Video Pazarlamada Etkiyi Artırmak – 8 İpucu

Paylaşmayı unutmayın.

Video Pazarlamada Etkiyi Artırmak – 8 İpucu – Sosyal medyada video pazarlamaya başlamak zor olabilir. Video oluşturmak, sosyal medya uygulamanızı açıp bir gönderiye dokunmaktan veya bir kaynağı paylaşmaktan daha fazlasını gerektirir. Bu nedenle, video pazarlama fikirleri bulmak yorucudur.

Ancak doğru yapıldığında videolar, etki alanı oluşturmak ve potansiyel müşterileri çekmek için güçlü bir araçtır. Sizi beyin fırtınası aşamasından çıkarmak ve sosyal medya pazarlamanızda videonun gücünden yararlanmak için kullanabileceğiniz bazı video pazarlama fikirlerini bu yazımızda sıraladık.

Video Pazarlamada Etkiyi Artırmak – 8 İpucu

1. Yeteneklerinizi Paylaşın (Nasıl Yapılır Videoları)

sewing machine on table near chairs
by Andrea De Santis @unsplash

İnsanlara bir şeylerin nasıl yapılacağını göstermenin modası asla geçmez. Nasıl yapılır videoları her dönem popüler olmuştur. Çünkü insanlar her zaman çözümler ve bir şeyler yapmanın daha iyi yollarını arıyor. Eğer video pazarlamada yeni iseniz, bu videoları çekmek başlangıç için nispeten kolay bir seçimdir.

Nasıl yapılır videoları özellikle itibarınızı artırmak için etkilidir. Çünkü işinizi bildiğinizi kanıtlarlar. Başka bir deyişle konuyla ilgili biraz uzmanlık olmadan bu videolar çekilemez.

Ayrıca nasıl yapılır videoları, izleyicilere ürün veya hizmetinizin ne yaptığını tam olarak göstermek için bir fırsattır. İnsanlara sattığınız mal veya hizmetin süreçlerini ya da kullanımını öğretmek, satış döngülerinizi kısaltır. 

Ek olarak, bu videolar, ürün veya hizmetinizin perde arkasına gösterir. Bu, ürün veya hizmetinizin algılanan değerini büyük ölçüde artırır. İnsanlar çoğu zaman işlerin gerçekte olduğundan çok daha basit olduğunu düşünürler. Potansiyel müşterileriniz, yaptığınız şeyi nasıl yaptığınızı tam olarak biliyorsa, değerinizi çok daha fazla anlayacaklardır.

2. Sektörel Bilgileri Paylaşın

graphs of performance analytics on a laptop screen
by Luke Chesser @unsplash

Kullanıcılar, aldıkları ürün ve hizmetleri çevreleyen sektörlere yakından bakmayı sever. Bu bilgiler genellikle trendler, istatistikler ve yöntemlerdir.

Sektör bilgileri videoları, video pazarlamaya başlamanın başka bir kolay yoludur. Tek yapmanız gereken, halihazırda sahip olduğunuz sektöre özel bilgileri, müşterilerinizin anlaması için alakalı ve kolay hale getirecek şekilde düzenlemektir.

Bu videolar aynı zamanda tüm ekibinizi dahil etmenin harika bir yoludur. Her ekip üyesinin, rollerine göre sektörünüze ilişkin benzersiz bir bakış açısı vardır. 

3. Sektör Liderleri İle Ropörtaj – Video Pazarlamada Etkiyi Artırmak

woman sitting on armless chair with light between bookcases in room
by Sam McGhee @unsplash

Sektör liderleri ile video röportaj yayınlamak, etki alanını genişletmenin harika bir yoludur. Ancak bu tür içerikleri üretmek kolay değildir. Bununla birlikte, üst düzey yöneticilerle harika bir liderlik içeriği üretebilirsiniz. Çünkü onların bir işi eğrinin önünde olmaktır. Bu nedenle, yöneticilerle görüşmek, kaliteli liderlik materyali elde etmenin hızlı ve basit bir yoludur.

Yönetici görüşmeleri, işletmenize bir yüz kazandırarak markanızı kişiselleştirmenize de yardımcı olur. Bu videolar birden fazla cephede bir kazançtır.

En büyük kısıt, herhangi bir yöneticinin programında bir röportaj için zaman bulmak olabilir. Sınırlı zaman ve uygunluk, iyi bir dizi soruya hazır olmanızı gerektirir.

4. Vaka Çalışmalarını Paylaşın

video-pazarlamada-etkiyi-artirmak---8-ipucu
by Leon @unsplash

Vaka çalışmaları yıllardır bir pazarlama unsuru olmuştur. Bu çalışmalar karar almada önemli bir yer tutar. Örnek olay incelemelerinizi video içeriği olarak paylaşmak da iyi bir fikirdir.

Video vaka çalışmaları, yazılı olanlardan daha etkilidir. Çünkü müşterinizin deneyimlerinden bahseden video kliplerini ekleyebilirsiniz. Bu, müşterinin resmini içeren bir alıntıdan daha ilgi çekicidir.

Video vaka incelemelerinizi yazılı vaka incelemelerinizden daha kısa ve daha anlaşılırdır. Aynı zamanda video vaka çalışmalarınız, yazılı karşılıklarının özeti niteliğindedir. Bu şekilde video vaka çalışmalarınız yazılı materyalinize ek olarak çalışır.

Zor kısım, müşterilerinizden röportaj görüntüleri almaktır. Ancak görüntü kaydı yapamıyorsanız, yine de bir vaka çalışması videosu yapmaktan korkmayın. Bir vaka çalışmasının önemli noktalarını paylaşan animasyonlu metinler, bilgi aktarmanın güçlü bir yoludur.

5. Etkinlikleri Özetleyin

person discussing while standing in front of a large screen in front of people inside dim-lighted room
by Teemu Paananen @unsplash

Herkes yüz yüze etkinliklere katılamaz. Ancak bu etkinlikler oldukça değerlidir. Yüz yüze etkinlikleri özetlemek, etkinlik içeriklerini sosyal medya hedef kitlenizle paylaşmanız için zengin bir kaynak sağlar. Ve bu etkinliklerden elde edilen tüm bilgileri derleyerek içeriği zenginleştirebilirsiniz.

Bu şekilde, orada olamayacak kişilerin, aksi takdirde kaçırabilecekleri değeri elde etmelerine yardımcı olursunuz. Ve onları oturdukları yerden canlı bilgilere erişme kolaylığına ulaştırırsınız.

Etkinlik özetleri, insanlara canlı etkinliklerin değerinin en azından bir kısmını mümkün olduğunca verimli bir şekilde verir. Olayları özetlemek, etkinizi arttırmanıza yardımcı olur. Çünkü yüz yüze etkinlikler genellikle sektör uzmanları için tasarlanır. Kısacası sadece orada olduğunuzu göstermek bile endüstri uzmanlığınızın bir kanıtıdır.

6. İşletme Değerlerini Paylaşın – Video Pazarlamada Etkiyi Artırmak

video-pazarlamada-etkiyi-artirmak---8-ipucu
by Lukas Blacek @unsplash

İster inanın ister inanmayın ama müşteriler şirket değerlerini önemser. Her şey ürün veya hizmetinizin kalitesi ile ilgili değildir. Müşteriler ayrıca iyi olduğuna inandıkları şirketlerden satın almak isterler.

Video, şirket değerlerinizi sergilemenin en iyi yollarından biridir. 

Şirketinizde çalışmanın nasıl bir şey olduğu ve şirketinizin onların çalışma hayatını nasıl olumlu etkilediği hakkında konuşmak için ekibinizi kameraya aldığınızda, esasen insanlara şirket değerlerinizle ilgili video referansları sağlıyorsunuz demektir. Ve şirketinizin ne kadar harika olduğu hakkında vaaz veriyormuşsunuz hissini sıfıra indirirsiniz.

Bununla birlikte çalışanlar konuşmanın çoğunu yapıyor olsa da, şirketiniz hala kendisinden bahsediyor. İşleri kısa tutmak en iyisidir.

Öncelikle videonuzda sergilemek için bir kaç şirket değeri seçin. Ardından izleyicilerin onun hakkında konuşmasını sağlayacak birkaç soru hazırlayın ve röportaj hazırlayın.

7. Sektör Haberlerini Öne Çıkarın

bundle of newspaper on table -video-pazarlamada-etkiyi-artirmak---8-ipucu
by Mr Cup @unsplash

Sektör haberlerini derlemek, özellikle hikayenin geleneksel medyada yer alanların dışına çıktığınızı düşünürsek, harika video içeriği oluşturur. Önemli olan kitlenize hitap eden haberleri seçmeye dikkat etmektir.

Hedef kitlenizin ilgisini çekecek haberleri, sektörünüzle ilişkili olanlarla desteklemeniz, profesyonel imajınızı destekler.

8. Mevcut İçerikleri Videoya Dönüştürün

black microphone on white paper
by Vika Strawberrika @unsplash

Yazılı içerik (bloglar, metin tabanlı sosyal medya gönderileri, e-posta bültenleri vb.) üretiyorsanız, yazılı içeriğinizi videoya dönüştürmek, video pazarlamanızı ilerletmenin hızlı ve kolay bir yoludur.

Çoğu insanın tükettikleri içerik türünde tercihleri ​​vardır. Videolarınızı sık sık izleyen kişiler, yazılı eserlerinizi okumayacaktır, çünkü onlar videoları tercih ederler ve bunun tersi de geçerlidir.

Yazılı parçaları videolara dönüştürmek, video pazarlamanızı başlatmanın en iyi yollarından biridir, çünkü içerik fikirleriniz zaten ayrıntılı ve kullanıma hazırdır. Tek yapmanız gereken bir video senaryosu yazmak, çekmek, düzenlemek ve yayınlamaktır.

Kaynaklar: topdogsocialmedia

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar