Sosyal Medya Alışkanlıkları Covid-19 ile Değişimi

sosyal-medya-aliskanliklari-covid-19-ile-degisimi

Paylaşmayı unutmayın.

Sosyal Medya Alışkanlıkları Covid-19 ile Değişimi – Koronavirüs salgını ile birlikte karantina dönemleri ve evde yaşama alışkanlığı hayatımızdaki birçok farklı noktada değişimlere yol açtı. Açarken de özellikle insanlar sosyalleşme alanında da büyük değişimler yaşamaya başladı. Bilhassa aktif sosyal yaşantıda değişen alışkanlıklar ve giderek kopan bağlar sonrasında sosyal medya kullanımı alışkanlıklarında da büyük bir değişim ile karşılaşıldı. İnsanlar sosyal medya üzerinde sosyalleşmek ve arkadaşlıktan daha fazla, doğru bilgiye ve dürüstlüğe ulaşmak istiyor. 

Sosyal Medya Alışkanlıkları Covid-19 ile Değişimi

Özel bir araştırma şirketi tarafından 14-65 yaş arasındaki katılımcılar ile bu yönde bir araştırma yapılmıştır. Bu kapsamında, salgın sonrasında kullanıcıların sosyal medyada değişen beklentileri net bir şekilde ifade ediliyor. 

İlk bilgi olarak araştırma bağlamında Türkiye’de izolasyon süreci ile birlikte sosyal medya kullanıcılarının %61 oranının, daha fazla kullanım sağlamaya başladığı ifade ediliyor. Araştırmada alınan cevaplara bağlı olarak %51 kullanıcı oranının sosyal medyayı artık güncel bilgilerden dolayı haber alabilmek için kullanıldığı ifade ediliyor. 

sosyal-medya-aliskanliklari-covid-19-ile-degisimi
@unsplash

İzolasyon dönemi içerisinde birçok marka, mesaj ve kampanyalar açısından dijital ortamlarda çok daha yoğun çalışmalar sergilemeye başladı. Bu bağlamda sosyal medya kullanıcısı araştırma katılımcılarının, reklam konusunda %51 oran ile en çok Linkedln uygulamasını güvenilir buldukları ifade ediliyor. Zira bu bağlamda katılımcılar arasında %37 gibi bir oran günlük en az 30 dakika gibi bir süre Linkedln sosyal medya uygulamasını kullandığını ifade etmiştir. Buna ek olarak %30 oran ise gün içinde Linkedln uygulamasında yarım saatten daha fazla kullanım sağlıyor. 

Daha Fazla Kullanım, Alışkanlıkları Da Değiştirdi

1815 kullanıcı katılımı yer alan araştırma çalışmasında, özellikle izolasyonun artışı ile birlikte evden çalışma sistemine geçilmesi nedeniyle sosyal medyanın daha fazla kullanıldığı ifade ediliyor. Bu çerçevede şirket tarafından araştırmaya bağlı olarak, sosyal medya kullanım alışkanlıkları hakkında belirli yorumlarda da bulunuldu. 

sosyal-medya-aliskanliklari-covid-19-ile-degisimi
@unsplash

Araştırma sonucunda sağlanan yorumlarda, yaşadığımız izolasyon süreci içerisinde Linkedln sosyal medya ortamının ülkemizde kullanıcılar için çok daha aktif ve önemli bir hale geldiği belirtiliyor. Çünkü sektör hakkındaki haberleri yakından takip edebilmek ve daha güvenilir bilgiye ulaşmak açısından Linkedln çok önemli bir uygulama olarak görülüyor. Hatta araştırmanın bir kısmında katılımcıların %57 gibi bir oranının bir haftalık süreç içerisinde uygulamada katiyetle 1 veya 3 arası post paylaşımı gerçekleştirdiği de ekleniyor. 

Özellikle yeniçağ içerisinde teknolojinin gelişmesi ile birlikte insanlar iyi veya kötü her hatıralarını sosyal medya kanallarında yaşıyorlar. Ayrıca bu anıları paylaşımlar yaparak sosyal olmaya devam ediyor. Sosyal medya, günlük rutin içerisinde de artık haber kaynağı olarak görülmeye başlamıştır. Bu durum devam ederken koronavirüs salgını ile birlikte çok daha büyük bir önem kazanmaya başladı. Bu nedenle güvenilir bilgiye ve doğru kaynaklara ulaşabilmek için de doğru sosyal medya araçlarını kullanmak gerekmektedir. Doğru bilgi sosyal medyada çok yüksek önem verilen konulardan biri olmayı sürdürüyor.  

Kaynaklar; MarketingTürkiye, AdColony

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar