Türkiye’nin İlham Veren Kadınları
Türkiye’nin İlham Veren Kadınları – Umut, aylardır kitleler halinde yitirilen duyguların başında geliyor. Şartlar zaman zaman hafifleyip ağırlaşsa da hem mental hem fiziksel olarak tükenme sınırında yaşıyoruz. Biraz kalbinizi ışıtmak, dahası umut hep var demek için, ülkemizdeki harika kadınların hikayelerini anlatmaya devam edeceğiz.
Türkiye’nin İlham Veren Kadınları
1- Emel Aksoy Gündemir
Emel Hanım, baba mesleğini büyütüp kurumsallaştıran, önce işi öğrenip sonrasında tecrübesini eğitimle taçlandıran cesur kadınlarımızdan biri olarak karşımıza çıkıyor. Balıkçı olan babasına yardım etmek için çocukken annesiyle evde ağ örüyorken, eniştesinin balık çiftliği kurmasıyla onlardan ve diğer çiftliklerden gelen talepler üzerine annesiyle birlikte evde yoğun bir çalışmaya başlıyorlar. Komşular, kuzenler de yardıma geliyor ancak yine de siparişlere yetişmekte zorlanıyorlar ve 1997 yılında 66 metrekarelik bir atölye kiralıyorlar ve hikaye başlıyor. Üniversite eğitimini su ürünleri fakültesinde alan Emel hanım, Türkiye’deki ilk balık ağı üretim tesisini kuruyor. Bugün, ağ örme, yıkama, boyama ve bakım hizmetleri veren fabrika, kullanılamaz haldeki ağları da temizleyerek geri dönüşüm ekosistemine dahil olması için yurt dışına satıyor. Norveçli ortaklarıyla limited şirket olarak faaliyetlerine devam ediyor.
2- Merve Atıcı
Amasya’da yaşayan 3 çocuk annesi Merve hanım, çocuklarına her mevsim organik meyve yedirmek için çıktığı yola, meyve cipsi üretim tesisinden dünyaya satış yaparak devam ediyor. Özellikle Amasya’nın misket elmasını ve diğer meyvelerin kurutularak cips haline getirilmesi için Kosgeb‘den 50bin TL alarak, işletmesini kurarak iki adet makine ile işe başlıyor. Markanın web sitesinde kuru meyvelere eklenmiş kuru sebzeler, reçeller ve pekmezler de satılıyor. Çok kısa zamanda bu noktaya gelen Merve hanım, tüm kadınlara ilham veriyor.
3- Didem Güney Alsoy
Herkesin en az bir kez hediye alıp, mutlulukla yediği Bonny Food, Didem hanımın adeta bizlere armağanı olarak ticari hayatına başlıyor. Bebek bekleyen bir banka müdürüyken, lenf kanserine yakalanıyor. Bebeğini dünyaya getiren ve kanser tedavisini sürdüren Didem Güney Alsoy, uzun hastane günlerinin ve ziyaretlerinin getirdiği çiçek ve çikolata ikramlarını birleştirme fikriyle taburcu oluyor. Yurtdışında yenilebilir çiçek ürünlerine ciddi talep olduğunu öğreniyor. Pastacılık ve gastronomi eğitimi alıyor. Görüştüğü bir firma ciddi bir franchise bedeli talep edince, Didem hanım işe başka bir boyut katıyor. Çiçek görünümlü, çikolata kaplı kek, kurabiye ve meyve konseptini “Lezzetli Çiçekler” adıyla hayata geçiriyor. Başlarda sadece internet üzerinden hizmet veren Bonny Food bugün şubeleriyle de satış ağlarını genişletmiş bulunuyor.
Kanser tohumundan çiçekler büyüten kadının hikayesi, dileriz ki sizi de aydınlatmıştır. Umut, içinizde yeşermeye devam etsin.