Öğrenciler İçin Ücretsiz Bilgisayar Programları – 4

bilgisayar programları

Paylaşmayı unutmayın.

Faydalı bir yazı dizisi olduğunu düşündüğümüz “Ücretsiz Bilgisayar Programları” serimizin nihayet sonuna geldik. Bu yazımızda sizler için depolama, finans, veri – istatistik, web tasarım ve fotoğraf düzenleme programlarını derledik. Umuyoruz ki işe yarar bir şeyler yapmayı başardık. İşte öğrenciler ve tüm ihtiyacı olanlar için ücretsiz bilgisayar programları!

1- Depolama

*DropBox

DropBox, bir paylaşım ağı programıdır. İşlevi, isteğe bağlı olarak her kullanıcıya ücretsiz 2 GB’a kadar veri saklama alanı vermesidir. Bunun haricinde kullanıcı çevrimiçi olunduğu süre içerisinde arkadaş ağı listesindekiler ile sınırsız ebatta dosyayı paylaşabilir.

2- Finans

*GNU Cash

En iyi muhasebe ve para yönetimi yazılımıdır. Ücretsiz ve kullanımı kolaydır.

gnu cash

@a.fsdn

Paranızın nereye gittiğini ve gelirinizi kaça ayırmanız gerektiğini göreceksiniz. Bütçenizle ile ilgili her şey kendi yazılımı tarafından takip edilecek. Özellikle öğrenciler açısından bütçe yönetimi büyük önem taşıdığı için bütçenizi yönetme konusunda size faydalı olacaktır.

3- Veri- İstatistik

*R

En iyi ücretsiz istatistik programıdır. Çalışmak istediğiniz herhangi bir veri veya grafik varsa, özellikle istatistik sınıfında veya grafiksel yorumlama gerektiren herhangi bir ders sırasında, R size ihtiyacınız olan her şeyi sağlar.

4- Web Tasarımı

*NVU

Herhangi bir proje, grup çalışması veya araştırma amacıyla çevrimiçi bir web sitesi hazırlamanız gerekiyorsa NVU, programlama veya web tasarımı hakkında hiçbir şey bilmenize gerek kalmadan kendi ürününüzü yaratmanıza izin verir.

NVU programı

@dobreprogramy

Bu program, görsel bir düzenleyicidir; burada, elemanların ve şekillerin sitenizde nasıl görüneceğini incelemek için sürükleyip bırakırsınız.

5- Fotoğraf Düzenleme

*InksSpace

Eğer hevesli bir Photoshop editörü değilseniz Microsoft Paint’e razı olmanız gerekmez.

inkscape

@img.utdstc

Bu program,  Photoshop ile karmaşasına düşmeyen ve  Paint’e göre çok daha fazla özelliğe sahip harika bir alternatiftir.

*Paint.net

En karmaşık özel efektleri uygulamakla ilgilenmiyorsanız bu program Photoshop’a bir başka harika alternatiftir. Paint.net, diğer alternatiflerden daha iyi bir kullanılabilirliğe sahiptir.

*Gimp

Sadece normal bir editörden daha fazlası ve PhotoShop’a en yakın program olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu, görüntü düzenlemede profesyonel olmak isteyen öğrenciler için daha idealdir.

*Draw.İo

Bu, bir editörden ziyade bir diyagram yaratıcısı ve daha fazlasıdır. Bir sınıf için ihtiyaç duyabileceğiniz akış şemaları, kuruluş şemaları, ağ diyagramları veya herhangi bir çizim gösterimi yapabilirsiniz. İndirme yok, bu çevrimiçi bir yazılımdır.

draw.io programı

@draw.io

*Google Photos

Bu, Google’ın ücretsiz fotoğraf yönetim programıdır. Hemen hemen tüm cihazlarda çevrimiçi olarak kullanılabilir. Harika olan şey, fotoğraflarınız ve resimleriniz için sınırsız depolama alanınız olduğundan, videoları da saklamış olursunuz. Fotoğraflarınızın içeriğini tanır ve bu sayede birkaç fotoğraf arasında belirli bir tane arıyorsanız, fotoğraftaki bir nesneyi veya başka bir şeyi yazarak arayabilirsiniz.

*Google Nic Colection

İleri düzey fotoğrafçılar ve resim düzenleme dersleri ile uğraşan öğrencilere yönelik bir programdır. Kullanımı kolay olmasa da ücretsiz olduğu için denemelisiniz.

*Infarview

En basit, popüler ve hızlı resim görüntüleme programıdır. Bir sürü farklı biçimi destekler ve yeni başlayanlar için çok kullanıcı dostudır. Windows görüntüleyiciye veya Apple’ın varsayılanına razı olmayın, bunu deneyin.

*Jet Screenshot

Projeleriniz, araştırmalarınız veya makaleniz için ilginç bir şey mi buldunuz? Bu uygulama ile hızlı bir ekran görüntüsünü çekin ve daha sonra arkadaşlarınıza veya yalnızca kendinize göndermek için kullanabileceğiniz bir bağlantı oluşturun.

Daha önce yayınlamış olduğumuz Öğrenciler İçin Ücretsiz Bilgisayar Programları – 12 – 3 yazılarımızdan sonra son olarak sizlere sunduğumuz ücretsiz programlar umuyoruz işinize yarayacaktır. Başarınız daim olsun!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar