Yeniden Tasarlanan Tesla Model S Tanıtıldı

2021-tesla-model-s-plaid

Paylaşmayı unutmayın.

Yeniden Tasarlanan Tesla Model S Tanıtıldı – Tesla, bilindiği üzere ilk olarak 2012 yılında Tesla Model S i piyasaya sürmüştü fakat yeni tasarlanan Model S ile ilk model arasında bir çok fark bulunuyor. Aracın, dış görüntüsünde estetik açıdan bazı geliştirmeler yapılırken iç dizaynda sadelik ön plana çıkmış durumda. Fakat her ne kadar sade bir görüntüye sahip olsa da araç içi donanımların fonksiyonlarında da artışlar var. Tesla’nın motor bölümünde de ciddi bir geliştirmeye gittiğini söylemekte fayda var.

Yeniden Tasarlanan Tesla Model S Tanıtıldı

2021-tesla-model-s-plaid (2)
@motor1

Tesla Model S Özellikleri

Model S, mart ayında satışa sunulan yeni versiyonu hızlanma ve menzil konusunda da ciddi anlamda iddialı olarak karşımıza çıkmaktadır. Güncellenmiş bir güç aktarım mekanizmasına sahip olan Model S, bu zamana kadar yapılmış ve seri üretimi bulunan arabalar arasında en hızlı şekilde hızlanan araba olacak. 0 – 100 değerlerine baktığımızda 2 saniyenin altında olduğunu görüyoruz. Böylece seri üretim arabalar arasında en hızlı şekilde hızlanan araba oluyor. Ayrıca aracın Plaid+ versiyonu saatte 320 km hıza ulaşabiliyor.

2021-tesla-model-s-plaid (1)
@motor1

Tesla Model S Yüksek Menzil ile Dikkat Çekiyor

Tesla aracının donanım anlamında tek öne çıktığı nokta hızlanma süresi değil. Araç menzil olarak da oldukça iddialı rakamlara sahip. Pil konusunda muazzam gelişmeler görülen Model S yeni modelinde 840 kilometreye ulaşabiliyor. Böylece Tesla uzun yol anlamında da başarılı sonuçlar elde edildiği anlamına gelmektedir.

2021-tesla-model-s-glass-roof
@motor1

Model S Tasarımsal Açıdan Farklı Özelliklere Sahip

Tesla Model S tasarım anlamında da bazı değişikliklere sahip. Ancak dış tasarımda en çok dikkat çeken şey, araca büyük bir cam tavan eklediği oldu. Bunun yanı sıra çamurluk bölgesinde ve kaputta da bazı değişiklikler göze çarpıyor. Ayrıca aracın dış görüntüsünün aerodinamik açısından daha başarılı olduğunu söylemekte mümkün. Tasarımsal açıdan asıl değişiklik ise iç tasarımda. Roadster modelinde de gördüğümüz gibi U şeklinde bir direksiyon bulunmakta. Konsol üzerinde yer alan ekranın boyutu küçültülmüş. Aynı zamanda direksiyona daha yakın bir şekilde yerleştirildi. Ayrıca arka koltukta oturanlar için de orta konsolun arkasına yeni bir ekran var.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar