Lipton Ice Tea Renklerinden Vazgeçti!

renksiz kutular rengarenk okullar

Paylaşmayı unutmayın.

“Farkındalık” kelime anlamı, farkında olma durumu olarak sözlüğe geçmiştir. Etrafımızda olan bitenin, değişenin, gelişenin farkında olmak; bunun neden olduğunu ayırabilme bilincinde yaşamak, bizi insan olarak sorumluluklarını bilen kişilerden yapar. Mesela daha önce duymadığımız bir hastalığı, bir deyimi ya da bilgiyi öğrendiğimizde veya bir ayrıntı dikkatimizi çektiğinde, sanki herkes aynı anda öğrenmiş gibi o bilgiyi herkesten sürekli duymaya, hepsi bir anda o detaya sahip olmuş gibi her yerde o detayı görmeye başlarız. O bilgiye ve nesneye karşı farkındalığımız artar. Bu birçok alanda kullanılır.

Mesela kökenlerinin Budist içgörü tekniklerine dayandığı bir psikoterapi yöntemi olarak yıllardır kullanılmaktadır. İnsanın düşünce, duygu ve beden duyumlarına odaklanmasıyla, kendini tanıma fırsatına ulaşmasının psikolojik rahatsızlıklar üzerinde iyileşme sağladığı kişisel gelişimciler tarafından söylenmektedir.

Farkındalığın kullanıldığı başka bir önemli alan da reklamcılıktır. Kamu spotu, sosyal sorumluluk projeleri ya da dernek ve vakıflar, farkındalık oluşturmak adına ürettikleri reklam kampanyaları ile hedeflerine hızlıca ulaşmaktadırlar. Özellikle markalar ile yapılmış olan iş birlikleri belirli bir sayıda müşteri kitlesine direkt ulaşmayı garantilemektedir. Bunların market raflarında dikkat çekici biçimlerde hazırlanması ise o ürünü kullanmayan kitleyi bile gözünden vurabilmekte.

İşte Migros, Lipton Ice Tea ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliği ile tam olarak böyle bir reklam kampanyası hazırlamış.

Lipton Ice Tea renksiz kutu

@marketingholmes

Renksiz Kutular Rengarenk Okullar

Lipton Ice Tea, reklam yüzü olan Hayko Cepkin’in de destek amaçlı içinde bulunduğu projede, 330 ml metal içecek kutuları siyah beyaz olarak üretilmiş. Kutuların renksiz üretilme amacının ise köylerdeki ihtiyacı olan okulların yeniden boyanmasına destek amaçlı fon sağlamak olduğu belirtilmiş. Üstelik bu süreç gençler tarafından yürütüldüğü için kampanyanın ayrı bir önem taşıdığını da belirtmekte fayda var.

Lipton Ice Tea renksiz kutu

@marketingholmes

Lipton Ice Tea İle Hayko Cepkin Fırça Başında

İlk olarak Samsun Vezirköprü Yürükçal İlkokulu’nun iç ve dış boyası, kampanyaya ön ayak olan gençler ve Hayko Cepkin’in katılımıyla tamamlanmış. Kampanyanın gençler ile yürütülmesinin önemli olduğunu söylememizdeki bir diğer amaç ise gönüllü ve genç işgücünün ülke ekonomisine sağladığı katma değer. Bu konuda değerli bir bilgiyi Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Jülide Erdoğan şöyle paylaşıyor: “Gençler 15 yıldır yaşadıkları bölgelerdeki yerel ihtiyaçları belirliyor ve bu ihtiyaçlara yönelik çalışmalar yapıyor. Bugün Türkiye’de 12 milyon 899 bin 667 genç bulunuyor. Genç nüfus, toplam nüfusun %16,4’üne karşılık geliyor. Sadece 2016 yılında 63.096 proje gönüllüsü, hayata geçirdikleri proje, aktivite ve etkinliklerde 2.330.849 saat gönüllülük yaparak, 33.727.384 TL değerinde katma değer üretti. Türkiye’nin 80 ilinde 129 gençlik örgütlenmesi ile toplumsal barış yolunda hayata geçirilen bu projeler toplumu dönüştürmeye devam ediyor.”

Lipton Ice Tea renksiz kutu

@samsunhaber.com

Ambalaj renklerini grileştirerek farkındalık yaratmış bir başka markanın hikayesi olan “Skittles’tan Jest: Yalnızca Tek Bir Gökkuşağı Var!” yazımız da ilginizi çekebilir.

 

“Ben yapmazsam, sen yapmazsan, biz yapmazsak, nasıl çıkarız karanlıktan aydınlığa…”

Nâzım Hikmet Ran

Her zaman dediğimiz gibi; dünyayı karşılıksız iyilik yapanlar kurtaracak.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar