Facebook Algoritmalarına Karşı Koyan Yöntemler

Paylaşmayı unutmayın.

Daha önce duymamışsanız Facebook organik erişimi görecek olan haber akışı algoritmasının yeniden odaklandığını duyurdu. Bu, işletmeler için harika bir haber değil ancak Facebook’ta organik erişim hep düşüktü. Şimdi sadece etkileşim trafiğinde potansiyel yavaşlamanın nasıl dengeleneceğini öğrenmelisiniz.

Facebook reklamları işletmelere erişim ve beğenmeleri artırmakta etkili olurken, söz konusu erişimleri gerçek ve organik erişimle desteklenmesi gerekiyor. Platformun en iyi şekilde kullanılması için bir etkileşim düzeyine ve erişime ihtiyacınız var.

Bu yazıda daha fazla organik Facebook erişimi sağlamanıza yardımcı olacak birkaç yola bakacağız.

İşte nasıl yapılacağına dair bazı ipuçları.

1. Gönderi yayınlamak için en uygun zamanı bulun

Paylaşımlarınızın hangi günlerde ve hangi zaman aralıklarında daha fazla görüldüğünü görmek için bir deneme yapın, yayınlarınız bu sayede en çok erişime ve etkileşime sahip olur.

Bir örüntüyü her zaman fark edeceksiniz ve o örüntünün varlığı hakkında ne kadar çok şey öğrenirseniz, onu hedef kitlenizle bir ilişki kurmak için daha kolay bulacaksınız. Örneğin; hedef grubunuz yeni ebeveynler içeriyorsa, genellikle ağlayan bir bebek tarafından uyandıklarında erken saatlerde aktif olduklarını bilmek yararlı olur.

Farklı günlerde yayınlamak için en iyi zaman aralıklarının bir özetini hazırladıktan sonra DrumUp gibi bir sosyal medya yönetimi uygulamasında basitleştirilmiş bir yayınlama çizelgesi oluşturabilirsiniz.

2. Hikayelerle anlat

@socialbarrel

Hikayeler, pazarlamayı daha katlanılabilir kılıyor ve Facebook’un hikayeleri büyüleyici bir şekilde anlatmak için kullanabileceğiniz bir dizin özelliği var.

Facebook Hikayeleri henüz herkes tarafından kullanılmıyor ve bu size kullanıcı ekranlarının en üstünde, onların hikayelerinin üstünde görünme fırsatı veriyor. Ayrıca Instagram Hikayeleri zaten gönderiyorsanız, Facebook’taki çapraz gönderme sizin için hiç çaba gerektirmeyecektir.

Promosyon içeriği, sahne arkası halleri ve hatta tüketici araştırmaları dahil olmak üzere hikayeler aracılığıyla yayınlamak için çok fazla içerik türü var. Hikayeler 24 saat sürdüğü için, bunları sınırlı dönem tekliflerini çalıştırmak için de kullanabilirsiniz.

3. Müşterileriniz ile kontakt kurun

Markanız duyulmak istiyor ve takipçilerden gelen sorular bu etkileşimi sağlıyor.
Takipçilerinizden markanızla yaşadıkları deneyimlerden, sizinki gibi bir üründen bekledikleri şeylere kadar her şeyi kesinlikle isteyebilirsiniz. Aktivite aracılığıyla neyi başarmak istediğinize dayanarak planlayabilirsiniz.

4. İşbirliği ve iyi bir konuk

@William Iven

Popüler Sayfalarla İşbirliği, kitlenizi oluştururken size bir destek sağlayabilir.

Diğer sayfalarla ortak çalışma yapmanın birden fazla yolu vardır ancak önce sektörünüze hitap eden rakip olmayan sayfaları tanımlamanız gerekir. Bu bilgilere sahip olduktan sonra, sosyal medya içeriğini birlikte oluşturabilirsiniz.

Ortak içerik oluşturma, birliktelik barındırılan çevrimiçi etkinlikler, yarışmalar veya birlikte oluşturulmuş videolar veya basit Facebook gönderileri aracılığıyla yapılabilir. İşbirliği yoluyla elde ettiğiniz fazladan pozlama, hedef gruplarınızın yeni segmentlerini bulup etkilemenize yardımcı olabilir.

İşte GoPro ve RedBull’un bir etkinlikte nasıl işbirliği yaptığıyla ilgili bir örnek!

5. Blogunuza Facebook mesajları gömün

Şirketinizin zaten sağlıklı bir abonelik içeren bir blogu varsa, bu aboneleri Facebook takipçilerine dönüştürebilirsiniz. Tek yapmanız gereken Facebook gönderilerinizin ilgili blog yazılarına basit bir şekilde gömülmesidir.

Daha önce Facebook gönderilerini eklemeyi denemediyseniz çok basittir. Gömme kodunu Facebook yayınından kopyalayıp blogunuzun HTML’sine eklediniz. WordPress’te, URL’yi doğrudan metin düzenleyicisine ekleyebilirsiniz. Web sitesi ziyaretçileri daha sonra gömülü gönderilerle etkileşime girebilir ve böylece bu yayınlara katılımı artırabilir.

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar