Coca-Cola Yaza Hazır Görünüyor!

coca-cola

Paylaşmayı unutmayın.

Aranızda Coca-Cola sevmeyen var mı?

Biraz replik çalmış olabiliriz ancak Coca-Cola geçmişten bugüne tüm dünyada en çok tercih edilen gazlı içecek markası; buna bağlı olarak da sevmeyen nadirdir diye düşünüyoruz. Sır gibi sakladığı formülü, her seferinde en orijinal şekilde dizayn edilen şişeleri ile daima farklı ve dikkat çekici; daima öncü bir içecek markası da diyebiliriz.

Coca Cola şişelerinin tarihi

@Coca-Cola

Bunları hepimiz çok iyi biliyoruz elbette. İyi bildiğimiz bir şey daha varsa o da Coca-Cola teneke kutularının standart tasarımları. Her ne kadar cam şişlerinin tasarımında değişiklikler yapsa da 33 ml’lik kutu kolaların boyut olarak tasarımı hiç değişmedi. Her zaman tombul ve kısaydı.

coca colanın standar kutu kolaları

@stevepb

250 ml’lik Mini Coca-Cola kutularda bu ince tasarımları görüyorduk. Ancak son günlerde yeni kutu kolalar görülmeye başlandı. Coca-Cola’nın yeni kutuları, yeni nesil enerji içeceklerinin ambalajlarını andırır şekilde ince ve uzun olarak tasarlanmış. Acaba Coca-Cola enerji içecekleri gibi bir etki bıraktığı izlenimini mi vermek istiyor? Bilemiyoruz…

ince tasarımlı kutu kola

@DonaldTong

Coca Cola’nın yeni kutu tasarımlarını kullanmasında iki sebebin etkili olabileceği konuşuluyor.

Bu sebepler şunlar:

  • Bir kasaya sığacak kola adedini artırarak birim ürün başına düşen koli maliyetini azaltmak ve aynı kargo aracında daha fazla ürün taşıyarak satış rakamlarını artırmak
  • Var olan ya da potansiyel müşterilerine farklı tasarımlar servis ederek yenilik sunmak
coca-cola

@Kapa65

Belki de sadece yaz için üzerindeki ağırlıklarından kurtulmuş ve bizleri, sıcak kumlar üzerinde serinletmeye hafif görüntüsü ile başlatmak istemiş olabilir.

Bunlar makul sebepler gibi görünse de sebebi ne olursa olsun Coca-Cola‘nın bir numara olmaya devam edeceğini biliyoruz. Belki sebebi açıklanır. Sebebin “İnce olan güzeldir” anlayışına dayanmadığını umuyoruz! Beklemedeyiz.

Ambalaj tasarımlarının pazarlama faaliyetlerinde ne kadar da önemli olduğunu bilen bir marka olan Tadelle’nin geçtiğimiz günlerde çıkarmış olduğu “Sev”,”Kızma”,”Sabret” tarzındaki mesajlı çikolata ambalajları ile alakalı olarak “Tadelle İletişim Kampanyasını Değiştirdi” yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar