Karantina Sürecinin Doğaya Olumlu Etkileri

karantinanın-doğaya-etkileri

Paylaşmayı unutmayın.

Karantina Sürecinin Doğaya Olumlu Etkileri – Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın bir hastalık olan Çin kaynaklı Covid19 virüsü, başlarda Asya kıtasını tamamen etkisi altına almışken son 2-3 aydır Avrupa ve Amerika’yı da yoğun etkisi altına aldı. Son 1 aydır ülkemizde de etkisini gösteren ve göstermeye devam eden Covid19 pandemisi insanları evde kalmaya mecbur bırakmış durumda. Dünya çapında hayatın durmuş ve devlet ekonomilerinin sarsılmış olması, insanların dışarı çıkıp gündelik hayatlarına devam edemiyor olması her ne kadar kötü bir durum olsa da, insanların birden geri çekilmiş ve evlere kapanmış olması doğa açısından birçok olumlu etkiye neden oldu.

İnsanların karantina süreci dolayısıyla evlere kapanması ile birlikte doğal yaşam bir nebze kendine geldi ve dünya genelinde bazı farklı ve güzel manzaralara tanık olduk. Bunları şu şekilde listeleyebiliriz;

Karantina Sürecinin Doğaya Olumlu Etkileri

1- İstanbul Boğazı

İlk sırada ülkemizden bir manzara var. Virüs salgını dolayısıyla İstanbul’un boğaz trafiği bayağı azaldı ve hatta durma noktasına geldi. Bu sakinlikten yararlanan yunus balıkları Galata Köprüsüne kadar yaklaştı ve ortada son derece renkli görüntüler oluştu.

2- Venedik Kanalı

Dünyanın en turistik noktalarından biri olan Venedik, karantina süreci dolayısıyla tarihinin en sessiz günlerini yaşıyor. İnsan ve turist kalabalığının sıfırlanmasıyla birlikte Venedik kanalı kendine geldi. Önceden çamurlu bir görünüme sahip olan Venedik kanalı tekrar berraklığına kavuştu ve balıklar geri döndü. Ayrıca kanalda artık kuğular yüzüyor.

venedik-kanalı

İlgili bir tweet’i de sizinle aşağıda paylaşıyoruz…

https://twitter.com/ikaveri/status/1239660248207589383

3- İngiltere

Karantinadan dolayı boş kalan İngiltere sokaklarına yabani keçiler indi. Boş sokaklarda dolaşan yabani keçiler ilginç görüntülere neden oldu.

yabani-keçiler
@haberturk

4- Hava Kirliliği

İnsanların evde kalması ve kendisini geri çekmesi ile birlikte dünya genelinde hava kirliliği oranında büyük bir düşüş görüldü.

5- Tunceli

İngiltere’deki olayın bir benzeri Tunceli’de görüldü. Evde kal çağrılarının olumlu sonuç vermesi ile boş kalan cadde ve parklara sürü halinde inen yabani keçiler, parklardaki çimenlerden otlandıktan sonra sokaklarda gezmeye devam etti.

şili-puma
@milliyet

Tüm bu manzaraların haricinde ise Japonya’da metro istasyonunda geyik, Şili’nin başkenti Santiago’da ise puma görülmesi gibi ilginç olaylar yaşandı.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar