SAP İş Dünyasının Her Dalında!
SAP İş Dünyasının Her Dalında!– Şirketin en iyi bilinen ürünleri SAP ERP ve ayrıca SAP Business Objects yazılımıdır.
SAP SE, merkezi Walldorf, Almanya’da bulunan, Avrupa’nın en büyük yazılım şirketidir. SAP, 1972 yılında beş eski IBM çalışanı tarafından Systemanalyse und Programmentwicklung adı altında Mannheim, Almanya’da kurulmuştur. 120’den fazla ülkede aktif olan SAP, şirket yazılım uygulamaları çeşitli büyüklükte firmalara sunmaktadır.
Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında yer alan 200’ü aşkın şirkete hizmet veren SAP, 2001 yılının Temmuz ayında Türkiye’deki ofisinin kuruluşunu tamamladı. Günümüzde SAP, Fortune 500 şirketlerinin en az yarısı tarafından kullanılan çözümleri, Türkiye’deki şirketlerle de paylaşmaktadır.
SAP İş Dünyasının Her Dalında!
SAP Bir Gereklilik ve Bir İhtiyaçtır
Güçlü bir işleme, finansal düzenlemeler için ihtiyaç duyulan analizleri hızlı ve doğru yapmalıdır. Eğer işlemlerinizi hızlı, doğru ve güvenilir bir kaynakla yapmak isterseniz SAP tam size göre. SAP uygulaması hem finansal açıdan hem de planlama açısından size verilerinizi hızlı ve doğru bir şekilde aktarır. Yani, işletmenize ve müşterilerinize gerekli desteği ve güveni sağlar. Sistemin içinde geçmiş raporlama taslaklarını tutmak için birden fazla raporlama kanalı mevcut. Aynı zamanda farklı hesap planları, hesap akışları ve çeşitli analiz boyutları tam bir konfor yaratır. Finans uzmanları, önceki raporlama senaryolarını yeniden kurmak zorunda kalmaz. Çünkü SAP değişen finansal ihtiyaçları güvenli biçimde analiz eder. Böylece SAP sayesinde hem zaman hem de para tasarrufunda bulunursunuz.
SAP ile Şirket Performansınız
Şirket performansınızı tutarlı bir şekilde yönetmek için stratejik hedeflerinizle uyumlu, doğru zamanda, doğru planlar ve bütçeler hazırlamanız gerekir. Kurumsal planları ve departman planlarını sorunsuz bir şekilde entegre edebilmelidir. Ayrıca iş senaryolarınızı hızla modellemeli ve hızla değişen işletme koşullarını yeniden tahmin etmeniz gerekiyor. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (IFRS) ve mali tabloların elektronik olarak doldurulmasını da içerir. CRON, uzmanlaşmış danışmanlık ekibiyle planlama, bütçeleme ve tahmin süreçlerini sorunsuz hale getirmenizi ve daha hızlı kapanışlar yaşamanızı sağlamaktadır.
SAP BusinessObjects ile İyileştirilmiş Analizler
Performans yönetimi , planlama sağlayan bileşenlere sahip BusinessObjects XI raporlama, sorgulama ve projelerinizin analizlerinin yanı sıra kurumsal bilgi yönetimi de içeriyor. Ayrıca BusinessObjects müşterilerinize özel olarak danışmanlık hizmeti de verir. Bunun sebebi, iş zekası projelerini devreye almasına yardımcı olmak ve siz ve müşterileriniz arasında köprü kurmaktır. Diğer araçlar da oldukça kullanışlıdır. Hazır yazılı raporların merkezi olarak depolanmasını ve seçici olarak kullanıcı topluluklarına sunulmasını sağlar. Bundan dolayı SAP Uygulaması İş Dünyasının Her Dalında!
SAP ERP – SAP İş Dünyasının Her Dalında!
SAP ERP , kuruluşların çoğunun şu anda kullandığı bir tür merkezi sistemdir. Merkezi sistemin avantajlarından bahsedelim. Mesela SAP ERP yazılımı, merkezi bir kurumsal yönetim sistemidir. Merkezi sistem, verilerdeki tekrarları, boşlukları ve fazlalığı ortadan kaldırır. Ayrıca tüm departmanlar arasında gerçek zamanlı olarak bilgi sağlar. SAP ERP sistemi, farklı iş süreçleri üzerinde kontrol sağlar. Bunun dışında merkezi sistem üretkenliği artırır, daha iyi envanter yönetimi sağlar. Hem kaliteyi destekler, hammadde maliyetini düşürür, hem de etkin İK yönetimi, giderleri azaltır ve karı artırır.
SAP ERP Çözüm Mekanizması -SAP İş Dünyasının Her Dalında!
Bir SAP ERP çözümü, temel iş süreçlerinin yürütülmesine yardımcı olan işlemleri gerçekleştirmek için İşlevsel ve Teknik modüller olmak üzere iki tür modül içerir. Merkezi bir sistemle işletmeler daha iyi müşteri iletişimi sağlıyor ve böylece verimlerini artırıyor. Ayrıca müşteri hizmetlerini geliştirmeye yardımcı olur. SAP’nin yaklaşık 25 modülü vardır. Ancak 25 SAP modülünün tümü uygulanmaz. Genel olarak en çok kullanılan SAP modelleri: FICO- Finans ve Kontrol, PP- Üretim Planlama, MM- Malzeme Yönetimi, SD- Satış ve Dağıtım, İK- İnsan Kaynakları, CRM- Müşteri İlişkileri Yönetimi, XI- Değişim Altyapısı, BIW- Ticari Bilgi Depolama olarak sınıflandırabiliriz.
KAYNAKÇA: WIKIPEDIA