Tesla’nın En Büyük Rakibi Nio Olabilir mi?

nio-eve-concept

Paylaşmayı unutmayın.

Tesla’nın En Büyük Rakibi Nio – Elektrikli araçlar, her geçen gün çok daha popüler bir hale gelirken Nio firması da ismini daha sık duymaya başladık. Dolayısıyla hem üretim miktarı, hem elektrikli araç üreten firma sayısı, hem de pazar genişliyor. Sektörün en bilindik firması ise Tesla olarak karşımıza çıkmakta. Tesla, neredeyse tüm sektöre hükmeden bir konumda yer alıyor. Hatta öyle ki birçok insan Tesla’dan başka bir elektrikli araç üreticisi olduğundan bile bihaber durumda. Fakat elektrikli araçlar sektöründe potansiyel rakiplerde yer alıyor. Nio, potansiyel olarak hayli güçlü ve Tesla’ya rakip olabilecek en güçlü şirket konumunda yer alıyor.

Tesla’nın En Büyük Rakibi Nio

Nio, Tesla Kadar Başarılı mı?

teslanin-en-buyuk-rakibi-nio-olabilir-mi
@image.cnbcfm.com

Elektrikli araçlar sektörünün önde gelen, paydanın neredeyse tamamına sahip olan firması Tesla’nın başarıları, neredeyse her insan tarafından kabul ediliyor.

Bundan 10 yıl öncesini göz önünde bulunduracak olursak, elektrikli araçlar adına neredeyse hiçbir şey bilmiyorduk. Fakat, günümüzde her insan elektrikli araçlar konusunda az çok bilgiye sahip. Yani, bu noktada gelişen ve büyüyen tek şey Tesla değil. Sektörde de çok büyük bir gelişim söz konusu. Bu gelişimin tek bir firmayla ya da markayla sürdürülmesi ise pek mümkün değil. Bu nedenle sektörde yeni markalara ihtiyaç duyulacaktır.

Önümüzdeki 30 yıl içerisinde belki de içten yanmalı motorlar devri büyük ölçüde bitecek. Bu tezi desteklemekte olan birçok otorite bulunuyor. Bu noktada Tesla’nın tüm dünyanın araç ihtiyacını karşılaması imkansız gibi bir şey. Sektörde farklı üreticilere de ihtiyaç duyulacaktır. Kaldı ki şu anda dahi sektörde yeni marka arayışının olduğunu söylemek mümkün.

Marka kurulduğundan beri neredeyse 6 milyar dolardan fazla yatırım topladı. Özellikle de 2020 yılının üçüncü çeyreğine kadar istenileni bir türlü veremedi. Fakat üçüncü çeyrekte yakalanan satış sayısı, istenilenin çok üstüne çıkılmasını sağladı. Hatta Nio’yu batıştan kurtardı dahi diyebiliriz. Ayrıca, Nio şu an itibariyle dünyanın en değerli araç üreticileri listesinde 4. Sırada yer alıyor. Bu durumun en büyük nedenlerinden birisi de elektrikli araç pazarının ciddi anlamda büyüyeceğine inanılmasıdır.

teslanin-en-buyuk-rakibi-nio-olabilir-mi
@autocar.co.uk

Nio Çin Pazarına Hakim Olabilir – Tesla’nın En Büyük Rakibi Nio

Nio, Tesla’ya alternatif olma çabasında. Tesla için sektörün tekel firması konumunda. Nio, Tesla’ya gerçekten rakip olabilmek için ilk olarak Çin pazarına hakim olmalı. Ayrıca bu durum Nio için çok ciddi bir avantaj. Çünkü, Tesla özellikle de politik sebeplerden dolayı tam olarak Çin piyasasına nüfuz edemedi. Çin’deki nüfusu ve Nio’nun Çin merkezli olduğunu göz önünde bulundurursak; Nio’nun önünde müthiş bir fırsat var. Çin piyasasında söz sahibi olmak, piyasanın en önemli oyuncusu olmak; Nioiçin çok önemli. Çünkü bu durum gerçekleştiği takdirde Tesla’nın gerçekten en büyük rakibi olacaktır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar