Pazarlama Alanında Takip Edebileceğiniz Bloglar

Paylaşmayı unutmayın.

İnternet hayatımıza girdiği andan itibaren bilginin kolay ulaşılabilirliği hayatımızdaki dinamikleri kökünden değiştirdi. İnternet’in hayatımıza kattığı hız sayesinde her şey çok daha pratik olmaya başladı. Kişisel gelişimini online olarak yapan birçok insan var. Bloglar ise hala İnternet’te en aktif rolü oynamaktalar. Seyahate çıkarken, bir alanda kariyer planlarken, yemeğe çıkarken ve bunlar gibi hayatımızın hemen hemen her aktivitesinde bloglardan faydalanıyoruz. Örneğin daha blogumuzda Online Eğitim Alabileceğiniz 8 Platform‘a  yer vermiştik. Bu yazımızda ise pazarlama alanında takip edebileceğiniz bloglar listesini sizler için hazırladık.

1- Pazarlama Türkiye

Pazarlama, iletişim ve reklam sektöründen uzmanların bir araya geldiği; içerik, etkinlik ve eğitimlerin düzenlendiği bir pazarlama platformudur. Pazarlama, Marka, Reklam, Sektör Haberleri, Sosyal Medya ve E-Ticaret kategorilerinde bilgi sağlayan verim alacağınız takip edilesi bloglar arasındadır.

2.Pazarlamasyon

Pazarlamasyon Logo@pazarlamasyon

Pazarlama alanında niş bir içerik web sitesi olan Pazarlamasyon, sadece bir blogdan ibaret değil aslında. Aynı ada sahip olan YouTube kanallarında da birbirinden kaliteli içerikler üretiliyor. Sektörün önde gelen isimleriyle röportajlar, pazarlama dünyasının haftalık trackingi ve senede bir düzenlenen marketing-meetup adlı seminerler dizisi ile de pazarlama alanının alt dallarına ilişkin, alanında uzman kişiler tarafından seminerler veriliyor. Ayrıca Pazarlamasyon akademi ile de kişilere ve şirketlere tümüyle kişiselleştirilmiş eğitimler veriliyor.

3.Webrazzi

Webrazzi Logo@webrazzi

Pazarlama ve girişimcilik ekosisteminin İnternet’teki bir diğer temsilcisi de Webrazzi. Oluşturduğu özgün ve nitelikli içeriklerle hem girişim ekosistemine aşina olmanızı hem de pazarlama dünyasındaki son gelişmeleri takip etmeniz mümkün.

4.CEOtudent

CEOtudent Logo

@ceotudent

Türkiye’de aslında pek alışıla gelmeyen bir şey yaptı CEOtudent. Eğlence odaklı içerik oluşturma girişimlerinin popüler olduğu bir dönemde, içeriklerinin ana temasını eğlence değil; başarı, kariyer, motivasyon ve pazarlama gibi konular olarak belirledi. Hal böyle olunca ilgileri üzerine çeken girişimin popülerliği her geçen gün artıyor.

5.Marketing Türkiye

Marketing Türkiye Logo

@marketingturkiye

Pazarlama ile ilgili zengin bir içeriğe sahip olan blog, aslında sadece blogdan ibaret değil. Temsicisi olduğu organizasyonlar, düzenlediği etkinlikler ve yarışmalar ve çevrimdışı yayın yaptıkları dergi sayesinde, sektördeki insanlara ya da sektöre girmeye hazırlanan insanlara katkıları çok büyük. Aynı zamanda blogda sektör ile alakalı iş ilanlarına da erişim sağlayabilmeniz mümkün.

6.MediaCat Online

MediaCat Logo

@mediacat

Sadece pazarlama blogu olmayan MediaCat, tam anlamıyla bir arşiv. Pazarlamadan reklamcılığa, PR’dan dijital dünyaya geniş konu yelpazesiyle dev bir bilgi kaynağı.

7.AdAge

AdAge Logo

@keypatheducation

Pazarlama ile ilgileniyorsanız Türkçe kaynaklar dışında takip etmeniz gereken kaynaklar da var tabii ki. Bunların başında gelen AdAge, zengin içeriğiyle sektöre olan ilginizi ve iştahınızı kabartacaktır.

8.Marketing Land

Marketing Land Logo

@marketingland

Pazarlama ile ilgili takip edebileceğiniz diğer bir yabancı blog da Marketing Land. Sadece geleneksel pazarlama yöntemleri ile değil, dijital pazarlama, SEO, SEM gibi konularda da sektörü takip etmeniz mümkün.

9.Adweek

Adweek Logo

@adweek

Zengin içeriğiyle sektörü takip edebileceğimiz diğer bir kaynak da Adweek. Haftalık olarak düzenlenen raporlar ve sürekli güncellenen haber başlıklarıyla güncel olarak, pazarlama dünyasında neler olup bittiğini takip etmeniz mümkün.

BONUS:

Blogager

pazarlama blogları

@blogager

Eğer bu yazıyı sonuna kadar okuduysanız bir şekilde Blogager’dasınız demektir. Sosyal medyadan veya bir arkadaşınız aracılığıyla yazıya ulaşmış olmanız mümkün. Anasayfaya giderek pazarlama ve birçok kategoriden oluşan zengin içeriklerimizden faydalanabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar