7 Altın Kural ile Doğru İçerik Pazarlama

içerik pazarlamanın 7 altın kuralı

Paylaşmayı unutmayın.

Kar amacı gütmeyen kuruluşlar, büyük şirketler ya da küçük işletmeler hatta medya kuruluşları bile bazen içerik pazarlama kavramını göz ardı edebiliyorlar. Oysa gerektiği şekilde kullanıldığında sadık okuyucularını kendilerine bağlayacak, yeni okuyucular kazandıracak ve sonucunda her şekilde kar elde edebilecek çok önemli bir detaydır ”İçerik Pazarlama”.

Bize yüzlerce hatta binlerce okuyucu ve abone getirecek olan bu içerik pazarlamanın da kendi içinde bir anlamı ve gereklilikleri var tabii. ”Nedir peki içerik pazarlamanın kuralları?” diye soracak olursanız yazıya devam etmenizi öneririz!

Son zamanlarda içerik pazarlama ve üretimi konusunda çok az şey bilen, araştırma ve yazma personelini büyük ölçüde kısıtlayan ‘Operasyon Yöneticisi’ kavramı geldi. Günümüzde, web siteleri neredeyse hiç yeni içerik sunmuyor ve kuruluşlar üye kaybetmeye devam ediyor. Buna ek olarak, önemli bir grafik sanatçısı ve yönetici editörlerinden olan yazarlarının çoğunu da kaybettiler. Hepsi, içerik pazarlamacılığın önemi ile ilgili ilgisizliklerinin bir sonucu olarak ortaya çıktı.

Katil içerik kuralları

Elite Legal Marketing’in CEO’su Dan Steiner, bunu oldukça açık bir biçimde şöyle ifade ediyor: “Dijital pazarlama alanında katil içerikten daha önemli bir şey yok.”

Bunu şöyle izah edebiliriz; içerik pazarlaması kesinlikle yeni bir şey olmamasına rağmen düzgün yapıldığı takdirde okuyucuları kendine çekecektir. Ancak çerezler ve tek boyutlu anlama yol açacak içerikler -internet dünyasının gerçek sahipleri- tüketiciler için vakit kaybı olacak hatta onları kaybetmenize yol açacaktır.

Aksine işletmeler; bilgilendiren, yararlı olan, izleyicilerin ilgisini çeken ve eğlenceli olan bu benzersiz yüksek kaliteli ve orijinal içerik oluşturursa izleyiciyi kendisine bağlayacaktır. Bu içerik metin, video, resim, anket, grafik, web seminerleri veya podcast biçiminde olabilir. Olması gereken ise tek anlamlılıktan uzak ve orijinal bir içerik formatıdır.

 

Nedir bu içerik pazarlamanın 7 altın kuralı?

1- Sorulara cevap verin

Tüketiciler bazen bir bisiklet lastiğini bir tatil planlaması kadar önemser ve bu sorularının yanıtlarını almak için çevrimiçi olur. Siz de tüketicinin bu önemli sorununu onun kadar sorun eder ve açıklayıcı şekilde cevaplarsanız siteniz arama motorlarında üst sıralara yerleşir. Ayrıca bu çevrimiçi olma avantajı sayesinde onlara işinizle veya sunduğunuz diğer hizmetlerle alakalı bilgi de verebilirsiniz.

2- Kendinizi uzman olarak belirleyin

Ürünlerini kullandığınız ve güvendiğiniz şirketleri düşünün. Neden onları uzman olarak görüyorsunuz? Onları belirli alanlarında lider olarak gördüğünüzden kaynaklanıyor olabilir.

Örneğin, İnternet kullanıcılarının kullanabileceği tek arama motoru Google değilse de, çoğu zaman soruların cevabını Google’da arıyoruz. Google, kendi alanında “lider” olarak görüldüğünden bir şirketin ötesinde adeta bir fiil haline gelmiştir; “Google Etmek”.

İçerik pazarlaması yoluyla sektörünüzün lideri olduğunuzda, çevrimiçi olarak sergilediğiniz uzmanlık sayesinde içeriğiniz arama sonuçlarında daha sık gösterilmeye başlayacaktır. İçeriğiniz, SEO ve arama motoru sıralamasında önemli bir etkiye sahiptir. İlgili diğer içerikleriniz ve stratejik olarak yerleştirilmiş anahtar kelimelere iç bağlantılar sitenizin organik olarak ilgili arama terimleri ve anahtar kelimeler için sıralama yapmasına yardımcı olur. Doğal olarak bu yüksek sıralama içeriğinizin konusuna arama yapan diğer okuyucuları sitenize yönlendirecektir.

3- Müşterilerle doğrudan konuşun

@startup

Soruları doğrudan cevaplandıran bloglar, video kanalları, web seminerleri veya kişiselleştirilmiş yanıtlar; okuyucuya kendisini önemsediğinizi gösterir.

Örneğin; bir butiğiniz var ve tüketici size kumaşlarla ilgili bir soru sordu ona kısa süre içinde açıklayıcı bir bilgi verirseniz tüketicinin güvenini kazanmış olursunuz.

4- Sadakati teşvik edin

Potansiyel müşterilerin verdiğiniz içeriği düzenli olarak okumak, duymak veya izlemek gibi zaman içinde sadakati oluşturan içeriklerim markanızla kişisel bir bağlantı hissetirme olasılıkları daha yüksektir. Normal blog gönderileriniz veya iletilerinizde iş zorlukları, topluluk katılımı ve hatta sosyal sorunlar hakkında onlara ilgi duyduğunuzu gösterdiğinizde sadakati inşa etme aşamasında müşterilerle bağlantı kurma imkanı da bulursunuz.

5- Diyalog kurun

@pexels

İçeriğiniz blogunuza veya sosyal medya yayınlarınıza yorum yaparken müşterilerinizle veya potansiyel müşterilerinizle konuşmaya başlamanıza ve bunlarla baş başa kalma fırsatını sunabilir. Etkileşimlerinden değerli bilgiler edinebilir, onların sorularını ve hatta şikayetlerini cevaplayabilirsiniz. Görüşlerini ve geri bildirimlerini ciddiye almanız bağlılık oluşturur.

6- İçeriğin akıcı ve erişilebilir olmasını sağlayın

@pixabay

Araştırmalar, dört müşteriden yaklaşık üçünün reklamlar yerine makale veya bloglardan bilgi almayı tercih ettiğini gösteriyor. Müşterilerin belirli bir ürün veya hizmeti aradıklarında çevrimiçi araştırma yapma ihtimali yüksektir. İçerik pazarlama stratejisi ile birlikte mükemmel bir içeriğe sahipseniz rakiplerinizden değil sizden daha fazla satın almaları muhtemel olacaktır.

7- İçerik üzerinden satış

@photomix

Çevrimiçi postalarınıza fotoğraf veya kısa videolar eklerseniz, içerik en etkili satış araçlarınız olabilir. Örneğin; işiniz bir ürünle ilgili bir ise, “nasıl yapılır” videosu veya ürünü kullanmak için beş neden gibi bir içerik yayınlayarak içerik pazarlamacılığından faydalanabilirsiniz. Hedef, müşterilerin veya müşterilerin sizinle ilgili daha fazla bilgi edinmeye zorlayan bir “resmini” boyamaktır. Böylelikle müşterilerinizin bir numaralı tercihi siz olacaksınız.

Büyük içerik planlaması müşteri odaklı olandır!

Son yıllarda içeriğin pazarlama sektörüne egemen olmasının nedeni oldukça basit. Müşterilerinizin veya potansiyel müşterilerinizin zamanın çoğu harcadıkları online ortamlarla bağlantılı ve onlarda iletişim kurmanın en iyi yolu da buradan geçiyor.

Büyük içerik pazarlaması ile ilgili Forbes Magazine’nde Steve Olenski yazdığı yazıda “Müşterilerin kendisinden ziyade etrafındaki merkezlerdir” diyor. ” Geleneksel Pazarlama, bir meta haline gelir. Mobil, dijital ve sosyal teknolojilerin yükselişini takiben medya satın alma seçeneklerinde kaybolur. Bu günlerde markalar, tüm satın alma karar süreci boyunca ilgili içeriği sağlayarak müşterilerin yeni beklentilerine cevap veriyor. ” diye ekleyen Olenski, içerik pazarlamasını müşteri perspektifinden de değerlendirerek konunun önemini vurguluyor.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar