Flamingolarla Dans Hayat Kurtarıyor!

flamingolarla dans

Paylaşmayı unutmayın.

Habibat kaybına dikkat çekmek amacıyla New York + Governor Adası’nda düzenlenen etkinlik, “Dijital Flamingolarla Dans Etme” yöntemiyle hedefine ulaşmayı amaçlamış. Düzenleyicisi, dijital artist Kristin Lucas, The Team Lab üyesi. Dijital sanat deneyimi en yakın 2007’ye dayanıyor. Dünyanın farklı şehirlerinde projeler gerçekleştirmiş.

Flamingo türü, soyu tükenme tehdidi bulunan bir tür. Dans etme etkinliği serisi, görsel araçlarla dikkat çekmeyi ve habitatı bozmaya eğilimli olan insan davranışını değiştirmeyi hedefliyor. Davranış değiştirme hedefine bağlı olarak, doğayı korumacı kuruluşlar aracılığıyla vahşi flamingo edinme faaliyetinde bulunabiliniyor. Flamingolarla dans etmek için ve flamingo edinebilmek için Apple uygulaması bulunuyor.

New York’ taki etkinlik ise serinin en sonuncu etkinliği, eski bir askeri personelin evinin yeniden düzenlenmesiyle oluşturulan dijital sanat alanında gerçekleşmiş. Dans etmek için biri ekranın önüne çıktığında yeni bir dijital flamingo dijital alanda beliriyor. Böylece dans eden kişi dönüştürülmüş oluyor. Sonrasında ise kişi hareketleriyle dijital flamingoyu kontrol ederek dans ettiriyor ve etkinliğe katılmış oluyor. Etkinlik, 25 Mayıs – 21 Ekim tarihleri arasında gerçekleşmiş.

Sanatçının Serüveni ve Yaklaşımı

Kristin Lucas’ ın flamingolarla dans projesiyle olan serüveni, iklim değişikliği ile ilgili araştırma yapmasıyla başlıyor. Başta flamingo hayranı olmadığını ifade etmiş. Yaptığı araştırmada öğrendikleriyle oluşan hassasiyeti, onu farkındalık projelerine yöneltmiş. Bu doğrultuda, Brooklyn’ de profesyonellerle çalışmış. Çalışmalarını HoloLens ve iPad ile genişletmiş. İlk etkinlik platformunu 2017’de oluşturmuş. Lucas etkinliğin yarı insan yarı flamingo niteliğinde olduğunu ve insan merkezli anlayıştan doğa duyarlı anlayışa geçişin eğlenceli ve sosyal bir yolu olduğunu ifade etmiş.

Gelecek Adımlar

Lucas hiç beklemediği şekilde tüm cihazlarının insanları flamingolarla dans ettirmeye yaradığını fark etmiş. Daha ileri bir adım olarak, Amerikan Doğa Tarihi Müzesi’ nden bir flamingo uzmanına kendisine flamingoların en çok nerelerde tehdit altında olduğuna dair bilgi istemiş. Bu yerin, Arjantin, Şili ve Bolivya’ nın buluştuğu yer olduğunu öğrenmiş. Bu alan, lityum madenciliği yapılan bir yer ve madencilik faaliyetleri, Andean flamingosu türünü tehdit altına sokuyor. Projesini ilerletmenin daha da sonraki adımı olarak önümüzdeki ekim ayında Amsterdam’da Cinekid Festivali’ nde etkinlik düzenlemeyi planlıyor.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar