Spotify’de Hikaye Özelliği Üzerinde Çalışıyor
Spotify’de Hikaye Özelliği Üzerinde Çalışıyor – Spotify bir sosyal medya ağı olmasa da, kullanıcıların çalma listelerini, şarkıları ve albümleri kendi aralarında paylaşmalarına izin veren bir dizi özelliğe sahiptir. Bununla birlikte, sanatçılara sayfalarında biyografilerini, birkaç fotoğrafı ve konser tarihlerini paylaşmanın yanı sıra hayranlarıyla etkileşim kurma fırsatı vermiyor. Akış platformunun, sanatçıların dinleyicilerle daha güçlü bir bağ kurabilecekleri hikayeleri kullanmaya başladığını açıklandığı için, bu durum artık Spotify içinde değişmek üzere….
Spotify’de Hikaye Özelliği Üzerinde Çalışıyor
Gizli Çalışma Açığa Çıktı
Yeni özellik, Jane Manchun Wong tarafından uygulamanın koduna girilerek ortaya çıkarıldı. Wong’un bu keşfinde, hikayelerin rastgele kullanıcılar tarafından değil, izleyicileriyle bağlantı kurabilmeleri için sanatçılar tarafından yayınlanması amaçlandığı görülüyor. Bir hikaye başlatmak için, görünüşe göre profil resmine dokunmanız gerekiyor. Spotify’nin ilk hikaye özelliğinin uygulandığı iş, Norveçli şarkıcı Sigrid’in hayranlarıyla yaptığı bir soru-cevap seansıydı ve kendisine şarkılar hakkında gelen soruları cevapladı. Her yanıt için, her şarkının bir parçasını duyabilir ve hatta listenize ekleyebilirsiniz. Gönderinin altındaki kaynak bağlantısında nasıl göründüklerine dair bir ekran görüntüsü izleyebilirsiniz.
Hikayeler, sanatçıların Spotify’da kendilerini ifade etmelerinin bir yolu olsa da, çoğunlukla yeni içeriği tanıtarak şirketin reklam gelirini artırmanın bir yolu gibi görünüyorlar. Umarız, Spotify’nin hikaye özelliği gizli olarak görülen ve manuel olarak açmadan görünmezler. Bu yüzden zaten Facebook, Instagram, Messenger’da ve WhatsApp hikayelerinden bıktıysanız Spotify size ilginç ilginç gelebilir.
Spotify’de Hikaye Özelliği Üzerinde Çalışıyor – Henüz Kesinleşmiş Değil
Henüz kullanıma sunulmadığından, işlevselliğin bir deneme mi yoksa kalıcı mı kalacağından emin değiliz. Spotify, başka bir sosyal medya platformu olmaya çalışmaması gerektiğine inandığımız için kullanıcıların kendi hikayelerini eklemesine izin vermez.
Instagram ile Başlayan Bu Serüven;
Instagram’ın en çok kullanılan bu özelliği uzun yıllar önce start almıştı. Ardından Facebook, anasayfa ve Messenger üzerinde benzer çalışma yaparak bu sistemi kendi platformlarına entegre etmişti. Bununla kalmayıp WhatsApp’ı satın alması ile birlikte bu hikaye özelliğini de oraya taşımıştı. Tüm bunlar üzerine Twitter vb. bir çok platformda bu özelliğini kendine kopyalayınca işin fikir babası olan Snapchat kullanım oranı git gide azalmış oldu. Spotify’ın bu hareketi diğerlerinden çok farklı olmayacak gibi duruyor.