Etkili Bir “Yeniden Pazarlama” Kampanyası Oluşturmak!

yeniden pazarlama

Paylaşmayı unutmayın.

Çevrimiçi bir makale okurken geçen gün bir sitede baktığınız kahve makinesininin reklamını o sayfada gördünüz mü hiç ? Bu tesadüf değil. Çünkü Yeniden pazarlama kampanyasıyla hedeflendiniz!

Yeniden pazarlama, web sitenizi daha önce ziyaret etmiş kullanıcılara reklam yayınlamanın bir yoludur. Google AdWords hesabınızda bir yeniden pazarlama kampanyası oluşturarak web sitenizi ziyaret eden her kişiye, ayrıldıktan çok sonra tekrar ulaşabilirsiniz. Böylece etkili bir yeniden pazarlama kampanyası ile müşterilerinizin size tekrar ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Şimdi bu etkili kampanyanın oluşturulması için yapılması gereken temel adımlara bir bakalım.

1- Kendi Kodunuzu Oluşturun

Eğer dijital pazarlamayla ilgileniyorsanız işletmenizi büyütecek yolları da biliyorsunuzdur. Dolayısıyla bir Adwords hesabınızın olduğunu varsayıyoruz. O halde başlayalım!

Google AdWords hesabınıza giriş yapın, “Üç nokta” ya, ardından “Kitle Yöneticisi” (Paylaşımlı Kütüphane bölümünde) ve büyük mavi “+” düğmesine tıklayarak başlayın. Google, web sitenizdeki her sayfaya eklenmesi gereken bir kod snippet’i oluşturarak yanıt verir. Sitenizin boyutuna bağlı olarak bu biraz zaman alabilir, ancak bir defalık bir iştir. Yeniden pazarlama kodunu sitenize eklemenin başka bir yolu için Google Etiket Yöneticisi (GTM) gibi bir araç deneyebilirsiniz.

google adwords ayarları

@negativespace

Daha sonra şu iki şeyden birini yapabilirsiniz:

1- Google’dan kodunuzu web geliştiricinize e-postayla göndermesini isteyin.

2-Kodu kendiniz manuel olarak kurun.

Kod, web sitenizde olduğunda gelen her ziyaretçinin bilgisayarlarında kalma süresi boyunca ziyaret ettikleri sayfaları otomatik olarak izleyen bir cookie yükleyecektir.

2-Yeniden Pazarlanacak Bir Kitle Oluşturun

Sonraki işiniz, yeniden pazarlama için kitlelerinizi oluşturmak ve tanımlamaktır. Yüzlerce farklı eylem ve davranışa dayanarak oluşturabileceğiniz yüzlerce farklı kitle türü var.

hedef kitleyi sınıflandırmak

@geralt

Üç temel liste oluşturmanızı öneririz:

a- Herkes: Hangi sayfalara baktıklarına veya hangi eylemleri gerçekleştirdiklerine bakılmaksızın sitenizi ziyaret eden her kişi.

b- Alıcılar: İster bir satın alma, bir formu doldurma veya başka bir şey tamamlama olsun, istenen hareketi gerçekleştiren herkes. Sadece Google’a teşekkür sayfanızın URL’sini verin. Bir işlemi tamamlayan ve o sayfada toplanan herkes bu listeye eklenecektir.

c- İlgililer: Bu insanlar sitenize geldi ve kalış süresince bazı belirli anahtar sayfaları ziyaret etti. Yine, bir kişinin bu listeye girmek için ziyaret etmesi gereken sayfa URL’lerini Google’a sunmuş olursunuz.

3- Bir Yeniden Pazarlama Kampanyası Oluşturun

stratejileri incelemek

@geralt

  • Şimdi “Kampanyalar” ekranına geri dönün ve mavi “+ Kampanya” açılır düğmesini tıklayın.
  • “Görüntülü Reklam Ağı” nı seçin. Ortaya çıkan sayfada, Yeniden pazarlama için bir düğmenin “Tür” başlığı altında olduğunu göreceksiniz. Seçin.
    Şimdi, teklif stratejinizi seçebilir ve bu kampanya için günlük bütçenizi belirleyebilirsiniz.
    Kitle sayılarınızın artmasını beklerken, ilk kampanyanızı özellikle yeniden pazarlama kitlelerinize yönelik reklamlarla hazırlayarak zamanınızı en iyi şekilde kullanın. Mevcut arama reklamlarınızı kopyalayarak bu işlemi kısaltmaya çalışmayın.
  • Oluşturduğunuz kitleler, onlara belirgin şekilde hitap eden reklamlara ihtiyaç duyan, yüksek oranda hedefli kişilerdir. Resimli reklamlar ve metin reklamları için ayrı kampanyalar oluşturun.

Tüm bunların dışında dikkat etmeniz gereken 3 şey daha var!

Teklif Stratejisi

Yeniden pazarlama kampanyaları için tıklama başı maliyet (CPC), bin gösterim başı maliyet (CPM) ve işlem başına maliyet (CPA) için tüm önemli teklif seçenekleri kullanılabilir. Ancak, tıklama başı maaliyet ile başlamayı öneririz. Yeniden pazarlama kampanyalarınızdan özellikle iyi sonuçlar alıyorsanız, işlem başı maaliyete geçebilirsiniz. Ayrıca, teklifinizi her zamanki tutarın iki katına çıkarmanız gerektiğini de düşünmelisiniz. Bu insanlar potansiyel olduğundan maliyeti haklı çıkartacak daha yüksek bir dönüşüm oranı bekleyebilirsiniz.

Coğrafya

Google, bunu yeniden pazarlama kampanyaları için düzenlemeyi önermiyor. Ancak, fiziksel ürünler satıyorsanız ve yalnızca belirli coğrafi bölgelere erişebiliyorsanız, bu ayarı hedef konumlarınızı yansıtacak şekilde değiştirmeniz önemlidir.

Sıklık Sınırı

İnsanları stalklamak istemezsiniz. “Reklam yayını zaman planlaması ve yayınlama seçenekleri”ni tıklayarak  güne, haftaya veya aya ve her bir kampanyaya, reklam grubuna uygulanan gösterim sayınızı ayarlayın. Bu ayar, yeniden pazarlamaya özeldir ve herhangi bir kişinin reklamlarınızın ne sıklıkla gördüğünü belirlemenize izin verir. Reklamınızı istenmeden, aynı kişilere yüzlerce defa gösteriyorsanız, bu stratejinizi öldürecek ve markanız müşterileriniz tarafından olumsuz bir izlenime uğrayacaktır. Resimli reklamlar için günde 3 kez, metin reklamlar için günde 10 kez gösterimi öneririz.

4-Tıklamalar ve Dönüşümler Alan Yeniden Pazarlama Reklamları Yazın

@benchaccounting

Yeniden pazarlamanın en iyi taraflarından biri, özellikle ürünlerinizi ve markanızı daha önce gören kişilere reklam yazabilmenizdir. Diğer maddelerde olduğu gibi bu reklamların da bazı altın kuralları var. Etkili bir kampanya için bu kurallara dikkat etmenizi öneririz.

İtici Olmayın!

Yeniden pazarlama, çoğu insanın artık ona alıştığı kadar uzun süredir. Ancak, bazı insanlar web tarama alışkanlıklarının siteden siteye takip edildiğini görmekten rahatsızlık duyar. Bu nedenle, insanlara logonuzun dev görüntüsü eşliğinde “Hey, sizi özlüyoruz – Ne zaman dönüyorsunuz?” gibi mesajlarla yeniden pazarlama yapmak akıllıca değildir.

Yakınlarda bir ziyaretçi olduklarını vurgulamadan, insanların ilgisini çekmek için iki basit yöntem vardır:

1- Onları, attıkları daha önceki adımlardan bahsetmeden sizinle bir sonraki eylem adımını atmaya davet edin. (Satın alma sayfasına yönlendirme gibi.)

2-Potansiyel müşterilerinize gösterdiğiniz reklamları değiştirin. Geniş bir görsel reklam kampanyası dizisi oluşturun ve belirli bir günde her bir reklamın ne sıklıkta görüntüleneceğini sıkı bir şekilde sınırlamak için sıklık sınırı kullanın.

Pazarlama stratejilerinizi geliştirip satışlarını artımanıza yardımcı olarak ipuçları için de Daha Fazla Satış Yapabilmeniz İçin On Taktik yazımızı okumanızı da ayrıca öneriyoruz.

Başarıyla kalın!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar