Okunmayan Makalelere Sesli Çözüm
Yazarlar çoğu zaman makaleleri hazırlamak için saatlerini harcarlar; ancak çok azı makalelerinin tüketimini kolaylaştırmakla ilgilenir. İçeriğin kral olduğu bir dünyada, içeriğin tüketimi ve erişilebilirliği düşündüğünüzden daha önemlidir.
İnsanların her zaman bir makalenin tamamını okumak için boş vakti yoktur, sık sık içerik tüketmenin daha kolay yollarını ararlar. Bu noktada makalelerin erişilebilirliğini ve tüketimini artırmak için sesli bir çözüm gereklidir. Dolayısıyla bir makaleye, onu 3-5 dakikaya özetleyen bir ses veya video eklemek iyi bir yöntem olabilir.
Doğası Gereği Ses Kolay Tüketilir
Video ve ses, içerik tüketmenin çok daha verimli ve kullanışlı bir yoludur. Aslında ses, videodan hemen sonra çevrimiçi olarak tüketilen ikinci en yüksek içerik biçimidir.
Yukarıda gördüğünüz ses içeriği tüketimindeki bu artış temel olarak podcastler ve sesli kitaplardan geliyor. Edison Research’e göre, aylık podcast dinleyicileri oranı 2018’de bir önceki yıla göre %24’ten %26’ya yükseldi ve 2019’da daha fazla artış bekleniyor. Sesli kitapların tüketimindeki artış ise 2018’de yıldan yıla % 20 civarındadır. Tamamen dikkat gerektiren okumaların aksine, dinleme işlemi meşgul ve hareketli bir dinleyici kitlesi için mükemmel şekilde uygun olabilir. Sadece bu değil, ses aslında daha ilgi çekici bir kullanıcı deneyimi sunabilir.
Araştırmalar; podcastleri dinleyen kişilerin uzun bir süreyi dinleyerek geçirdiklerini gösteriyor. Podcastler, diğer ses biçimleri arasında zamana göre tüketilen bir numaralı ses kaynağı.
Makaleler Sese Dönüşebilir
Yazılı içerik de sese dönüştürülebilir ve bu artan dinleyici kitlesine ulaşmak için podcast olarak kullanılabilir. Makalelerinizi sesli olarak erişilebilir yapmak ve bunları yazılı içerikle birlikte sunmak, içeriğinizin bir şekilde olmazsa diğer biçimle tüketilme olasılığını artıracaktır. Hatta en büyük yayınların bazıları bunu yapmaya başladı. Financial Times, Bloomberg, The Atlantic ve hatta Medium, okuyucu kitlesinin ihtiyacına cevap vermek için makalelerinin ses versiyonlarını sunmaya başladı.
Ancak; özellikle de zamanınız yoksa, ses içeriği oluşturmak oldukça zor olabilir. Bu durumda, seslendirme sanatçılarıyla çalışabilir veya makalelerinizi yapay sesleri kullanarak otomatik olarak sese dönüştürebilirsiniz.
İşte ses kullanarak makalelerinizin tüketimini artırmak için 5 basit strateji:
1- Her Makaleye Bir Ses Versiyonu Ekleyin
İnsanlara, makalenize baktıklarında dinlemeleri için bir seçenek verin. Makale sayfalarınız, içeriğiniz için insanların etkileşime girdiği önemli temas noktalarıdır. Makaleyi tüketmek için alternatif bir yol sunarak, onlara o anda onlar için uygun olanı seçme olanağı vermiş olursunuz. Bu da hedefinize yürümenizi biraz daha kolaylaştırır.
2- Makalelerinizi Spotify, SoundCloud ya da iTunes’ta Podcast Olarak Yayınlayın
Bu platformlarda milyonlarca aktif kullanıcı var. Burada bulunmak, içeriğinizin tamamen yeni bir boyutta yeniden hedeflenmesine olanak tanır ve yeni insanların sizi ve içeriğinizi bulmalarını sağlar. Potansiyel olarak bu platformlarda bir hayran kitlesi oluşturmanıza yardımcı olur.
3- E-posta Bültenlerinize Dinle Butonu Ekleyin
Bültenler, insanlara yeni içeriğiniz hakkında bilgi vermenin en güçlü yollarından biridir. Bültenler dahil olmak üzere e-postaların % 50’den fazlası bir mobil cihazda görüntülenmektedir.
Bültenlerinize “Dinle” butonunun eklenmesi, insanlara hareket halindeyken doğrudan e-postadan bilgi alma imkanı sunar.
4- Sesli Makalelerinizden Bir Çalma Listesi Oluşturun
Makalelerinizi ses olarak barındıran, ziyaretçilerinizin onları bir çalma listesi olarak dinleyebilecekleri özel bir sayfa oluşturun. Böyle bir sayfa, içeriğinizi keşfedilebilirliğini ve paylaşılabilirliğini sağlamak için elverişli olur.
Bunun gibi sayfalar aynı zamanda eski makalelerinizi yeniden tasarlamanın harika bir yoludur ve onları yeniden paylaşma fırsatı sunar.
5- Blog ya da İnternet Sitenize Gezici Bir Dinle Butonu Ekleyin
Hareketli butonlar, her zaman kullanıcı tarafından görülebilen güçlü bileşenlerdir. Ses içeriği sunmak için bunları bir etkileşim aracı olarak kullanabilirsiniz.
Web siteniz veya blogunuz WordPress’te ise, yukarıda gösterildiği gibi kayan bir buton eklemek için WordPress Eklentisine bakabilirsiniz.
Özetle, makalelerinizi sesli konularla erişilebilir kılmak, düşündüğünüzden daha fazlasır. Makalelerinizin ses sürümlerini oluşturmak, web sitenize, blogunuza yerleştirebileceğiniz veya iTunes ve diğer platformlarda Podcast olarak yayınlayabileceğiniz ses içeriği oluşturmanın harika bir yoludur.
Yazılı içerikle birlikte ses sunduğunuzda, içeriğinizin tüketilme olasılığını etkin bir şekilde artırırsınız, çünkü her zaman kitlenizin dinlemeyi okumaya tercih eden bir bölümü olacaktır. Podcast oluşturmak sizin işiniz değilse profesyonel seslendirme sanatçıları ile çalışabilir ya da sesi sizin için oluşturacak bir servis kullanabilirsiniz. Böylece okumayan makalelere sesli çözüm getirerek sorunu çözebilirsiniz.
Ses içeriğine sahip olduğunuzda, okuyucu kitlenizle paylaşın, makalelerinize ekleyin ve mümkün olduğu kadar erişilebilir hale getirmek için ses platformlarında yayınladığınızdan emin olun.