Markanız İçin Sosyal Medya Yatırım Getirilerini Maksimize Etmenin 5 Yolu

yatırım getirilerinizi maksimize etmenin yolları

Paylaşmayı unutmayın.

Dijital çağda reklamcılıkta büyük değişiklikler oldu. Veri odaklı kişiselleştirme, mobil reklamcılık, UGC (user generated content) ve son on yılda sosyal medya reklamcılığının artması bu değişikliklerden birkaçı. Dijital çağın getirdiklerinden biri olan sosyal medya reklamcılığı ise CMO’lar (Chief Marketing Officer) tarafından mevcut en etkili ve verimli reklam kanalı olarak tanımlanıyor. Çünkü sosyal medya, milyonlarca değil milyarlarca insanla doğrudan iletişim kurmak demek.

Sosyal medya tüketmek, başkalarıyla bağlantı kurmak, araştırma yapmak, önerilerde bulunmak, yardım aramak ve destek almak için kullanılıyor ve giderek satın alımların da merkezi haline geliyor. Buna göre pazarlamacılar sosyal reklam bütçelerini 2018’de %32 artırdılar ve bu yıl da artışın tırmanmaya devam etmesi bekleniyor. Hootsuite’in 2019 Sosyal Trend raporuna göre ankete katılanların %78’i zaten sosyal reklama yatırım yaptı ya da gelecek yıl için plan yaptı. Yalnızca Facebook, ABD’deki toplam dijital reklam harcamasının %23’ünü oluşturuyor.

Sosyal reklamcılık popüler ancak sosyal reklamcılığın yoğun popülaritesi yeni zorluklar yarattı. İçerik saldırısından uzak durmak, listenin başında yer alıyor ve sosyal reklamcılıkta rekabetin artması, maliyeti de artırıyor. Peki, markalar, sosyal ve yatırım başlıklarındaki getirileri 2019’da nasıl maksimize edebilir? Herhangi bir işletme, sosyal haber kaynağına ödeme yapsa da dikkat çekeceğine dair hiçbir garanti yoktur. 2019’da fark edilmek için iyi bir ilk adım, reklam bütçesini zaman, yaratıcılık ve hedef kitleye eşdeğer yatırımlarla kombinleyebilmektir.

2019’da sosyal yatırım getirilerinizi maksimize etmek istiyorsanız tavsiyelerimize göz atarak başlayabilirsiniz.

1- Kalabalıktan Sıyrılmak

Nelerin dikkat çekeceğini görmek için bir haber kaynağında yer verilen reklamlar geride kaldı. Bunun yerine, ilham almak için Netflix ve Spotify gibi markalara bakın. Hem kişiselleştirilmiş hem de eğlenceli sosyal reklamlar yayınlıyorlar.

@stocksnap

Müşterilere birey olarak saygı duyan ve onların ilgisini çeken markalar, gerçek yatırım getirisini görecektir. Nihai amaç angajman üretmektir. Belirsiz bir kitleye bir reklam yayınlamak için zaman ve para harcamayın ki bu da bir sonraki noktanın gerekliliğini ortaya koymaktadır.

2- Doğru Kitleyi Hedeflemek

Her bir reklam kampanyası, hedef kitlenizin ilgilendiklerinden ve markanızla olan önceki etkileşimlerinden toplanan bilgilerle derlenen belirli bir grubu hedeflemelidir. Kimi neden hedef almanız gerektiğinden emin değilseniz, daha fazla araştırma yapmanız gerekir.

@rawpixel.com

Müşterilerinizin dürtülerini ve sizinle nasıl etkileşime girdiklerini anlayın. Reklam stratejinizde hedefleme yapmadıysanız, mesajınız gürültüde kaybolur ve paranızı boşa harcamış olursunuz.

3- Hedefleri ve Metrikleri Tanımlamak

Hedefleri ve metrikleri tanımlamak yalnızca kapsamlı bir reklam stratejisi olarak değil, her reklam kampanyası için de önemlidir. En iyi uygulamalar, sosyal reklamlarınız ile iş hedefleriniz arasında doğru bir bağlantı çizer.

@geralt

Elbette, ne tür bir kampanya yürüttüğünüze bağlı olarak bu hedefler değişebilir. Bir farkındalık kampanyası gösterimlere öncelik verebilirken, dönüşüm kampanyaları tıklama sonuçlarını görmek ister. Değişmeyen şey, işletme hedeflerine bağlı net hedef belirlemedir.

4- İçeriğe Önem Vermek

Yüksek kaliteli içerik bir zorunluluktur ve sosyal reklam alanı sürekli yenilik gerektirir.

@suomy

Markalar sosyal ekiplerini, video, grafik, tasarım ve daha da çok temel becerilere sahip içerik yaratıcıları ile sosyal olarak başarılı olmaları için geliştiriyorlar. Her marka pahalı donanımlara ve profesyonellerden oluşan bir ekip için gerekli bütçeye sahip olmayabilir ancak video ve grafik oluşturmak için bazı temel becerileri öğrenmek veya bir freelancer işe almak sonuçlarınızı büyük ölçüde etkileyebilir.

5- Denemekten Korkmamak

Sosyal reklamlar, alanı sürekli olarak değiştiğinden yeni şeyler denemek için mükemmel bir ortamdır. Sosyal medyada her gün yeni reklam biçimleri ortaya çıkıyor. Geçen yıldaki Instagram Stories, Pinterest ve Messenger’daki yenilikler örnek gösterilebilir. 2019 daha da fazlasını getirecek. Ve yeni biçimler, reklam yorgunluğunun tuzaklarından kaçınırken, tüketici merakına dokunmanın da kendine özgü avantajına sahip olacak.

sosyal medya reklamcılığı
@
Tracy Le Blanc

Ortalama bir yetişkin, günde dört saate yakın sosyal medyada etkileşimde bulunur. Bu ilgi uyandıran bağlantılar ve sonuçlar için inanılmaz bir fırsattır. En iyi tavsiye 2019’da yenilenen sosyal reklam stratejinizi başlatmak için harika bir hedef olan markanın doğru içeriği, doğru formatta, doğru zamanda doğru kitleye ulaştırmasıdır.

Kaynak



Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar