Nerede Yaşam Varsa, Orada Umut Vardır
Masallar, çocukluğumuzun büyülü dünyaları… Mutlu sonları ile hayata dair bizlere umut aşılayan büyülü anlatılar… “Her çocuk masallarda yaşar ve her yetişkin bu masallarda yaşamak ister” diye düşünüyoruz. Öyleyse şimdi sizlere sonunun mutlu bitmesini istediğimiz ve mutlu son için destek verebileceğimiz bir masal sunalım. Öncelikle Kanserli Çocuklara Umut Vakfı‘nın kamu spotu niteliği taşıyan videosunu izlemenizi istiyoruz.
Video bir hastalıktan söz ediyor. Çocuklara masallaştırmadan anlatmamızın zor olduğu bir hastalık: Kanser. Dünyada bu hastalık yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısından bahsetmenin yersiz olduğunu düşünmekteyiz. Gün geçtikçe de bu hastalığa dair risk, azalacağına artıyor. Bu nedenle her birimizin daha dikkatli olması ve de bu konuda yaratılacak farkındalıklara destek vermesi gerekiyor.
Bu noktada bahsetmek istediğimiz bir vakıf var: Kanserli Çocuklara Umut Vakfı. Kısa adıyla KAÇUV.
Ne Zaman, Nasıl ve Ne Amaçla Kuruldu?
KAÇUV, 2000 yılında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Servisi’nde çocukları tedavi görmekte olan aileler ile hekimlerinin bir araya gelmeleriyle kurulan bir vakıftır. Vakıf, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi süreçleri tehlikede olan çocukların tedavilerinin devamlılığını sağlamayı, tedavinin en büyük yardımcısı olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi sürecini gerçekleştirmeyi amaçlıyor. İstanbul’da bulunan vakfın, şehir dışından gelen aileler ve çocukları için ücretsiz bir konaklama hizmeti olan Aile Evi projesi de 2012 yılından beri faaliyetini sürdürüyor. Tüm bunların dışında vakıf ayrıca kamuoyunda farklılık yaratarak çocuk çağı kanser hastalığının erken tanısı için yayınlar ve projeler hazırlıyor.
Faaliyetleri Neler?
Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’na ait bazı projelerden söz edecek olursak bunlar arasında; “Sanatla Hayata Renk Kat“, “Çocuk Kanseri Bilgi Ağacı“, “Nehir’in Adımları“, “UPS Hoş Heldin Paketleri Projesi“, “Çocuk Kaşifler Sanal Dünyada” ve “Oyun Benim İlacım” projeleri yer alıyor. 18 yaşın üzerinde olup, dileyen herkes projelerde gönüllü olarak yer alabiliyor. KAÇUV’un faaliyetleri arasında Oyun Odası, Hastane Okulları ve Hastane Destekleri de yer alıyor.
Bizlerin Yapabilecekleri Neler?
Vakfa destek vermek için gönüllü olmanın yanında satışa sunulan ürünleri satın alarak da vakfa destek olabiliyorsunuz. Bunun için Kaçuv Umut Dükkanı‘nı ziyaret etmeniz yeterli oluyor. Ayrıca bağış yaparak da desteklerinizi sunabiliyorsunuz.
Bunların da ötesinde cep telefonlarınızı kullanarak da vakfa bağış yapmanız mümkün. Bunun için KACUV yazıp 5686‘ya mesaj atarak Aile Evine 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.
Bizlerin yapabileceklerine örnek olabilir mi bilmiyoruz ancak, bizlerin de vesile olmasını sağlayacak güzel bir destek Up Watch‘tan geliyor. Marka, Up Paper Watch ile hem çevre dostu bir profil çiziyor hem de bağışı oyunlaştırarak çocukların sevineceği bir işe imza atıyor. Çocuklar bu saatlere istedikleri resmi çizerek onları diledikleri gibi boyayarak tasarlayabiliyor.
Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nı yakından tanımak, faaliyetlerini görmek için web sitesini ziyaret edebilir; Facebook, Twitter ve Instagram sayfalarını takip ederek faaliyetlerinden güncel olarak haberdar olabilirsiniz.
“Nerede yaşam varsa, orada umut vardır” inancı ile tedavi sürecinde bulunan çocuklarımıza destek olmak için yola çıkmış bu vakfa, elimizden geldiği kadar fayda sağlamayı ve mutlu sonlu masallarda pay sahibi olmayı hepimiz için diliyoruz.
Ayrıca yaşamla, hayat vermekle ilgili olduğunu düşündüğümüz “Organ Bağışı İle Hayata Bir İz Bırakın” yazımızı da okumanızı öneririz.
Sağlıkla, yaşamla ve umutla!