Mobil Güvenlik İçin Önemli Noktalar

mobil-guvenlik-icin-onemli-noktalar

Paylaşmayı unutmayın.

Mobil Güvenlik İçin Önemli Noktalar – Teknolojinin her geçen gün hayatımızın her noktasına tesir ettiği bir gerçektir. Günün her anında farklı teknolojik aletler olsa da teknoloji ile iç içe yaşamaktayız. Fatura ödemelerinden, eğitimle ilgili işlemlere, oyun oynamak ve sosyal medya gibi çok yoğun kullandığımız işlemlere kadar mobil teknolojiyi çok yoğun şekilde kullanmaktayız.

@algoritmabilisim.com.tr

Her türlü şahsi bilgilerimizi paylaştığımız mobil saha, ne kadar güvenli olabilir? Girdiğimiz sitelerde virüsler olabilir, bilgilerimiz her an çalınabilir veya telefonumuzu her hangi bir yerde unutabiliriz. Bilgilerimizin ne kadarını paylaşırsak o kadar çok kaybedecek şeyimiz var demektir. En son dönemde toplam 7.1 milyon mobil cihazın kayıp ve çalıntı olduğu belirtilmiştir. Bu tehlikeye sadece şahıslar değil kurum ve kuruluşlarda maruz kalmaktadır. Tehlikenin büyük olması nedeniyle pek çok kişi mobil güvenliğe dikkat etmek zorunda kalmaktadır.

Mobil Güvenlik Tedbirleri

1)Erişim İzinlerini Kaldırma :

Pek çok kişi hemen hemen her gün telefonuna uygulama indirmektedir. Uygulamalar indirilirken ilk baştaki önermelerin hiçbiri okunmamakta ve direkt olarak onaylanmakta ve izin verilmektedir. Bu izinlerin pek çoğu şahsi verilerin üçüncü şahıslara paylaşımına izin vermektedir.Uygulamayı kullanırken bizden bazı izinler istemektedir. Uygulama kullanılmasa bile telefonda bulunan veriler paylaşıma açılmaktadır. Bu nedenle uygulamaları kullanırken İzinler kontrol edilmelidir.

2) Ücretsiz Kablosuz Ağlardan Uzak Durulmalı :

Cebimizde taşıdığımız minik cihazlar artık bilgisayar görevi görmekte pek çok iş buradan halledilmektedir. Ücretsiz Wi-Fi ‘lar, telefonda bulunan yazılımlara casus program göndererek kişisel bilgilerin çalınmasına zemin hazırlamaktadır.

@gazeteduvar.com.tr

3)Sim Kart Bilgilerini Koruma :

Gelişen teknolojinin ortaya çıkardığı son model telefonlara ulaşma isteği neticesinde pek çok insan sürekli olarak telefon değiştirmektedir. Telefon değiştirirken mutlaka yedeklemesi yapılan verilerin silinmesi gerekmektedir.

4) Mobil Güvenlik – Şüpheli Linklere Tıklanmamalı:

Pek çok insana tanımadık adreslerden mesajlar gelmektedir. Merak konusu olacak şekilde atılan mesajlara pek çok kişi tıklamakta. Bu tıklama neticesinde kişisel veriler bir diğer kişiye iletilmektedir.

@birkarefotograf.com

5)Hassas Bilgiler Telefonda Saklanmamalı:

Telefonlar cepte taşınan şahsi birer cüzdan gibidir. Bütün bilgilerimiz orada yer almaktadır. Özel ve ailevi bilgiler, kart bilgileri gibi çok önemli bilgiler telefonda saklanmamalıdır.

6) Antivürüs Programı Kullanılmalı :

Mobil cihazlar bilgisayarlara göre çok fazla risk altında. Çünkü pek çok insan her yerde işini telefonlardan halletmektedir. Bu nedenle hackerların hedefi mobil cihazlardır. Bunlardan korunmak içinde en önemli tedbir antivirus programlarıdır. Her telefonda mutlaka güncel antivirus programı olmalıdır.

@okutanhaber.com

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar