En Sevilen Online TV Dizileri

Paylaşmayı unutmayın.

Adgager, FollowAD kapsamında Kasım 2018 bültenini tamamladı. Bülten konusu; Online TV İzleme Alışkanlıkları!

Asla vazgeçemediğimiz, kendimizi kaptırdığımız hatta birçoğumuzun yeni bölüm sebebiyle uykusuz kaldığı diziler, sizin hayatınızda ne kadar yer kaplıyor? Online TV izleme alışkanlıklarından, platformlardan ve en sevilen dizilerden oluşan araştırmanın sonuçlarına gelin birlikte bakalım!

Online dizi izleyenlerin sadece %15’i dizileri televizyondan izliyor!

 

Geri kalan %85‘lik kısım ise diziler online platformalardan izlemeyi tercih ediyor. Araştırma sonuçlarına göre; kadınlar erkeklerden daha fazla online dizi izliyorken, haftada ortalama 4 gün online dizi izleniyor. Yerli/yabancı dizi ayırmak gibi olmasın ama ikisi arasında tercih yapılması istenildiğinde araştırmaya katılanların %81‘i yabancı dizi seçeceğini belirtiyor.

Hangi Platform? 

Online dizi izlemek için geleneksel televizyon kanallarından tutun, uydu ve internet ile birlikte gelişen birçok platform bulunmakta. İzleyiciler ise gerek dizilere gerek platformlara göre bir seçim yapmak durumunda kalıyor.

Online TV kullanıcıları arasında en çok tercih edilen platform: Netflix!

Netflix‘i takiben Puhu TV %49, Blu TV ise %20 oranında tercih ediliyor. Bu platfromlar arasında farklı seçeneklerin olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla yaş ve cinsiyet kırılımları en sevilen diziler için elbette önemli. 18-32 yaş aralığında Netflix tercihi daha yüksekken 32 yaş ve üzerinde Digiturk, Tivibu ve D-Smart gibi eskiden alışık olduğumuz platformlar ön plana çıkıyor.

En Sevilen Diziler!

Sanıyoruz ki en çok merak edilen kısım burası! En sevilen online diziler ve en çok online izlenen TV dizilerine gelin birlikte bakalım!

Online TV kullanıcıları her ne kadar  o platformlara ait dizi izleseler de, büyük bir çoğunluğu televizyon dizilerini de online olarak takip ediyor.

En sevilen online yerli dizi: Şahsiyet

Haluk Bilginer’in başrol olarak yer aldığı Şahsiyet en sevilen online dizi olarak karşımıza çıkıyor.

En sevilen online yabancı dizi: La Casa De Papel

İlk günden itibaren adını sıkça duyduğumuz yeni sezonu da heyecanla beklenen bir dizi var sırada. İspanya yapımız bir soygun hikayesi olan La  Casa De Papel, online TV kullanıcıları arasında en çok sevilen yabancı dizi!

En çok online izlenen TV dizisi: Çukur

Oyuncu kadrosu, geniş izleyici kitlesi ve pek tabii çalan şarkılar ile gündeme bomba gibi düşen Çukur. Televizyonda en çok izlenen dizilerden bir olduğunu tirajlardan biliyorduk; fakat sadece televizyon değik online izlenen televizyon dizileri arasında en sevilen dizi yine Çukur oluyor.

Kadınlar/erkekler ve farklı yaş grupları hangilerini daha çok seviyor?

Kadınlar La Casa De Papel ve Handmaid’s Tale dizilerini erkeklere oranla daha fazla severken; erkekler ise Game Of Thrones hayranlığında kadınları solluyor. La Casa De Papel ve Game Of Thrones’u herkes izliyor olabilir; fakat yaş dağılımlarına baktığımızda 33 yaş ve üzeri izleyici kitlesi arasında çok daha fazla popüler olduğunu görüyoruz.

Gelelim online diziler ve online izlenen televizyon dizilerine!

Fi, Ufak Tefek Cinayetler, Erkenci Kuş ve İstanbullu Gelin erkeklerin az ama kadınların çok daha fazla izlediği diziler arasında. ”Kadınlar izler de erkekler durur mu?” demeyin. Tabii ki durmazlar. 01 Adana, Yaşamayanlar, Börü, Çukur ve hala Leyla ile Mecnun erkeklerin kadınlara oranla daha fazla sevdiği dizilerden. Şahsiyet, Fi ve Ufak Tefek Cinayetler dizileri duymayan ya da denk gelmeyen yoktur diye düşünüyoruz. Fakat 28 yaş üstü kullanıcılarda sevgi oranı biraz daha artıyor.

Evde, yolda, kafelerde izlediğimiz hatta adeta sürüklendiğimiz dizilerin online platformalara taşınması tartışıladursun; güzel yapımlardan, muhteşem oyuncu kadrolarından ve muazzam senaryolardan vazgeçemeyeceğimizi biliyoruz.

Online ya da değil, dizi ya da sinema/tiyatro her ne izliyor ve seviyorsanız hikayelerin size ilham olmasını dileriz.

İyi seyirler!

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar