Güvenlik Sistemlerinde Teknolojik Bir Yenilik Daha

güvenlik

Paylaşmayı unutmayın.

Günümüzde teknolojiyle alakalı birçok gelişme olduğunu biliyoruz. Fakat güvenlik konusuyla alakalı yeni şeyler çıkartılsa bile tam anlamıyla istenilen dereceye ulaşılabilmiş gibi görünmüyor. Bugün sizlere güvenliğimiz için geliştirilmiş bir üründen bahsedeceğiz. Daha önceki konularımızda güvenlik ile alakalı bir yüzük tanıtımı yapmıştık. Bu ürün sayesinde ise sizin herhangi bir tuşa basmanıza veya farklı bir şey yapmanıza gerek yok. Yapmanız gereken tek şey, belirlenen şekilde sesli komut vermek. Şimdi dilerseniz konuyu tam olarak incelemeden önce tanıtım videosuna şöyle bir göz atalım:

Akıllı Çağrı

Şimdi bu “akıllı çağrı” ne demek onu biraz inceleyelim…

Sizin de tahmin edebildiğiniz gibi acil durumlarda doğru anda yardım çağrısı yapabilmek, kaybedilecek bir hayatı kurtarılmış bir hayata dönüştürebilir. Bu ürün ise tam olarak bu ilkeyi hedef alarak geliştirilmiş görünüyor.

Aslında bu ürün, fazla bilinen bir teknoloji değildi. Fakat New Mexico’da yaşanılan bir olayda bu akıllı ev cihazı otomatik olarak 911’i arayarak bir cinayeti engellemiş gibi görünüyor. Sözü geçen olay için, Eduardo Barros adlı birinin kız arkadaşının evine gittiği ve iç anlaşmazlık yüzünden bir tartışma başladığı söyleniyor. Silaha kadar varan tartışmada Barros, kız arkadaşına “Şerifleri aradın mı?” diye soru soruyor. Sorunun karşılığı, öncesi veya sonrası ne olursa olsun cihaz hafızasında kayıtlı olan “şerifleri aramak” komutu sistemi harekete geçiriyor ve otomatik olarak polis merkezine bildirim gidiyor. Bu sayede bir SWAT ekibi olay yerine gidiyor ve saatlerce süren müzakereden sonra anlaşmazlık sona eriyor. Görünüşe göre akıllı ev cihazı bir hayatı kurtarmış gibi görünüyor.

akıllı çağrı

@pixabay

ABC Haber ajansına gönderilen bir bilgiye göre Bernalillo ilçesi Şerifi Manuel Gonzales, teknolojiye olan minnettarlığını, “Acil servislerle bağlantı kurmak için bu yeni teknolojinin beklenmedik kullanımı, muhtemelen bir hayatın kurtarılmasına yardımcı oldu. Bu inanılmaz teknoloji, bir anneyi ve çocuğunu çok şiddetli bir durumdan kurtarmak için kesinlikle fazlasıyla yardımcı oldu” diyerek dile getirdi.

Özel Hayatımızda Bizi Koruyor

Genel olarak baktığımızda cihaz herkes için faydalı bir şey gibi görünüyor. Fakat bu cihazın sürekli olarak dinleme özelliği, bizim özel hayatımız için ne kadar güvenilir olacağı konusunda bazı soru işaretleri oluşmuyor değil. Tabii cihazın en üst seviyelerde güvenliği sağlanmış olsa bile yine de sadece bu yüzden cihazın tutulmasında fazlasıyla bir yükselme olur mu, olmaz mı gibi soruların cevaplarını da zamanla biz de anlamış olacağız.

 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar