2020 İçin Video Pazarlama İstatistikleri

video-pazarlama-istatistikler

Paylaşmayı unutmayın.

2020 İçin Video Pazarlama İstatistikleri – 2020 video stratejinizi belirlemek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu makalede size 2020’den 2022’ye kadar, saniyede internette yayınlanan videoların sayısı 1 milyona yaklaşarak tüm çevrim içi trafiğin yüzde 82’sine çevrilmesi beklendiğini öncelikle haber vermek istiyoruz. Bu yüzden markanız, 2020 video stratejisi ve kendi benzersiz deneyimlerinizi yaratma yöntemlerinizle kendi hazırlığınıza devam ettiğinizden, akılda tutulması gereken birkaç önemli istatistiğin gözünüzün önünde olmasını sağlamak istedik. İşte 2020 için video pazarlama istatistikleri için beklenenler;

Video Pazarlama – Kullanımı ve Tüketimi

Son üç yılda video kullanımında gözle görülür bir artış oldu. Bunu kanıtlayan birkaç istatistik, mobil cihazlardaki video tüketiminin her yıl yüzde 100 arttığını gösteriyor.

Ek olarak, insanların yüzde 78’i her hafta çevrim içi video izlerken, yüzde 55’i ise günlük izliyor. Yarıdan fazlası (% 54), zaten tükettikleri şeyin üzerine daha fazla video içeriği talep ediyor.

Mobil Cihazlarda Video Pazarlama Stratejileri ve En İyi Mobil Uygulamalar 

video-pazarlama-istatistik
Mobil cihazlar

İzleyiciler, video aracılığıyla elde edildiklerinde iletinin yüzde 95’ini sakladıklarını ve mobil kullanıcıların önemli bir bölümü olan yüzde 92’sinin videolarını başkalarıyla paylaştığını iddia ediyor.

İşletmelerin büyük çoğunluğu stratejilerini, taktiği planlara dahil eden yüzde 81’i ile değiştiriyor; bu, bir önceki yıla göre yüzde 63’lük bir artış gösteriyor.

Pazarlamacıların yüzde doksan dokuzu yaklaşımlarında video pazarlamayı kullanmaya devam edeceklerini iddia ediyor ve yüzde 88’i gelecekte bu tür kampanyalara daha fazla para ayırmayı taahhüt ediyorlar. Bu, yalnızca dünya genelinde bir sürpriz değil, video pazarlaması endüstrisi patladı ve şu anda 135 milyar dolar değerindedir.

Dikey Video Marka Öyküsü 2020’de Trend Olabilir Mi?

video-pazarlama-istatistikleri
İstatistikler

Gelişmiş bir mobil deneyim için artan talebin ayrılmaz bir parçası dikey video ve Instagram gibi lider platformlar değişime öncülük etmek için paylarını zemine sokuyor.

Bağlam olarak, kullanıcıların yarısından fazlası % 60 telefonlarında yatay olarak çekim yapıyor. Bir izleyicinin bakış açısından, yüzde 75’i videoları yatay olarak izlemeyi tercih ederken, yalnızca yüzde 25’i dikey olarak izlemeyi tercih ediyor.

Video pazarlama, diğer herhangi bir sosyal gönderi seçeneğine kıyasla daha fazla görüş, ilgi ve olumlu tepkiler sağladığı kritik bir noktadadır. Kullanıcılar metinleri gözden kaçırmaya meyilli olsalar da, dikkat çekmek ve hatırlamak söz konusu olduğunda videoların rekabet avantajı vardır. Hedef kitlenizi büyütmek ve varlığınızı geliştirmek için bu istatistikleri mutlaka kullanın.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar