Ikea Ve Küçük Alanları Devleştiren Hileleri!
Bu günlerde Ikea, son derece pratik ve evlerimizdeki en küçük yaşam alanlarını bile nasıl değerlendireceğimiz hakkında yaratıcı ve kullanışlı bilgiler veren reklamlarla karşımıza çıkıyor.
Örneğin, yatak odanızda karyola kullanmak yerine yataklarınızın altına platform olarak mutfak dolapları koyabilir ve bu şekilde küçük odalarınızda daha fazla saklama alanı kazanıp kıyafetlerinizi bu dolapların içinde muhafaza edebilirsiniz. Bu, sizi bir şifonyer edinme ihtiyacından da kurtaracaktır.
Duvarlarınızda delikli tahtalar kullanıp, bunun üzerine kıyafetlerinizi ve aksesuarlarınızı asabilirsiniz. Yine bu tahtaların önüne tekerlekli açık kıyafet askılığı koyup dar alanları etkin bir hale getirebilirsiniz.
Pencerenize astığınız stor perdeden projeksiyon ekranı olarak faydalanabilir, karyolanızın -bu planda mutfak dolabınızın- en üst çekmecesine, yatağınızın yanında her an ortaya çıkabilecek küçük bir masa görevi verebilirsiniz.
Bunlar dar alanlarda kullanabileceğiniz, Ikea’nın bizlere vermiş olduğu küçük hileler. Bunları pratiğe döken videoyu hemen alt kısımda bulabilirsiniz.
Aynı zamanda Ikea, bu tarz bir planı oturma odası, mutfak ve çocuk odası için de yapmış bulunmakta. Bunların videolarını da yazının devamında bulabilmeniz mümkün.
Bu Hilelerin Olumlu ve Olumsuz Yanları Neler Olabilir?
Bu fikirler firma açısından devasa ürünlerin paketlenmesi gibi sorunları ortadan kaldırıp minimal ürünleri kullanma avantajı sağlamaktadır.
Her ne kadar fikirler son derece yaratıcı olsa da gerçek hayatta bunların uygulamaya dökülüp dökülemeyeceği farklı bir sorudur. Her şeyin kusursuzca planlanmış ve tüm eşyaların belirlenmiş kesin bir yerinin olması bile bu problemin ortadan kalkacağı garantisini vermemektedir.
Bu planlara yaramaz ve enerjik çocuklarla, uzun mesailer yapan ebeveynleri eklediğimizde böyle karışık hareket alanları büyük kaoslara da neden olabilir. (Örnek olarak Coca Cola’nın birkaç yıl önce yayımladığı reklama göz atabilirsiniz.)
Tabii ki bunlar dizaynların uygulanabilirliğini imkansız kılmaz. Teoride son derece mantıklı ancak pratikte fazlasıyla iyimserlik gerektiren fikirler olduklarını bilmekte fayda var.