Başarıya Götüren 10 Müşteri Hizmetleri Becerisi

müşteri hizmetleri

Paylaşmayı unutmayın.

Müşteri hizmetleri servisleri bugün markaların hedef kitlelerine açılan yüzü konumunda olduğundan oldukça önem arz etmektedir. Bir yere kadar dijitalleşen müşteri ilişkileri yüz yüze iletişimde hala önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle bir müşteri temsilcisi olarak bazı becerilere sahip olmanız gerekiyor. Şimdi bu becerilere bir göz atalım…

1 – Ürünün Bilgisi

ürün bilgisine sahip olmak

@ongchinnon

Müşterilerinizin hangi soruları sorabileceğini doğal olarak bilmiyorsunuz. Bu nedenle, şirketiniz tarafından sunulan ürün hakkında kapsamlı bilgiye sahip olmanız gerekiyor. Bu ürünün özelliklerini, nasıl çalıştığını, doğru şekilde nasıl kullanılacağını ve diğer tüm temel bilgileri bilmeniz gerekir.

2 – Dikkat

dikkatli dinleme alışkanlığı kazanmak

@Flensshot

Müşterilerinizi hafife almayın. Müşterilerin sıklıkla karşılaştıkları şey müşteri hizmetleri sorumlularının dikkat eksikliğine sahip olması durumudur. Bu onlar için kesinlikle hoş bir his değil, tam da bu nedenle müşterilerinizin söylediklerine odaklanmalısınız. Konuşma sırasında ana odaklanın.

3 – Uygun İletişim

iletişim teknikleri

@rawpixel

Müşterilerinizin ne söylediğini dinleyin. Kısa ve doğru cevaplar verin. Bu tamamıyla iyimser tonda konuşmakla alakalı bir durumdur. Nitekim böylece müşterilerinizle iyi ilişkiler kurmanız daha kolay olacaktır. Sözcüklerinizi titizlikle seçin ve müşterinize, kendinize ve şirketinize güvenin.

4 – Sabır

sabır duygusunu geliştirme yöntemleri

@Hans

Müşterilerinizin neye ihtiyaç duyduğunu öğrenmek için zaman ayırın. Müşterinizin söylediklerini sakince dinlerseniz, mümkün olduğunca onlardan kaçınarak zamandan tasarruf edebilirsiniz. Bu durum şirketiniz hakkında olumlu bir görüş oluşturabilir.

5 – Empati

empati becerisini geliştirmek

@goodfon

Müşterilerinizi daha iyi anlamak istiyorsanız empati geliştirin. Empati sayesinde şirketiniz ve müşterileriniz tarafından sunulan ürünlerle ilgili sorunları çözmekte daha etkili olacaksınız.

6 – Dürüstlük

dürüstlüğün kazandırdıkları

@MichealGaida

Dürüstlük hem sizin hem de müşterileriniz için kârlıdır. Tüm yarı-gerçekler, müşterilerle ilgili bilgileri gizleme girişimi, genellikle şirketinizin itibarını kötü şekilde sona erdirir. Sahip olduğunuz bilgiler müşteriniz için hoş olmasa bile dürüst olun.

7 – Adapte Olabilirlik

adaptasyon sağlama yöntemleri

@dimitrisvetsikas

Her müşteri farklıdır, bu nedenle esnek olmanız gerekir. Müşterilerinizin kimi iyi gününde iken kimi kötü gününde olabilir. Tabii bu sizin için de geçerli. Bu nedenle bazen bağışlayıcı olmak çok daha kötü bir modda olan müşteriler için de geçerlidir. Unutmayın, kaba müşteriler karşısında emin ancak her zaman sakin kalın.

8 – İş Etiği

iş etiği nedir

@i.kapital

Vicdanlı olmak müşterilerce çokça takdir edilmektedir. Müşteri hizmetleri personeli, etik çalışma standartlarını en yüksek derecede göstermelidir. Nitekim bu personel şirketi temsil eden bir kişidir. Müşteriler özellikle sorunlarını çözmede titiz çalışanları takdir ediyorlar, unutmayın.

9 – Otokontrol

kendini kontrol etme yolları

@geralt

Sizi müşterilerinizin önünde profesyonel yapan şey otokontroldür. Her zaman sakin olun. Bazı müşteriler kaba davransa bile sakin olmalısınız. Elbette müşteriler için kum torbası olun demiyoruz. Bazı müşterilerin sınırları aştığını ve kaba davrandığını gördüğünüzde kendinizden emin olmayı sürdürerek sakin olmalısınız.

10 – Sorumluluk

sorumluluk bilincini geliştirmek

@geralt

Sorumluluk almaktan korkmayın. Tabii ki de alacaksınız. Çünkü şirketinizin temsilcisi olarak bir hizmet sunuyorsanız veya bir ürün satıyorsanız, bunların düzgün bir şekilde yürümesinden siz sorumlusunuz. Müşteriler ürününüzle ilgili bir hata yapsa ya da ürününüze zarar verse bile onlara yardım etmeyi deneyin.

İnsanlarla çalışmak daha amiyane bir tabirle insanlarla uğraşmak elbette kolay değil ancak unutmayın zoru başarırız, imkansız zaman alır!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar