5 Adımda Yeni İşte Başarılı Olmak
5 Adımda Yeni İşte Başarılı Olmak – Sanal veya fiziksel olarak yeni bir iş fikriyle dolup taşıyorsanız, fikrinizi hayata geçirmek için sabırsızlanıyorsanız bu yazı tam size göre.
5 Adımda Yeni İşte Başarılı Olmak
1-) Beklentilerinizi Yüksek Tutmayın
Çoğu işletmenin veya projenin bitme sebebi yapım aşamasındayken beklentileri en üst seviyede tutmaktan kaynaklanır. Nasıl ki çay içtiğiniz bir kahvehanede ciro hesabı yaptığınızda işletme sahibi milyonları kazanıyorken gerçekte belkide zor geçinen biri çıkabileceği gibi işlerin planladığınız şekilde gitmemesi de olasıdır.
Bir işe girecekken şu kadar kazanırım cümlesi yerine en fazla şunu kaybederim cümlesi ile başlarsanız projeniz tutmasa bile enerjiniz hala yerinde kalacaktır.
2-) Sosyal Medyayı Aktif Değil Etkin Şekilde Kullanın
Çoğu işletme sosyal medyada yaptıkları işleri paylaşarak takipçi kazanmaya çalışır fakat bu oldukça yanlış bir davranış. Kimse bir halı yıkama firmasını sadece yıkanan halıları paylaştığı için takip etmez.
Takipçileriniz ile elinizden geldiğince etkileşime geçin. Gerekirse her takipçinizi tek tek takip ederek (izleyerek) yaptıklarını inceleyin ve ürününüze / hizmetinize ihtiyaç duyabileceği noktalarda onunla iletişime geçin. Böylece takipçileriniz önemli olduklarını hissedecek ve size hayır diyemeyecektir.
Her gün birkaç gönderi paylaşmak sandığınızın aksine etkileşimi arttırmaz. Var olan takipçilerinizin sürekli sizi ana sayfalarında görmesinden dolayı takipten çıkmalarını sağlar.
3-) Her Şeyi Kendiniz Yapmaya Çalışmayın
Bizler, bir işe kalkıştığımızda en ufak sorunla dahi uğraşarak düzeltmeye çalışırız. Fakat bilemediğiniz bir konuyu uzmana bıraktığınızda (sosyal medya yönetimi, web sitesi v.b.) zamandan tasarruf ederek kendi yapabileceğiniz alanlara daha çok vakit ayırabilirsiniz.
Yapamayacağınız işler için birçok platformdan yardım almanız mümkün. Eğer İngilizce biliyorsanız dünyaca ünlü Fiverr ile çalışabilir; Türkçe olarak da Armut ve Bionluk sitelerini tercih edebilirsiniz.
Bir uzmanla çalışmak para kaybı olarak gözükse de; işletmenizin temellerini sağlam atmanızı sağlayarak ileriye dönük harika bir yatırımdır.
4-) En küçük sorunda vazgeçmeyin
Başlangıçta hayal ettiklerinizi elde edemezseniz hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Neredeyse hiçbir başlangıç ilk sene kazanç getirmez. Bütçenizi ve umutlarınızı buna göre ayarlayın. Yaptıklarınızı bir ağaç tohumu eker gibi düşünerek sonrasında bundan kazanç sağlayacağınızı hatırlayın.
5-) Rekabet Edemeyeceğiniz Sektöre Girmeyin
Her sene binlerce insan maddi ve manevi olarak yetemeyeceği sektörlere çok fazla para kazanmak amacıyla giriyor. Müşterisi çok diye süpermarketin yanına bakkal açtığınızda kazanamayacağınız gibi Facebook varken sosyal paylaşım ağı yapmanızda mantıksızdır.
Elbette hayaller vazgeçilmez fakat kendi sınırlarınız olduğunu unutmayın. Küçükten başlayarak büyümeye doğru odaklanın.
Evet. Her şey bu kadar. Bu listenin haricinde rakiplerinizi analiz ederek onların yaptıklarını da yaparsanız başarısız olmak için bir sebebiniz yok gibi gözüküyor. Alt kısımdaki yorum alanından sizde işletmeniz için yaptıklarınızı ve hikayenizi bizler ile paylaşarak hiç bilmediğiniz bir yerde, hiç bilmediğiniz bir kişinin işletmesini büyütmesine yardımcı olabilirsiniz.