United Airlines Skandalına Tepkiler Büyüyor!

bloomberg

Paylaşmayı unutmayın.

United Airlines, olması gerekenden fazla sattığı uçak biletleri sebebiyle, uçaktan zorla çıkarılmaya çalışılan bir yolcunun video görüntülerinin ortaya çıkmasıyla büyük bir skandala imza atmış oldu.

Havayolu şirketinin sözcüsü, Chicago’dan Louisville’e gidecek 3411 numaralı sefer için koltuk sayısından fazla bilet satılmış olduğunu doğruladı.

Firma, viral hale gelen bu skandal sebebiyle özür diledi ancak çalışanlarının prosedürleri uyguladığı gerekçesi ile arkalarında olduğunu da belirtti. Özrü kabahatinden büyük sayılabilecek bu durum, sosyal medyada firma aleyhinde yapılan paylaşımların kasırgasına dönüştü.  United Airlines‘ın zedelenen imajını nasıl düzelteceği büyük bir merak konusu.

Sosyal Medyada Durdurulamayan Etiketler

United Airlines adına #NewUnitedAirlinesMottos etiketi ile yeni sloganlar oluşmaya başladı bile.

İşte onlardan bir kaçı:

-Şimdi kabin içerisinde tokatlanmak için müsaitsiniz.

united airlines scandal

@twitter

-United Airlines. Oturmak için ödeme yapın, dayak yemek için oturun.

bilet kaosu

@twitter

-Kapasite üzeri rezervasyon yapanlar. Gönüllü var mı?

havayolu skandalı

@twitter

Mizahi ve alaycı videolar ile tepkilerini gösterenler de azımsanmayacak sayıda.

İşte onlardan da bir tanesi:

Bir havayolu şirketi olan Emirates de bu duruma sessiz kalamayanlardan. United Airlines şirketi Ceosu Oscar Munoz’un bir sözünden yola çıkarak hazırlanan reklam filminde Emirates, “Yalnızca havayolu şirketi değiliz. En iyi havayolu şirketiyiz” vurgusu ile başarılarını hatırlattı.

Tepkiler bunlarla da sınırlı kalmadı. Uçaktan çıkarılmaya çalışılan yolcunun Çinli olması sebebiyle, Çin’deki United Airlines sadakat kartı sahipleri, protesto olarak kartlarını kesmeye başladı.

Konunun tüm medya ve sosyal paylaşım platformlarında tartışılmaya devam ediliyor olması üzerine United Airlines Ceo’su Oscar Munoz yaptığı açıklamada, “Bu uçuşta olanlardan rahatsız olmaya devam ediyorum. Zorla kaldırılan müşteriden ve uçaktaki diğer tüm müşterilerden özür dilerim. Hiç kimse bu şekilde kötü muamele görmemelidir.”cümlelerini kullandı.

United Airlines’ın bu şekilde kötü reklamlarının yapılması, bu olayla ilk kez yaşanmıyor. 2009 yılında Kanadalı şarkıcı Dave Carroll’un gitarı uçak yolculuğu sırasında kırılmıştı. Firmadan zararının karşılanmasını isteyen Carroll, red cevabı aldı.  Bunun üzerine “United Breaks Guitars (United Gitarları Kırar)” adlı şarkısını yazdı ve bu şarkı için bir de klip çekti. Şarkının klibi YouTube’da 10 gün içerinde 4 milyon kez izlenince, United, zararı karşılamayı kabul etti.

Dave Carroll – United Breaks Guitars

United Airlines’ın, aleyinde yapılan bunca açıklama ve paylaşım yoluyla yapılan bu kötü reklamların izlerini nasıl bir strateji ile sileceği büyük bir merak konusu. Yine de dağılan imajın toparlanması için köprünün altından çok sular akması gerekecek gibi gözüküyor.

Belki de firma, “Reklamın iyisi kötüsü olmaz” diyecek ve yoluna devam edecek. Hep birlikte bekleyip, göreceğiz.

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar