2021’in En Çok Talep Görecek İş Kategorileri Listesini LinkedIn Yayınladı
2021’in En Çok Talep Görecek İş Kategorileri Listesini LinkedIn Yayınladı – LinkedIn tarafından yapılan bir analiz, talep ve büyümeye bağlı olarak önümüzdeki yıl iyi bir ivme yakalayan 2021’in En Çok Talep Görecek İş Kategorileri Listesini açıkladı. Milyonlarca iş ilanının analizine göre, LinkedIn’in veri bilimcileri, 2021’de iş arayan insanlar için geniş istihdam fırsatları sağlayacağına inandıkları 14 iş kategorisi belirlediler.
LinkedIn’in İş Arama ve Kariyer kıdemli editörü Andrew Seaman blog yazısında, “Havacılık ve otel sektörü gibi alanlar korona virüs salgını tarafından sert bir şekilde etkilendi; sağlık hizmetleri, eğitim ve finans gibi alanlar artan talebi karşılamak için işe alımları hızlandırmak zorunda kaldı,” diye yazmıştı.. “İnsanları mevcut fırsatlarla buluşturmaya yardımcı olmak için, şu anda hangi işlerin talep edildiğini bulmak için verileri analiz ettik. Geçen yıl içinde en hızlı büyüyen iş alanlarını ortaya çıkardık ve bunları talepteki artış ile mevcut işlerin ham sayısı kombinasyonuna göre sıraladık. “
LinkedIn, hangi işlerin sıcak hangilerinin olmadığını anlamak için Nisan ve Ekim 2020 arasında yıldan yıla en yüksek büyümeyi yaşayan rolleri inceledi. Ardından, bu verileri 14 iş kategorisi ve her biri içinde bir dizi özel iş başlığı altında gruplandırdı. Burada yalnızca maaş aralıklarını ve iş unvanlarını rapor etsek de, rapor aynı zamanda bu işleri almak için gereken eğitim seviyesi ve becerilerin yanı sıra her biri için uzaktan çalışma kullanılabilirliğini de ayrıntılarıyla anlatıyor.
2021’in En Çok Talep Görecek İş Kategorileri Listesini LinkedIn Yayınladı
1. Lojistik
Perakendeciler ve lojistik şirketleri, çevrimiçi alışveriş ve ürünlerin dokunmadan teslim edilmesine yönelik büyük talebi karşılamak için çalışırken, binlerce işçiyi işe aldılar. E-ticaretle ilgili işler için işe alım, yıldan yıla % 73 arttı. Şu anda 400.000’den fazla açık iş ile bu pozisyonlar için talep hala güçlü.
Bu kategorideki bazı iş unvanları arasında sürücü, kargo elemanı, tedarik zinciri sorumlusu, paket işleyicisi ve bulunur.
2. Krediler ve mortgage
2020’de kredi ve mortgage ilgili pozisyonlar için işe alım, 2019’a göre yaklaşık % 59 arttı. Bu kategorideki bazı iş unvanları arasında sigortacı, ipotek kredisi memuru, emanet memuru ve kredi kapatıcı bulunmaktadır.
3. Sağlık
Koronavirüs salgını, sağlık hizmetleri destek profesyonellerinin hastaları sağlık sistemi aracılığıyla kullanması, kayıt tutması ve çok daha fazlası ihtiyacını artırdı. 2020’de bu pozisyonlar için işe alımlar% 34’ten fazla arttı. Bu kategorideki bazı iş unvanları arasında sağlık asistanı, eczane teknisyeni, diş hekimi asistanı ve evde sağlık yardımcısı bulunmaktadır.
4. İş geliştirme ve satış
Pandemi sırasında birçok iş kaybedilirken, diğer işler, alt kademe işleri iyileştirmeye ve işletmelerin yeni normale gitmesine yardımcı olmaya odaklandı. Bu roller için işe alımlar 2020’de % 45’in üzerinde büyüdü.
Bu kategorideki iş unvanlarından bazıları satış danışmanı, satış operasyonları asistanı, gelen satış uzmanı ve stratejik danışmanı içerir. Bu işler için maaş, yılda 43.300 ila 105.000 dolar arasında değişiyor.
5. Dijital pazarlama
Çevrimiçi alışverişteki muazzam artış, kullanıcılara çevrimiçi ulaşma konusunda deneyimli pazarlamacıların talebinde büyük bir artışa neden oldu. Dijital pazarlama rolleri için işe alım, 2019’a kıyasla 2020’de yaklaşık % 33 arttı.
Bu kategorideki iş unvanlarından bazıları dijital pazarlama uzmanı, sosyal medya yöneticisi, pazarlama temsilcisi ve arama motoru optimizasyonu uzmanıdır.
6. Hemşirelik
Zaten yüksek talep gören salgın, hemşire ihtiyacını daha da artırdı. Hemşirelere olan talep 2020’de yıldan yıla yaklaşık% 30 arttı.Hemşire, sertifikalı hemşirelik asistanı, pratisyen hemşire ve yoğun bakım hemşiresiihtiyacı dünya çapında büyük artış gösterdi.
7. Eğitim
Geleneksel ilk ve orta öğretim öğretmenlerine olan talep 2020’de artarken, destek personeli ve personel ihtiyacı da arttı. Bu roller için işe alımlar 2020’de% 20’den fazla arttı.
Bu kategorideki iş unvanlarından bazıları öğretim asistanı, ilkokul öğretmeni, matematik öğretmeni ve müfredat geliştiricisidir.
8. Dijital içerik
2020’de çevrimiçi eğlenceye olan talep patladığından, dijital içerik oluşturuculara olan talep 2020’de % 49 arttı. Bu kategorideki bazı iş unvanları arasında içerik koordinatörü, yazma danışmanı, podcaster ve blogger bulunur.
9. Koçluk
2020’nin kişisel ve profesyonel kargaşasında gezinmeye yardımcı olmak için birçok kişi, kendileri, kariyerleri ve işleri için yeni bir rota çizmelerine yardımcı olmak için koçlara başvurdu. Bu roller için işe alımlar 2020’den bu yana% 51’den fazla arttı.
Bu kategorideki iş unvanlarından bazıları kariyer koordinatörü, yaşam koçu, spor koçu ve iş koçu içerir.
10. Yazılım
2020’de her şeye çevrimiçi olarak yapılan büyük geçiş nedeniyle, çevrimiçi dünyayı çalışır durumda tutmak için uzmanlaşmış kişilere duyulan ihtiyaç 2020’de yaklaşık % 25 arttı. Bu kategorideki bazı iş unvanları arasında web geliştiricisi, tam yığın mühendis, ön uç geliştirici ve oyun geliştiricisi bulunur.
11. Ruh sağlığı
2020 olayları, birçok kişinin ruh sağlığı krizleri ve sıkıntı yaşamasına neden oldu. Bunların üstesinden gelmek için çoğu danışmanlara, terapistlere ve diğer akıl sağlığı uzmanlarına yöneldi. Bu işler için işe alım 2020’de yaklaşık % 24 arttı. Bu kategorideki bazı iş unvanları arasında davranış terapisti, akıl sağlığı uzmanı, psikoterapist ve ruh sağlığı teknisyeni bulunur.
12. Kullanıcı deneyimi
2020’de her şeye çevrimiçi geçiş, insanların dijital dünya ile nasıl etkileşimde bulunduğu konusunda uzmanlaşmış kişilere olan talebi artırdı. Bu kullanıcı deneyimi uzmanları için işe alımlar 2020’de % 20 arttı. Bu kategorideki bazı iş başlıkları arasında kullanıcı deneyimi tasarımcısı, ürün tasarım danışmanı, kullanıcı arayüzü tasarımcısı ve kullanıcı deneyimi araştırmacısı bulunur.
13. Veri bilimi
Verilerle dolu bir dünya, her şeyi anlamak için uzmanlara ihtiyaç duyar. Veri bilimi pozisyonları için işe alım, 2020’de yaklaşık % 46 büyüdü. Bu kategorideki iş unvanlarından bazıları veri bilimcisi, veri bilimi uzmanı ve veri yönetimi analisti içerir.
14. Yapay zeka
2020’deki büyük, salgın kaynaklı istihdam değişiklikleri, işten çıkarmalar ve iş kesintileri göz önüne alındığında, birçok şirket, işlerini gelecekteki kesintilerden korurken, artan talebe ayak uydurmanın bir yolu olarak yapay zekaya (AI) baktı. Yapay zeka işe alımı 2020’de % 32 büyüdü. Bu kategorideki iş unvanlarından bazıları makine öğrenimi mühendisi, yapay zeka uzmanı ve makine öğrenimi araştırmacısıdır.
En Çok Talep Görecek İş Kategorileri Listesini – Çalışma metodolojisi
LinkedIn’in Ekonomik Grafik veri bilimcileri, Yükselişteki İşler’i, Nisan ve Ekim 2020 zaman dilimi arasında 15.000 iş unvanı genelinde “işe alımda yıllık bazda en yüksek büyüme oranlarını gören kariyer kategorileri” olarak tanımlıyor. Sonuçları 2019 seviyeleriyle karşılaştırdılar. Sonuçlar, yıldan yıla büyüme oranı ile bu işlere olan talep birleşimi kullanılarak sıralanmıştır.