Murphy Kanunları- Acaba Evren Bize Oyun mu Oynuyor ?
Murphy Kanunları – Acaba Evren Bize Oyun mu Oynuyor ? – Her insan hayatının bir anında tüm olumsuzlukların kendini bulduğunu düşünmüştür. Hatta hep aynı şey beni mi bulur diye sitemini de dile getirmiştir. Şunu söyleyebilirim ki yalnız değilsiniz. Hepimiz aynı şeylerle karşılaştık ve aynı duyguları yaşadık bizler de bu olumsuzluklara sitem ettik. Şimdi de sıra bu yaşadıklarımızın nedenini öğrenmeye geldi.
Nedir Bu Murphy Kanunları ?
Herkesin hayatının bir anında yaşadığı fakat ismini bilmediği…
Murphy adını Amerikalı mühendis Edwart Murphy‘den alır. Murphy, insan üzerine ivmelerin etkilerini araştırıyordu. Bir deney yapması gerekti ve bu deneyde insanlar üzerinde çalışacaktı. Denek üstüne 16 ivmeölçer cihazının Murphy’nin yardımcısı tarafından yerleştirilebilmesi gerekiyordu. Murphy’nin yardımcısının bu cihazları yerleştirmek için doğru ya da yanlış olmak üzere iki seçeneği vardı. Murphy’nin yardımcısı bu deneyde 16 cihazı da yanlış bağlayınca ortaya Murphy Kanunları çıktı. Şaka gibi değil mi ?
Murphy Kanunlarının temeli bir şeyin ters gitme olasılığı varsa mutlaka ters gidere dayanır. Siz de yaşamışsınızdır: Saçınız istediğiniz gibi olduğu gün yağmur yağar, telefona en ihtiyaç duyduğunuz anda telefonunuzun şarjı biter, ekmeğin reçelli tarafı halının üstüne düşer, camları yeni sildiğinizde yağmur yağar… İşte hepimizin başına gelen ve neden olduğunu bilmediğimiz bu olayların adı: Murphy Kanunları !
Bir Şeyin Ters Gitme Olasılığı Varsa Mutlaka Ters Gider
Bazen hayatın getirdiği olumsuzluklardan kaçamayız. Bu olumsuzluklar büyür ve birbiri ardına sıralanan diğer olumsuzlukları getirir. Murphy kanunları da bu olumsuzlukların içinde doğmuştur. Günden güne de insanlar arasında hızla yayılmakta ve yeni kanunlar eklenmektedir.
Şöyle bir örnek verelim: Hani o dökülmesin diye dikkatle taşıdığınız çay var ya, o çay işte mutlaka dökülür. Murphy Kanunlarından kaçamayız, bir şey ters gidecekse mutlaka ters gider. Murphy Kanunlarının doğası bu şekildedir.
Murphy Kanunlarından Bazıları
- Bir şeyi çok istiyorsan olmaz.
- Hiçbir sorun gözükmüyorsa mutlaka sorun çıkar.
- Elleriniz kirli olduğu zaman burnunuz kaşınır.
- Arabanızı yeni yıkadığınızda yağmur yağar.
- Tam tüm işleri bitirip oturacağınız zaman yeni bir iş çıkar.
- Aradığınız şeyi defalarca baktığınız yerde bulursunuz.
- Pes ettiğiniz an sonuca en yakınsınızdır.
- Tam uykuya dalacağınız an zil çalar.
- Yere düşen eşya yuvarlanır ve uzanması zor olan yerde durur.
- Çok beklediğiniz şey beklemekten vazgeçtiğiniz anda gelir.
- Ekmeğin yağlı olan tarafı her zaman halının üstüne düşer.
- İşiniz olmadığı zaman o otobüs hemen gelir.
- Yeni aldığınız o beyaz ayakkabıyı giydiğiniz gün mutlaka birisi yanlışlıkla basar.
- Gereksiz diye attığınız o eşya bir anda lazım olur.
- Beğenerek aldığınız kıyafet siz aldıktan sonra indirime girer.
Şunu da belirtmek isteriz: Bu sıraladıklarımız Edward Morphy tarafından kanunlaştırılmamıştır. Bizler günlük yaşamımızda Murphy’e benzer olayların adını Murphy Kanunları olarak kullanınca bu kavram da böylelikle kalıplaşmıştır.