1000 Days of Miniature -Kağıttan Yapılan Hayvanlar
1000 Days of Miniature -Kağıttan yapılan hayvanlar – Hindistan’da iç dekoratör ve mobilya tasarımcısı olan Nasan&Vaishali çifti bu yeteneklerini kağıttan tasarım yapma yönünde kullanıyorlar. Kağıttan yaptıkları bu sanatın kendilerinin tutkusu olduğunu belirten sanatçı çift vahşi doğal yaşamı çok sevdiklerini dile getirmişler. 1000 Days of Miniature Sanatı Kağıttan yapılan hayvanlar sergisinde büyüleyici figürler yer alıyor. Behance sitesinde hesapları bulunan çift yaptıkları eserleri aynı siteden sergiliyor.
1000 Days of Miniature
Yakut Yanaklı Güneş Kuşu
El işçiliği ile yaptıkları eserlerde birçok kağıdı keserek ve üst üste koyarak 3 boyutlu minyatür figürler yapıyorlar. Yaptıkları her figür hayvanlar ve doğal ortamlarından oluşuyor. Bu yapılan küçük sanat eserlerinin bir tanesini tamamlayabilmek için gereken süre 4 ile 6 saat arasında değişiyor. Bunun sebebi bir sanat eserinin yapılışının çok zahmetli olması ve hepsi el işçiliği ile yapılması.
Her sanat eserini yaparken kağıttan farklı tabakalar(katmanlar) kesiliyor, her bir tabaka sulu boya ile ve elde boyanıyor. Katmanların boyası kuruduktan sonra toparlanıyor ve el ile birleştiriliyor. Bu birleştirme işleminden sonra eser 3 boyutlu görünümünü kazanıyor. Ustalık isteyen bu işlem tek bir eser için 4 ile 6 saat arası sürüyor. Sonuç olarak muazzam güzellikte minyatür eserler bu sanatçı çiftin elinde canlanıyor. Sanki kalkıp gideceklermiş gibi duran bu eserleri yaparken büyük keyif aldığını belirten Nasan ve Vaishali çifti kağıt sanatının kendileri için tutku olduğunu dile getirdi. Özellikle vahşi ve doğal yaşam minyatürleri üzerinde uzman olduklarını söyleyen çift; kuşlara özel ilgi duyduklarını belirtti.
Platipus
2 Yıl önce bir proje yapmaya karar vermişler, Projelerinin adı 1000 Gün Minyatür olarak belirlemişler. Proje 1 Ocak 2018 tarihinde başladı. Projenin konusunun “doğa” olduğunu belirten çift 1000 gün boyunca her gün bir sanat eseri yapacaklarını söyledi. Projede doğadaki hayvanların minyatür figürlerini kağıtlara çizerek doğal ortamlarında canlandırmaya çalışıyorlar. Proje hala devam ediyor.
Su Tavuğu (Waterhan)
Bu projeyi yapmalarındaki amaç sadece eğlenmek ve keyif almak değil. Çok önemli bir amacı var.
Bu Projenin amacı; “Tipografi” ve “Kağıt sanatı” ile Nesli Tükenmekte olan türleri hakkında dünya çapında farkındalık yaratmak. Sosyal medya hesaplarında çok daha fazlası yer almaktadır.
Projenin Tanıtım yazısında şunlar yer alıyor:
“Farkındalık ve bilgi, koruma ve sürdürülebilirliğe doğru atılan ilk adımlardır. Burada farklı yaşam alanlarında farklı alfabelerde farklı türler sergiledik. Bu Projede yer alan eserlerle sergilenmiş olan her tür ya savunmasız ya da tehlike altında. İnsanlar olarak bu kayıptan biz sorumluyuz ama yine de zamanımız var ve eğer doğamız ve varlıkları hakkında iyi bilgilendirilir isek, bu dünyada gerçekten bir değişiklik yapabiliriz.Bu küçük projemizle, “vahşi yaşam” için tüm dünyadaki insanlarda biraz farkındalık ve ilgi yaratabileceğimizi umuyoruz.
Sergimizi izleyen ve takip eden herkesin bu sanat eserlerine bakmasını, her türün adını bilmelerini ve daha fazlasını öğrenmek için tüm türleri araştırmalarını istiyoruz. Artık İklim değişiyor, biz de değişmeliyiz.
DOĞAYI KORU , DÜNYAYI KORU” Sanatlarının odağının yeryüzünde bulunan FLORA & FAUNA olduğunu belirten Nasan&Vaishali nin çalışmalarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.