Aşırı Hızlı Şarj Teknolojisi – Beş Dakikalık Şarj ile 400 Km

asiri-hizli-sarj-teknolojisi-bes-dakikalik-sarj-ile-400-km

Paylaşmayı unutmayın.

Aşırı Hızlı Şarj Teknolojisi – Beş Dakikalık Şarj ile 400 Km – Gerek çevreci oluşları gerekse yakıt tüketimlerinin düşük maliyetlerde olması günümüzde elektrikli araçlara olan ilgiyi artırdı. Gelecekte hayatımızda daha fazla yer alacak elektrikli otomobiller için güzel gelişmeler oluyor. Günümüz de kullanımları gittikçe artan elektrikli araçların en büyük problemlerinden biri şarj süreleri. Özellikle uzun yola çıkmak isteyen kişiler için istasyonlar bulmakta şarj süresini beklemekte can sıkıcı. Bu sorun çoğu kişinin elektrikli araç alırken ya da almaya düşündükleri sırada karşılaştıkları bir problem. Günümüzde ortalama 30 dakika süren bu işlemin süresi kısalıyor. Elektrikli araçlar için pil üreten bir firma sadece 5 dakikalık bir sürede şarj edilebilen bir batarya geliştirdi.

Aşırı Hızlı Şarj Teknolojisi – Beş Dakikalık Şarj ile 400 Km

Aşırı Hızlı Şarj Teknolojisi

asiri-hizli-sarj-teknolojisi-bes-dakikalik-sarj-ile-400-km
@pixabay

İsrail kökenli bir firma olan Storedot firması “nano ölçekli metaloidler ve tescilli birleşikler “kullanan şarj teknolojisini ticari kullanılabilirliğini test ediyorlar. Firma bataryasını beş dakika içinde şarj edilmesi hakkında bir sunum hazırladı. Seri üretimin kolay olacağına inanan firma daha önce de dronelar ve telefonlar için yüksek performanslı batarya konusunda üretimleriyle biliniyor. Piller lityum iyon teknolojisi ile üretiliyor ve pil mevzusu olunca akla güvenlik geliyor firma güvenlik konusunda önlemlerini almış durumda. StoreDot ceo’su Doron Myersdorf konu hakkında şunları dedi;” En iyi bilim adamlarından oluşan ekibimiz, yenilikçi malzemeler ve hücre tasarımından yaralanarak pillerin kullanım süresinde düşme, şişme ve güvenlik gibi hızlı şarj dan kaynaklı zorlukların üstesinden geldi” dedi. Ayrıca firma pillerini yılın sonunda piyasaya sürmeye hazırlandıklarını duyurdu.

Tek Şarjla 400 kilometre

asiri-hizli-sarj-teknolojisi-bes-dakikalik-sarj-ile-400-km
@pixabay

Gene piller üzerine araştırma yapan bir diğer grup olan Penn State mühendisleri “Lityum İron Phosphate” kaynaklı ürettikleri bataryalarıyla 400 km’lik bir menzil sağlayabilen bir batarya geliştirdiler ve bu batarya 10 dakikada tamamen şarj olabiliyor. Üretilen bu batarya daha iyi bir performans sağlamak için kendisini 60 dereceye kadar hızlıca ısıtarak işlemi hızlandırıyor ve aşırı ısınmayı önlemek için farklı malzemeler kullanıyorlar. Konuyla ilgili baş araştırmacı Chao-Yand Wang “Elektrikli araçlar için akıllı bir batarya geliştirdik. Bu noktadan sonra elektrikli araçların mesafe derdi olamayacak ve bu batarya uygun bir fiyatlı olacak” dedi.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar