LinkedIn Hikayeler Kısmını Bu Ayın Sonunda Kapatıyor!

LinkedIn Hikayeler Kısmını Gelecek Ayın Sonunda Kapatıyor!

Paylaşmayı unutmayın.

LinkedIn Hikayeler Kısmını Bu Ayın Sonunda Kapatıyor! – Twitter’ın sosyal hikaye projesi ‘Fleets’i geçen ay terk etme kararının ardından, şimdi de LinkedIn Stories deneyinden uzaklaşıyor.

LinkedIn Hikayeler Kısmını Bu Ayın Sonunda Kapatıyor!

LinkedIn Hikayeler Kısmını Bu Ayın Sonunda Kapatıyor!
Photo by Souvik Banerjee on Unsplash

LinkedIn tarafından açıklandığı gibi :

“Hızlı video güncellemelerini paylaşmanın eğlenceli ve rahat bir yolu olarak geçen yıl Hikayeleri tanıttık. Bir ton öğrendik. Şimdi, bu öğrendiklerimizi, Hikayeler biçimini, LinkedIn genelinde daha da zengin ve daha sohbetli, yeniden tasarlanmış bir video deneyimine dönüştürmek için alıyoruz. Profesyonel kimliğinizle daha sıkı bir şekilde bütünleştirmek için çalışırken, karma medya ve yaratıcı Hikaye araçlarını platformumuz genelinde tutarlı bir şekilde benimsemek istiyoruz.”

Bunun bir sonucu olarak, mevcut haliyle LinkedIn Stories Eylül ayı sonunda kaldırılacaktır. 

LinkedIn ayrıca bu bildirimi Sayfa Yöneticilerine gönderiyor:

LinkedIn Hikayeler Kısmını Bu Ayın Sonunda Kapatıyor!

LinkedIn, Hikayeler özelliğini bir yıl önce duyurmuştu. Bu süreçte kullanıcılardan gelen dönüşlerle ilgili şunları paylaştı:

  • Kullanıcılar, Hikaye benzeri içeriklerinin 24 saatlik sürenin ötesinde yaşamasını ve profillerinde erişilebilir olmasını istiyor.
  • Kullanıcılar, platform genelinde ilgi çekici videolar oluşturmak için daha yaratıcı araçlar istiyor.

Sonuç olarak, LinkedIn bu iki unsuru, şimdi Hikayeler ürününün yerine geliştireceği bir sonraki video projesine dahil edecek.

LinkedIn bunun ötesinde herhangi bir ayrıntı sağlamadı. Ancak bu ayın başlarında nasıl yapılır video platformu Jumprope’u satın almasıyla birlikte; LinkedIn’in kullanıcı profilleri için daha profesyonel vitrin video araçları geliştirmeye ve hızlı sunum yapmanın başka bir yolunu sağlamaya çalışması muhtemel görünüyor.

LinkedIn Hikayeler Özelliği Neden İşe Yaramadı?

LinkedIn Stories
Photo by @wersm.com

Gerçekten, LinkedIn Stories’in işe yaramaması muhtemelen büyük bir sürpriz değil. Seçenekle yapılan çoğu deney, sınırlı erişim ve tıklama oranları gösterdi. Ayrıca son aylarda, LinkedIn, Hikayeler görüntülemelerini artırmak için giderek daha umutsuz hale gelmişti. Hatta LinkedIn ekibi tarafından insanların en üstteki Hikayeler çubuğunu doldurmak için küratörlüğünü yaptığı temalı Hikayeleri denemişti.

Yine de, bazı insanlar bunu faydalı, değerli bir ekleme olarak görebilirdi. Ancak kaldırılması, LinkedIn sosyal yardım stratejilerinin yeniden düşünülmesine neden olur. LinkedIn ayrıca şu anda Hikaye reklamları da sunmakta. Bu konudaki başka bir stratejik değerlendirme ise etkiyi ücretli araçlara daha da genişletiyor olması.

Bu, insanların genel olarak Hikayeler biçiminden yeterince yararlandığı anlamına mı geliyor? Muhtemelen hayır. Instagram Hikayeleri oldukça popüler olmaya devam ediyor ve Snapchat’teki Hikayeler hala güç kazanmakta. Ancak, insanların belirli formatları ne kadar görmek istediğinin bir sınırı var gibi görünüyor. Hem Twitter’da hem de LinkedIn’de her zaman bu seçenek için bir uygunluk sorunu vardı.

– LinkedIn Hikayeler Kısmını Bu Ayın Sonunda Kapatıyor –

LinkedIn Hikayeler Kısmını Bu Ayın Sonunda Kapatıyor!
Photo by Nathana Rebouças on Unsplash

Yine de, muhtemelen denemeye değerdi. Bu durum LinkedIn’in seçenekle çalışan öğelere yeniden odaklanmasını sağlayacak.

Bu yolda bir sonraki, ikame yenilik. Sonuç olarak stratejik planlamanızda LinkedIn hikayeler yer alıyorsa bunu video içeriklere dönüştürmenin yollarını arayabilirsiniz. Bu konuda, işinizi ve kişisel markanızı LinkedIn’de tanıtmaya yardımcı olmak için ne tür nasıl yapılır videoları oluşturabileceğinizi düşünmek mantıklı olacaktır.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar