2022’nin En İyi VPN Uygulamaları

Paylaşmayı unutmayın.

2022’nin En İyi VPN Uygulamaları – Sanal Özel Ağ veya VPN, uzaktan erişim yoluyla farklı ağlara bağlanmayı sağlayan İnternet teknolojisi.

VPN sanal bir ağ uzantısı oluşturduğu için, VPN kullanarak ağa bağlanan bir cihaz, fiziksel olarak bağlıymış gibi o ağ üzerinden veri alışverişinde bulunabilir. Kısacası Virtual Private Network (VPN), İnternet ya da başka bir açık ağ üzerinden özel bir ağa bağlanmayı sağlayan bir bağlantı çeşididir. VPN üzerinden bir ağa bağlanan kişi, o ağın fonksiyonel, güvenlik ve yönetim özelliklerini kullanmaya da devam eder. 

2022’nin En İyi VPN Uygulamaları

1. ExpressVPN

@VPN online

ExpressVPN, İngiliz Virgin Adaları’na kayıtlı şirket Express Technologies Ltd tarafından sunulan bir VPN hizmetidir. Yazılım, kullanıcıların web trafiğini şifreleyen ve IP adreslerini maskeleyen bir gizlilik ve güvenlik aracı olarak pazarlanmaktadır. Diğer VPN ağlarına göre oldukça hızlıdır. Hatta diğer VPN’ lere kıyasla uzun mesafede bu kadar iyi performans gösterebileni yok. Türkiye de dahil olmak üzere 90 konumda 3.000’den fazla sunucuya sahiptir. Böylece mümkün olan en yüksek hızı elde etmek için yakınınızda bir sunucu bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra, askeri düzeyde şifreleme ile güvenlik özellikleri vardır. 

ExpressVPN, şifreleme teknolojisi ve gelişmiş güvenlik özellikleriyle bağlantınızı tamamen anonim kılar. Windows, Mac, Android, iOS, Linux gibi büyük işletim sistemleri için kullanıcı dostudur. Diğer uygulamalara göre biraz pahalıdır. Ancak yıllık planları tercih ederseniz çok daha uygun maliyetlidir.

2. ProtonVPN

@cybernews

E-posta hizmeti ProtonMail’ in arkasındaki şirket olan İsviçre şirketi Proton Technologies AG tarafından işletilen bir VPN hizmetidir. 3 Aralık 2021 itibariyle ProtonVPN, 61 farklı ülkede toplam 1.529 sunucuya sahiptir. Tüm sunucular, şirketin ağı üzerinden ProtonVPN’ e bağlıdır. Windows , MacOS , Android ve iOS için hizmeti mevcuttur. Ayrıca Linux için bir komut satırı aracına sahiptir ve IPSEC protokolü kullanılarak uygulanabilir.

Şirketin kullanıcı bağlantı verileri için bir “kayıt tutmama politikası” vardır. Bunun yanı sıra, DNS ve Web-RTC sızıntılarının kullanıcıların gerçek IP adreslerini açığa çıkarmasını önler. ProtonVPN ayrıca Tor erişim desteği ve VPN bağlantısının kesilmesi durumunda İnternet erişimini kapatmak için de bir kapatma anahtarı içerir.

3. Surfshark

@shurfshark

Bir VPN hizmet şirketidir. Surfshark, sanal özel ağ hizmeti, veri sızıntısı algılama sistemi ve özel arama aracı gibi ürünler sunar. İlk olarak, iOS cihazlar için ilk VPN uygulamasını tanıtarak 2018 yılında piyasaya sürüldü. Daha sonra 2018’de Surfshark, bir Alman siber güvenlik firması Cure53 tarafından sadece tarayıcı uzantıları için bir dış denetimden geçti. Şu anda Surfshark’ ın 65 ülkede 3200’den fazla sunucusu var. Ek olarak Eylül 2019’da Surfshark, Trust DNS adlı bir Android uygulaması da başlattı.

Uygulama, son derece kısıtlayıcı ülkelerdeki web sitelerine erişim sağlayabilen bir DNS çözümleyici olarak çalışır. Hatta Ekim 2019’da Surfshark, bağımsız bir IT-Security Institute AV-TEST tarafından verilen resmi onay mührünü alan ilk on VPN paketinden biri oldu . 2020’de Surfshark, CNN tarafından 2020’nin en iyi VPN’i seçildi. Son 2 yıldır da en iyiler arasında isim duyurmaya devam ediyor.

4. CyberGhost VPN

@nexpit

CyberGhost Mükemmel hızlar ve güçlü gizlilik özellikleri sunan, günlük kaydınızı tutmayan bir VPN’ dir. HD video için optimize edilmiş sunucular ile Netflix ve diğer yayın izleme sitelerine hızlı erişim sunar. Ayrıca Amazon Fire TV Stick için yeni yerel uygulaması da harika bir artıdır. CyberGhost alanında uzman VPN hizmetlerinden biridir. CyberGhost VPN ile aynı anda 7 cihazdan güvenli VPN bağlantısını sağlayabilirsiniz. Sıfır kayıt politikası ile ilerlerken tüm uygulamalar ve platformlarda tam veri anonimliğini garanti eder.

5. Hotspot Shield

@youtube

Halka açık bir VPN hizmetidir. Sunucularıyla şifreli bir bağlantı kurarak, kullanıcılarının İnternet trafiğini gizlice dinlemeye karşı korur. Yani Hotspot Shield istemcisi, desteklenen genel VPN sunucularından biriyle kullanıcının İnternet’e bağlanabileceği şifreli bir VPN bağlantısı kurar. Bağlantı, kullanıcı ve sunucu arasındaki trafiği gizlice dinlemeye karşı korur. Ve istemcinin IP adresini açığa çıkaramaz.  Hizmet, kullanıcıları İnternette tamamen anonim hale getiremese de, gizliliği ve güvenliği büyük ölçüde artırabilir. Ayrıca kullanıcılar, ülkelerinin dışında bulunan bir VPN sunucusuna bağlanarak Hotspot Shield kullanarak sansürü atlayabilirler .

2022’nin en iyi VPN uygulamaları bu kadar. Peki VPN sistemi nasıl çalışır merak ediyor musun? Öyleyse okumaya devam et!

VPN Sistemi Nasıl Çalışır?

VPN istemcisi, internet üzerinden bağlantı kurmak istediği kaynakla sanal bir noktadan-noktaya (point-to-point) bağlantı kurar. Sonra kaynak ya da uzaktan erişime geçmek istediği sunucu kimlik bilgilerini kontrol eder. Ardından, doğrulama sonrasında VPN istemcisiyle uzaktan erişime geçtiği sunucu arasında veri akışı gerçekleşir. Veriler, akış sırasında noktadan-noktaya bağlantı gibi üst bilgi kullanılarak kapsüllenir. Üst bilgi, verilerin bitiş noktasına erişimleri için paylaşılan veya ortak ağ üzerinden yönlendirme bilgileri sağlar.

Özel ağ bağlantısını taklit etmek için, gönderilen veriler gizlilik amacıyla şifrelenir. Paylaşılan veya ortak ağda ele geçirilen paketlerin şifreleri, şifreleme anahtarları olmadan çözülemez. Özel ağ verilerinin kapsüllendiği ve şifrelendiği bağlantı VPN bağlantısı olarak bilinir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar