Gülmek İnsanlar ve Markalar Arasında Nasıl Bağ Kurar?

gülmek ve markalar

Paylaşmayı unutmayın.

Gülmek İnsanlar ve Markalar Arasında Nasıl Bağ Kurar? – Bazen gülmememiz gereken şeylere daha çok gülmek isteriz. Ya da ciddi bir ortamda tam da önemli şeyler konuşulurken bir gülme krizi, kontrol edemediğimiz bir kıkırdama hali gelir.  Zamansız, kontrol edemediğimiz bu gülmeler, The Hatch reklam ajansının Emirates Grubu’na ait uçuş firması Netflights’ın imajını tazelemek için yaptığı reklam kampanyasının ilhamı olmuş. Bakalım “gülmek” insanlar ve marka arasında nasıl bir bağ kurar?

Duygularımızı ifade etmek için sıkça kullandığımız, sözsüz iletişimin önemli bir ögesidir gülmek. Etkileyici bir kampanya yapmak, başarılı bir marka imajı oluşturmak için altın kural tüketicinin duygularıyla bağdaşacak yaratıcı fikirler bulmak. The Hatch ise ulaşım sektörü için sıra dışı denecek bir briefle, mizahı kullanarak tüketicinin duygularına dokunmayı hedeflemiş ve “Grinfreeze” adlı konsepti yaratmış. 

Grinfreeze Hikayesi

The Hatch’in Yönetici Direktörü Steven Hickey,  Grinfreeze konspetinin, Netflights’ın marka kimliğine insani değerler katmak istemesinden ilham aldığını söylüyor. Sonrasında ise, bu insani değerleri katmak ve vermek istedikleri mesaj için doğru bir ses olduklarını düşündükleri mizaha karar verdiklerini söylüyor.

Uygunsuz zamanlarda gülme hali markaya ilham oluyor.
Photo by Alexandr Ivanov from Pixabay

Yaratıcı konseptlerini “insanların güldüğü uygunsuz şeyler” mizahına dayandırmak isteyen ajans, 2,000 kişiden fazla insan üzerinde araştırmalar yapmış.

İnsanların ilgisini çekecek kısa ve eğlenceli hikayeler…

Reklam ajansı, Grinfreeze yaratıcı konsepti için insanların ilgisini çekecek ve duygularına dokunacak hem kısa hem eğlenceli hikayeler yaratmak istemiş. Amaç ise kısa ve eğlenceli hikayelerin insanlarla ve onların duygularıyla bağlantı kurmasını sağlamaktı. Biliyoruz ki yaratıcı fikirlerimiz ne kadar sıra dışı olursa olsun, yalnızca tüketiciyi eğlendirmekten öteye geçemiyorsa geri dönüşler anlık olarak kalacaktır.

Sade bir hikaye anlatıcılığı ve samimi bir mizahla anlatılmak istenen konsept için, insanların kötü bir durumla karşılaştığında dahi suratlarındaki sırıtmaya engel olamadıkları senaryolar üretilmiş. Filmlerde, adeta yüzlerinde donup kalmış bir gülümsemeyle, üzülmek isteseler dahi bunun mümkün olamayacağı kadar keyifli olan insanlar gözümüze çarpıyor. Bu durumu da yalnızca tek bir şey açıklıyor. “Netflights ile yapılmış harika bir anlaşma”. Filmlerde kötü durumlarla karşılaşmadan önce Netflights’tan oldukça uygun fiyatlı fırsatlar yakalayan insanlar ne duyarsa duysun üzülemiyor 🙂 Netflights ile yapılan harika anlaşmanın medical bir sonucu olan bu sırıtıp kalma haline “Grinfreeze” adı veriliyor.

Grinfreeze Break Up Advert

Grinfreeze reklamları, önemli bir değere sahip sıra dışı deneyimler arayan sıradan insanlarla bağ kurmak için tasarlanmış. Hikayelerin insanların duygularıyla yalnızca mizahla değil, içinde bulundurduğu değerle de bağ kuruyor olmasının sebebi aslında altyapısı olan gerçekçi iç görülere dayanmış olması bizce. 2,000 kişi üzerinde yapılan araştırmada, insanların üçte ikisi birileri kendilerini incittiğinde güldüklerini itiraf etmiş. Beş kişiden biri ise patronu veya herhangi bir otorite tarafından azarlandığında kıkırdadığını itiraf etmiş. Her 10 kişiden biri de terk edildiğinde gülerek reaksiyon verdiğini söylemiş.

Olmadık zamanlarda gülen tek kişi değilsiniz! Gülmek İyidir…

Yani kısaca Grinfreeze reklamlarına ilham olan bu olmadık zamanlarda gülme işi, bir çok kişinin başına gelen bir durum gibi görünüyor. Biz Netflights markasının, doğru ve samimi duygular barındıran eğlenceli hikayeleriyle tüketicisiyle kurduğu bağı sevdik. Siz ne düşünüyorsunuz? 🙂

https://www.marketingweek.com/brands-create-human-connections-laughter/

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar