Nutella, Milyonlarca Farklı Kavanozda!

Paylaşmayı unutmayın.

Evet! O kaşıkların efendisi! Ekmeğin en tatlı giysisi! Dünyada çok sevilen, en çok hayranı olan ve en çok bilinen sürülebilir çikolatamız, Nutella! Ferrero’ya bir teşekkür borçluyuz. Ya da kızmalı mıyız? Imm! Bilemedik.

Nutella Daha Da Eşsiz Olabilir Mi?

İşte yemeye doyamadığımız kadar, anlatmalara da doyamadığımız Nutella, bugüne kadar yaptığı harika paketlemelerden sonra en eşsiz olan paketlemeyi de beğenimize sundu. Sadece 7 milyon adet üretilen bu özel kampanya ambalajlarının hepsi birbirinden tamamen farklı! Evet, yanlış okumadın. Her biri birbirinden farklı 7 milyon ambalaj. Yani hepsinden dünyada bir tane var ve o da senin kavanozun.

kişiye özel nutella

@Nutella

“Ogilvy Ajansı”nın hazırladığı kampanya o kadar özel hissettiriyor ki insana, aşık olanın bir kere daha aşık olmaması için hiçbir neden göremedik. Nutella bu “özel hissettirme” konusunda gittikçe master yapmaya başladı. Daha önce de “Venn Ajans”ın hazırladığı “İsme Özel Nutella” kampanyası ile gönüllerde taht kurmuş, sosyal medyada da epeyce kendinden söz ettirmişti.

Özel Bir Algoritma Kullanıldı

Pötikareler, puantiyeler, çizgiler, renkler… Hepsi bir araya gelip, bir algoritma ile sayısız kombinasyon oluşturuyor ve karşımızda “Nutella Unica”

İtalya’da hazırlanmış olan kampanya için üretilen 7 milyon kavanozun tamamı, sadece 1 ayda satıldı. 3 milyon kişi kendine özel Nutella kavanozu ile paylaşım yaptı. Müşteriler tarafından konu ile ilgili 10.000 video çekilip yayınlandı. Bunlar sadece birer rakam değil, aynı zamanda Nutella’nın mutlu ettiği kişiler! Dolayısıyla reklam kampanyasının sloganı olan “Kişiselleştirilmiş Nutella” gerçek anlamıyla hedefine ulaşmış oluyor. Ancak henüz İtalya’dan başka bir ülkede piyasaya sürülmedi.

Kampanya üzerine sosyal medyada yapılmış paylaşımlar iştahımızı kabartıyor.

https://www.instagram.com/p/BQiFLjKg7gO/

Eşsiz olanından olmasa da, mutfakta Nutella var mıydı?

https://www.instagram.com/p/BSHBcH7gofS/

Bu işi koleksiyona çevirenler de var elbette!

https://www.instagram.com/p/BQuirG0hup9/

Küçücük ekmekle olmaz o iş! Nerede kaşığım?

https://www.instagram.com/p/BRnueV0Drl3/

Tüm Dünya Mutlu Olsun?

Ürünü kişiselleştirerek satma, ürün paketinden tüketiciye seslenerek farklı olma stratejisi ve bunu sosyal medya yardımı ile yapmak, artık şüphesiz “en çok satanlar” rafında yer almaya doğrudan sebep oluyor. Coca Cola ve Tadelle gibi markaların da kullandığı bir yöntem olan ve çok satan bu taktiğin sebebi ise çok aşikar; kendini özel hissettirmek…!

5 şubat nutella günü

@Nutella

Özel hissettirmek için harika kampanyalar yapan Ferrero bu kampanyayı da tüm dünya genelînde yapsa eminiz ki hepimiz özel hissederiz ve çok mutlu oluruz!

Öyleyse çağrımızın bir öncüsü olmak için, sosyal medya hesaplarında #hepimizozeliznutella  #ferreroduygagerlari hashtagleriyle bu yazıyı paylaş.

Tüm dünyanın, kendini özel hissetmesini sağlamak için Gager’ların sesini duysunlar.

 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar