2020’de Kitaplarla Hayat Yolculuğunuzu Şekillendirin
Her gün bir değişim ve gelişim yaşıyoruz hayat yolculuğunda. Daha iyi yaşamlar diliyoruz. Daha iyi versiyonlarımızı yaratıyoruz kendimizin. Her insan kendi zamanına göre yaşar derler ya. Kendi zamanlarımızı kovalıyoruz yaşam serüvenimizde.
Bazen bir kitap oluyor hayatımızı değiştiren, bakış açımızı geliştiren ve bize bambaşka düşünceler kazandıran. Bazen bir film veya sanat eseri… Beslendiğimiz kaynak ne olursa olsun ortak noktası hayatımızı değiştirmesi ve bize kazandırdıkları oluyor.
Biz de 2020’nin sizin için milat olmasını diliyoruz. Yeniden doğumunuzun, dileklerinize kavuşmanızın yılı olmasını… O yüzden size iyi gelecek, geliştirecek bazı şeyleri sizin için listelemeye karar verdik. İlk listemiz ise hiç kuşkusuz en değerlilerimiz kitaplardan oluşuyor.
İşte 2020’de size şifa olmasını dilediğimiz 10 kitap:
1) Her Şey Mümkün – Ebru Tarım Dilekcan
Amerika da Gary Douglas tarafından ortaya koyulan ve Dr.Dain Heer ile birlikte geliştirilerek dünyaya yayılan bir sistem olan Access, kişinin dokunuşlar, sorular ve olumlama cümleleriyle bilinçaltına ulaşan bir tedavi metodudur. ”Her Şey Mümkün” kitabı ise access bars alanında Türk bir yazar tarafından kaleme alınan ilk kitaptır. İçerisinde sorularla bilinçaltınızı harekete geçirecek ve temizleyecek prosesler ve araçlar içermektedir.
2) İyi Misin? – Duygu Eren
Hayatını, iş ve aşk yaşantını yapacağın minik değişikliklerle yeniden şekillendirmene yardımcı olacak bir kitap: İyi Misin? İçerisindeki listeler ve içerik ile hakkını vere vere iyi olmanı sağlarken tüm bunları küçücük değişikliklerle gerçekleştiriyor.
3) Bir Nefes Hayat – Alan Cohen
Bir Nefes Hayat, kendinize yaratacağınız minik molalar için ideal bir kitap. Bir yılın her günü için bir mesaj bir ana fikir, özlü bir söz, kısa bir hikâye veya gerçek hayattan bir alıntı, bir dua ve yemin içeriyor.
4) Niyet Defteri – Meltem Güner
Meltem Güner, kişisel gelişim alanında bizce herkesin en az bir kez dinlemesi, okuması gereken yazarlardan biridir. Gerek eşi Ünal Güner’in kitabı gerekse Meltem Güner’in 4 kitabı da ilham verici olsa da biz listemide özellikle Niyet Defteri’ne yer vermek istedik.
5) Oyunbozan Bağırsak – Sibel İnan
Ruh sağlığı öncelikle beden sağlığıyla başlar. Bedenimizdeki en önemli organlardan biri ise bağırsaktır. Çünkü bağışıklık sistemi hücrelerinin %70’ini içerisinde barındıran bağırsaklar bütün organlardan farklı olarak merkezi sinir sisteminden bağımsız olarak, kendi başına faaliyet gösterebilmektedir.
Kendisi de bir crohn hastası olan yazar; deneyimleri, öğrendikleri ve araştırmalarını bu kitapta birleştirmiş.
6) Koçluk Kitabın – Rana Kaplan
Birçok gelişim aracından farklı olarak koçluk kişinin bireyselliğini ele alır. Hem bir kitap hem de çalışma defteri olan Koçluk Kitabın kişinin kendi kendine koçluk yapabilmesini sağlayacaktır.
7) Ruhuna Pansuman – Suzi Amado
Klinik psikolog ve sanat terapisti Suzi Amado tarafından kaleme alınan ”Ruhuna Pansuman” kişilerin duygusal ilkyardım çantasını hazırlamalarına yardımcı oluyor. İhtiyacın olan ilhamı, desteği ve gücü keyifli etkinliklerle ve sanatla bulmanı sağlayacaktır.
8) Kedi Gibi Düşünmek ve Davranmak – Stephane Garnier
Anı yaşayan, sakin ve özgür kedileri izleyerek birçok şey öğrenebilirsiniz. ”Kedi Gibi Düşünmek” kedilerin doğuştan gelen bilgeliğini insanlara da öğretecek ve nasıl kullanabileceklerini gösterecektir.
9) Kendinle Savaşma Sanatı – Ichiro Kishimi , Fumitake Koga
Kendinle Savaşma Sanatı, duygulardan kaçmadan, korkmadan tüm yaşantını doyasıya yaşamanın öğütlerini içeriyor. Geçmiş olgusundan arınmanın ve kendi özgürlüğünü keşfetmenin stratejilerini arıyorsanız bu kitabı keyifle okuyabilirsiniz.
10) Eril Beril’den Afrodit’e – Gülen Gündüz Yılmaz
Bu kitap önerimiz sadece kadınlara yönelik gibi gözükse de aslında hem erkek hem de kadınların keyifle okuyabileceği bir kitap-workbook. İçerisinde keyifle yapabileceğiniz birçok rutin olan ve içinizdeki çocukla, anneyle tanışmanıza yardımcı olacaktır.