Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi 10 Dizi

en iyi 10 dizi

Paylaşmayı unutmayın.

Geçtiğimiz yılın ilk yarısında yayınlanan bazı televizyon dizileri, zaman aşımı tanımadan iyi olmaya devam ediyor. Sessiz sedasız yayınlansalar ve bazı büyük diziler gibi ses getirmeseler de bu diziler gerçekten iyi ve mutlaka izlenmeyi hak ediyor.

İşte, sizin için sıraladığımız en iyi 10 dizi!

1. Pose

Pose, 80’lerin New York’unda balo salonlarındaki queer bireylerin renkli yaşamlarına görsel açıdan çarpıcı ve duygusal açıdan zorlayıcı bir şekilde odaklanıyor.

Dizi, HIV/AIDS krizi ve eşcinsel – trans bireylerin karşı karşıya kaldıkları sistematik bazı zorluklarla uğraşırken trajediyi reddederek dans, ilk sevgililer, balo salonu eğlenceleri ve aileleriyle paylaştıkları sevgiyi ön plana çıkarıyor.

Muhteşem kostümleri ve sevimli karakterleriyle dizi, izleyicilerini kesinlikle pişman etmeyecek bir yapım.

2. Barry

Barry, SNL Bill Hader tarafından yazılan, Los Angeles’ta hit olmaya çalışırken, asıl aradığını amatör oyunculuk sınıfında bulan eski bir askeri suikatçının hikayesini anlatıyor.

Komedi, dram ve aksiyon karışımı bir “dramedi” olan dizi, geleneksel biçime meydan okumanın yanında Henry Winkler ve Stephen Root’un bir dizi fantasyik performansını içeriyor. Ancak dizinin gizli silahı Anthony Carrigan, kelimenin tam anlamıyla gezegendeki en kibar ucubesi olan saf gangster NoHo Hank.

3. Killing Eve

Killing Eve’nin baş karakterleri Sandra Oh ve Jodie Comer, bir M15 ajanı ve peşinde olduğu suikastçı olarak karşımıza çıkıyor. Ancak dizi ortalama bir kedi-fare oyunundan daha fazlasını içeriyor.

Tipik bir polisiyeden ne beklenebilir? Dramatik bir obsesif öykü, psikopati ve Comer’ın canlandırdığı Villanealle üzerinden gerçekleşen bazı olaylar. Ancak diyaloglardan sinematografiye, her anında hissedilen cinsel gerginliğe kadar Killing Eve, mükkemmeli sunuyor. Nihayetinde suç dramalarını sevenlerin (ve bizce sevmeyenlerin) mutlaka izlemesi gereken bir yapım.

Tecrübe ettik, şiddetle tavsiye ediyoruz.

4. Collateral

İngilizler bakanlık sanatını neredeyse mükemmel hale getirdiği için kimsenin Collateral’in mükkemmeliğine şaşırmaması gerekiyor. Dizi hakkında fazlaca bir şeyler söylemek spoiler vermek anlamına geliyor. Ancak polis dramalarını bilenler ve sevenler için, harika bir dram olduğunu söylememiz yeterli olacaktır.

5. On My Block

Netflix’in On My Block’u, her bölümde nadir görülen bir şekilde %100 Rotten Tomatoes derecesini alıyor. Bu da tamamı seçkin, çocuk ve genç oyuncu kadrosuna dayanan bir dizi için büyük övgü niteliğinde.

Dizide, daha az ürün çokça zanaat söz konusu. Her bir unsur izleyiciyi, yaşamları değiştikçe arkadaşlıklarını kaybetmemek için çabalayan Los Angeles’li gençlerin dünyalarına çekecek şekilde ayarlanmış. Bir gelecek hikayesi olmasının yanında insanların güvensiz ve ideal olmayan bir ortamda büyüme konusunda nasıl tepki verdiklerine dair saf bir bakış.

6. Dietland

Dietland, kilo vermeye çalışan bir kadının hikayesidir. Şimdiye kadar ki en dürüst yayın olan Dietland, ameliyat geçiren ve her şeye katlanan bir kadının hikayesini inanılmaz bir şekilde ekranlara taşıyor.

Seksüel avcıları köprüden atmak ve kaplan cinsiyetini içeren genişletilmiş bir halüsinasyon dizisi arasında Dietland, gerçek formunu ortaya koyuyor: Güzellik saplantılı bir kültürün kadınları nasıl bir silaha dönüştürdüğü. Bu silahlar patladığında ne olacağına dair ürkütücü ve garip bir bakış.

7. The Terror

Korku zamanı! The Terror, sezon boyunca gerçekten adının hakkını veriyor. Kuzeybatı Pasajı’nda keşif seferinde olan, ölüme mahkum edilmiş ve buz tutmuş iki adet gemi, mürettebatı için her türlü dehşeti barındırıyor.

Gizli canavarlar, yamyamlık, kutup ayıları, fok avcılığı, donarak ölmek ve daha birçok korkutucu unsur… Ancak birçok Victorian korkusunda olduğu gibi asıl tehdit insanlık.

8. The Chi

Master of None’ın yıldızı Lena Waithe, Chicago’nun güneyindeki memleketine bir aşk mektubu niteliğinde olan The Chi için yola çıktı. Waithe’in karakterleri, gerçek ve yaşadıklarını hissediyor. Hikayeler çok iyi anlatılıyor.

Polis vahşiliğinin genç Şikagolu kuşak üzerindeki etkilerine odaklanan dizi, geçtiğimiz yılda bunun özellikle önemli bir durum olduğunu vurguluyor. Ayrıca dizi, bu şiddetten gelen olumsuzlukları sorgulamaktan çekinmiyor.
Tüm bunlarla birlikte dizi, uyuşturucu konulu yapımları ve şiddetli dramayı sevenler için değerli bir saat geçirmeye olanak veriyor.

9. American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace

American Crime Story, bir antoloji niteliği taşıyor. Versace, övgüler alan “People vs. OJ Simpson” gibi bir sezonu takip etmenin zorluğunu yaşıyor ve bunu bilerek hareket etti. Sezonda, Darren Criss, katil Andrew Cunanan ve Penelope Cruz da ikonik Donatella Versace olarak performanslarıyla öne çıkıyor.

Suçun kendisi kelimenin tam anlamıyla verilse de şov, Cunanan’ın ruhunun perde arkasına bakışı ve cinayeti izleyen drama, Ryan Murphy’nin mükemmelliğine zirve yaptırıyor.

10. Queer Eye

Netflix yapımı Queer Eye, 2000’li yıllardaki serinin yeniden çekiminden çok daha fazlasını sunuyor.   Tan, Jonathan, Karamo, Bobby ve Antoni, aşk, hayat ya da mutluluk için ikinci bir şansı hak eden birtakım insana yaşamı değiştiren tavsiyeler verir ve bizler de her zaman göz yaşartıcı sonuçlar görmekten memnuniyet duyarız.

Elbette Antoni, yemek pişirme derslerinde avokadolara biraz sert davranabilir ya da zavallı Bobby’nin görkemli tadilatları her zaman hak ettiği değeri görmez ancak her zaman kasvetli durumların altında umudun var olduğunu bilmek gerekiyor. Dünyanız, altından kalkamayacağınız bir karanlığa büründüyse Queer Eye aradığınız ışıktır.

En sevilen online dizilerin hangileri olduğunu belirlemek amacıyla Adgager tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına En Sevilen Online TV Dizileri yazımızı okuyarak ulaşabilirsiniz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar