Markanızın Mutluluk ile Bir İlgisi Olmalı!

Paylaşmayı unutmayın.

Aslında markaların amacı; bizleri mutlu etmek ve tatmin olmamızı sağlamak. Müşterilerini mutlu eden bir marka zaten aradığı başarıya yeteri kadar ulaşmıştır. Müşterisini mutlu edebilen ve bunun devamlılığını sağlayan bir marka kalıcı olmayı da başaracaktır. Zaten günümüzdeki pazarlama anlayışı da bu temeller üzerine kurulmuştur. Kısacası, mutluluk ve mutlu müşteri pazarlamanızın esas noktasıdır.

Belirli bir bütçe yatırılarak yapılan kampanyalar da müşteri memnuniyetinin diğer potansiyel müşterilere aktarması oldukça önemlidir; çünkü mutluluk, viral etkisini yaratan en önemli duygulardan biridir. ”Müşterileri nasıl mutlu ederiz?” diye konuşmaktan ziyade burada, ”Mutlu müşterilerimiz nasıl çoğaltabiliriz?” diye düşünmek gerek.

Mutluluklarını Duyurmalarına Fırsat Tanıyın! 

Tüm duyguların ölçümlenebilir olması ya da geri dönüştürülebilmesi, marka için oldukça sağlam bir yol haritası oluşturmasına yardımcı olur. Web sitenize veya blogunuza pozitif yorumlar yazan müşterilere e posta atarak marka elçiniz olduğu için teşekkür edebilirsiniz. Ya da sosyal medyada marka adınızı geçiriyorsa; takipçi kitlesi yüksek olan o müşteriyle iletişime geçerek yine aynı şekilde teşekkür edebilirsiniz. Her ne kadar olumsuzluklarına denk gelsek de sosyal medya artık olumlu olumsuz her anlamda oldukça önemli bir boyuta geldi. Özellikle de markalar açısından…

Müşteri Yorumlarınızı Paylaşın!

Gerçek memnuniyet yorumlarınızı paylaşarak aynı üründe diğer müşterilerinizin de merakını giderebilirsiniz. Müşterinizin anlık mutluluğu ile markanız arasında bir bağ oluşturması markanızın samimiyeti olarak sizlere geri dönecektir.

Kullanıcılarınızın İçeriklerini Müşterilerinizle Paylaşın!

@starbucks_tr

Kullanıcılarınızın markanızı etiketleyerek paylaştığı içerikleri paylaşarak ; onların mutluluğunu ve memnuniyetini arttırabilirsiniz. Buna örnek olabilecek paylaşımları Starbuks’ın sosyal medya hesaplarında görebilirsiniz. Hazır içerik olarak elinize gelmiş olması da ayrı bir avantaj tabi.

Müşterilerinizi tanımak, kendinizi onlara tanıtmak, her zaman onları düşünerek hareket etmek ve onları olaylara dahil etmek sizin pozitif bir marka algılanmanıza sebep olacaktır. Bu pozitiflik hedef kitlenizi yediden yetmişe ulaşmanızı sağlayacak en önemli yol olacaktır. Yaratmış olduğunuz mutluluk algısı, daima hatırlanır kalacaktır.

Kısacası, markanızın mutluluk markanızla bir ilgili olacak 🙂

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar