en doğru hizmeti sağlayacak ajansları da tercih edebilirsiniz. Siteniz için en doğru ajansı nasıl seçeceğinizi merak ediyorsanız ona da bir çözüm sunalım.

Web tasarım ajanslarından teklif almanıza yardımcı edvido ile pazarlama ve yazılım projelerinizi sizin için özel seçilmiş güvenilir firmalarla hayata geçirebilirsiniz. edvido sizin için en doğru ajanslardan teklif alabilmenizi sağlıyor. Ortalama 48 saat içinde güvenilir 4-5 ajansla eşleşebiliyorsunuz. Bu yöntem ile birlikte işiniz için etkili bir web sitesi yaratabilirsiniz.

Tercih tamamen size kalmış.

Paylaşmayı unutmayın.

Enes ibrahim Aydeniz

Merhaba sevgili Gager. Yaşım 19 Denizli'den katılıyorum. Oyuncu Hesabı ve TeknoDizi sitesini geliştiriyorum. Bu kadar :)

İlgili Sayfalar