5 Adımda İşletmenizi Öğrencilere Pazarlayın
5 Adımda İşletmenizi Öğrencilere Pazarlayın – Türkiye’de mevcut öğrenci sayısı 25.5 milyondan fazladır. Bu sayı işletmelerini öğrenci profillerine göre belirlemek için yeterli bir organdır. Genç öğrenci grupları her zaman büyük oranlarda fakat küçük ölçekli alışveriş yaparlar. Bu istatistik firmaların tüketici profiline göre düzenleme yapmalarını sağlar. Fakat hassas bir durumdur işletmeler açısından öğrenci portföyüne yönelmek. En ufak bir olumsuzluk firma ve işletme hakkında negatif bir reklamın yayılmasına sebep olacaktır. Uygun satış politikaları belirlemek için önemli noktalara dikkat etmek gerekir.
Ürünleri öğrencilere satmak için yaş gruplarına göre bir araştırma yapılmalıdır. Satış politikasını oluşturan grubun içinde mutlaka öğrenciler yer almalıdır.
Bu 5 Taktik ile Pazarlayın;
1) Heyecanlı Satış Politikası
Satış yapılacak olan profil öğrenci profili ve satılacak ürün ne olursa olsun reklam ve tanıtımı sıkıcı olmamalıdır asla. Öğrencileri heyecanlı şekilde ve merak uyandırıcı tarzda bir reklam ile sunulmalıdır ürün. Genç kesim zamanlarının çoğunu dışarıda gezerek ya da eğlenerek geçirmek ister. Bu sebeple öğrencilerin hızlarına uygun şekilde satış yüzü oluşturulmalıdır.
Ürün tanıtımlarında ve tanıtıcı promosyon ambalajlarında dikkat çekici ve belirgin iç ısıtıcı renkler olan kırmızı renk ağırlıklı olarak kullanılmalıdır. Öğrencilerin diline pelesenk olacak sloganlar ile ilgi çekici strateji uygulanmalıdır.
2) İlgi Çekici İçerikler Yayınlanmalı
Dünya genelinde öğrenci olup da sosyal medya (Facebook, İnstagram ve Twitter) kullanmayan öğrenci istisnalar hariç yoktur. Özellikle 18-25 yaş grupları sosyal medyayı ağırlıklı olarak takip etmektedir. İlgi çekici ve merak uyandırıcı, öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik yayınların yapılması işletmenin ziyaret edilmesini fazlasıyla arttıracaktır.
3) Fırsat Sunmak
Öğrenciler öğrenim hayatları boyunca pek çok aktivite, kamp, konser ve toplantı organize ederek bir araya gelirler. Bu durumu bir fırsata çevirmek için düzenlenen etkinliklere sponsor olunarak markanın ve firmanın tanıtımı yapılmalıdır.
4) Ekonomik Görüntü Oluşturmak
Pek çok öğrenci ekonomik olarak orta düzeyde bir konuma sahiptir. Her hangi bir alışveriş yaparken aldığı üründen dolayı çok fazla para harcamadığını hissetmelidir. Ürünlerin ekonomik ve uygun bir bedelle satışa sunulduğu iyi anlatılmalıdır.
5) Yerinde Tanıtım
Satış profilinde asıl hedef eğer öğrenciler ise tanıtımı yapılacak ürünlerin standının kurulması gereken yerler öğrencilerin en fazla zaman geçirdiği okullar, kampüs alanlarıdır. İlgi çekici standlar, bedeva tanıtıcı ürünler ve eğlenceli müzikler ile tanıtım sağlıklı şekilde yapılabilir.