Sosyal Medyada İşletmelerin Karşılaştığı Yaygın Sorunlar ve Çözümleri

Paylaşmayı unutmayın.

Sosyal Medyada İşletmelerin Karşılaştığı Yaygın Sorunlar ve Çözümleri – Günümüzde büyük küçük her işletmenin sosyal medyada en az bir hesabı mevcut. Hem dünyayla bağlantıda kalmak hem de hedef kitle ile etkileşimi artırmak için bu, gerekli de. Ancak sosyal medyada işletmelerin karşılaştığı yaygın sorunlar da profesyoneller tarafından bile tekrar edilir durumda. Belki de farkında bile olmadan yaptığınız hatalar aslında istatistiklerinizi olumsuz şekilde etkiliyor ve potansiyel müşterilerinizin kaçmasına yol açıyor. Neyse ki çözüm o kadar da zor değil.

Sorun 1: Hesapların Aktif Olmaması

Sadece ayda veya yılda en az bir kez güncellediği bir Facebook sayfasına sahip olan birçok işletme var. Zar zor aktif bir sayfaya sahip olmak, yeni ziyaretçilere bir işletmenin o kadar popüler olmayabileceğini veya daha da kötüsü artık faaliyet göstermiyor olabileceğini düşündürür. Bu tür bir izlenim markanıza zarar verir ve birçok potansiyel müşteriyi kaçırmanıza yol açar.

Pinterest, Snapchat, Instagram vb. gibi büyüyen bir kullanıcı tabanına sahip daha popüler sosyal ağlarda hesaplar oluşturun. Sosyal medyanın en harika yanı, güçlü bir online varlığın isimsiz küçük işletmeleri büyük bir markaya dönüştürebilmesidir. hesaplarınızı ilgi çekici içeriklerle sürekli güncelleyerek büyük bir sosyal medya takipçisi ve müşteri kazanabilirsiniz.

sosyal-medyada-isletmelerin-karsilastigi-yaygin-sorunlar-ve-cozumleri
Photo by Firmbee.com on Unsplash

Sorun 2: Paylaşımlarda Dikkat Çekici Görsel Öğeler Kullanılmaması

Sosyal medyada, arzu ettikleri trafiği ve etkileşimi elde etmek için mücadele eden çok sayıda işletme var. Tecrübelerimize göre, sosyal medya paylaşımlarına çarpıcı görseller ve videolar eklemeyen işletmeler etkileşim almakta daha çok zorlanıyor. Pinterest, Vine, Instagram ve Snapchat gibi günümüzün en popüler sosyal medya platformları, ilişkiler kurmak ve bilgi iletmek için görsel içerikleri kullanıyor.

Bu ağlarda başarıya ulaşmak için işletmelerin mizahi, eğlenceli veya eğitici videolar ve resimler oluşturması gerekir. Çarpıcı sosyal medya gönderileri oluşturabileceğiniz uygun fiyatlı ve premium yazılım ve web siteleri mevcut. Bloglar gibi yazılı içerikler hala oldukça popüler. Ancak dijital videolar ve resimler sosyal medyada metinden çok daha fazla beğeni ve paylaşım alıyor.

İşletmelerin Karşılaştığı Yaygın Sorunlar 3: Genel Cevaplar Verilmesi

Sadece satış sonrası yorumları retweetleyen hesaplara rastlamışsınızdır. Ya da bir soru sorulduğunda aynı kopyala – yapıştır cevabı veren bir işletme hesabını mutlaka görmüşsünüzdür. Şaşırtıcı bir şekilde, birçok işletme bunu kullanmakta. Bu tip genel cevaplar ya da mesajlar hedef müşterilerinizle ilişki kurmaz.

Günümüzde birçok büyük marka, online topluluklarıyla etkileşime girmeleri için bir müşteri hizmetleri temsilcisi çalıştırıyor. Bu kişi sosyal medya aracılığıyla faydalı bilgiler verebilir ve müşteri sorularını yanıtlamak için zaman ayırır. Bünyenizde böyle bir insana sahip olmak, güven ve ilişkiler kurmak için harika bir taktiktir.

Ayrıca bakabilirsiniz: Küçük İşletmeniz İçin Bir Web Sitesine İhtiyacınız Olduğunun 7 Göstergesi

sosyal-medyada-isletmelerin-karsilastigi-yaygin-sorunlar-ve-cozumleri
Photo by Arnel Hasanovic on Unsplash

Sorun 4: Sadece Kendi Ürünlerinizi Paylaşmak

Çok fazla işletme, yalnızca kendileriyle ilgili içeriği tanıtma hatasına düşer. Hatta bazıları her gönderide kendi ürünlerini satmaya çalışır. Bununla ilgili temel sorun, sosyal medyanın bir sosyal paylaşım platformu olmasıdır. Sadece içeriğinizi tanıtarak takipçi kazanamazsınız. İçeriği başkalarıyla paylaşmanız ve hedef kitlenizle etkileşim kurmanız da gerekir.

Hedef kitleniz hakkında çok fazla araştırma yapmalısınız. Hedef kitlenizi ve en çok ilgi duydukları markaları, insanları ve konuları belirleyin. Bu hesapların içeriklerini kendi içeriğiniz için ilham kaynağı olarak sosyal medya platformlarında kullanın. Hedef kitlenizin istediği içeriği oluşturun. Sonrasında onlarla sohbet ederek ve onları mesajlarınıza ve fotoğraflarınıza etiketleyerek etkileşim kurun. Böylece sosyal medyada işletmelerin karşılaştığı yaygın sorunlar artık sizin için bir tabu olmaktan çıksın.

Ayrıca bakabilirsiniz: KOBİ’ler ve Kurumsal İşletmeler İçin 10 Sosyal Medya Yönetim Aracı

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar