Her Sosyal Ağda Video İle Nasıl Başarılı Olunur?

Her Sosyal Ağda Video İle Nasıl Başarılı Olunur?

Paylaşmayı unutmayın.

Her Sosyal Ağda Video İle Nasıl Başarılı Olunur? – Sosyal medya pazarlama stratejinizi geliştirmenin yollarını mı arıyorsunuz? Her bir sosyal ağa videonun nasıl dahil edileceğini bilmek ister misiniz?

Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal ağlar son birkaç yılda çok gelişti.

Kullanıcıların iş bloglarını tanıtabilecekleri çevrimiçi pazarlama için harika bir yer haline geldiler. Herhangi bir sosyal ağın ana avantajı, ücretsiz olması ve kullanıcıların şirketlerini reklamlar için ödeme yapmadan tanıtmalarına izin vermesidir.

Her Sosyal Ağda Video İle Nasıl Başarılı Olunur?

Her Sosyal Ağda Video İle Nasıl Başarılı Olunur?
Photo by Matthew Kwong on Unsplash

Kaliteli bir gönderi yayınlandığında ve insanlar onu paylaşmaya ve beğenmeye başladığında; giderek daha fazla haber kaynağında görünmeye başlayacak. Bu, kanalınıza veya sosyal profilinize ihtiyaç duyduğu ilgiyi vererek viral hale gelmesine neden olur.

İçerik türü açısından videolar en iyi sonucu verir.

Breadnbeyond ekibi, hazırladığı infografik ile başarı için ipuçlarını paylaşıyor. Bizler de bu infografikten yola çıkarak, sizler için kısa bir özet düzenledik. (İlgili infografiğin tam halini sayfa sonunda inceleyebilirsiniz.)

Neden Video İçerik?

Neden Video İçerik? - Her Sosyal Ağda Video İle Nasıl Başarılı Olunur?
Photo by Gian Cescon on Unsplash

Facebook’ta arama yaptığınızda, ticari içeriğin yazılı gönderilere ve videolara dönüştüğünü fark edeceksiniz. Bu ikisinden, insanlar çok daha sık video izleme ve paylaşma eğilimindedir.

Ayrıca, bu yılın sonuna kadar video trafiğinin tüm internet trafiğinin %70’ini oluşturacağı tahmin ediliyor. Bu, görüntüleri ve videoları görüntülemenin içeriği okumaktan daha kolay olduğu mobil cihazların artan popülaritesine bağlıdır.

Aynı zamanda, daha fazla insan YouTube’da kaliteli içerik oluşturuyor.

Bu “teknik” yönleri dikkate almasanız bile; 1 veya 2 dakikalık kısa bir videoyu izlemenin 5 dakikalık bir gönderiyi okumaktan çok daha kolay olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz sanırım.

Videolar çok daha etkileşimli, kullanımı hızlı ve kişiseldir. Snapchat gibi hizmetleri bu kadar popüler yapan da budur.

Ancak, videolar her durum ve her kullanıcı için ideal olmadığından; diğer içerik biçimlerine hala ihtiyaç vardır.

Sosyal Medya Platformları: Hangilerini Kullanmalısınız?

Her Sosyal Ağda Video İle Nasıl Başarılı Olunur?
Photo by Sticker Mule on Unsplash

Facebook’tan YouTube’a, sosyal medya platformları günümüzde arkadaşlarla sanal olarak ‘buluşma’ yerlerinden çok daha fazlası. Çoğu, yüksek kârlı video pazarlama kanalları halini aldı.

Doğru zamanda doğru sosyal videolarla doğru kitlelere hitap ederek doğru platformu seçmek; maksimum gösterimi elde etmenize yardımcı olabilir.

Sosyal medya artık pazarlamacıların pazarlama videolarını barındırmaları için ana kanal haline geldi. Bununla birlikte, hiçbir sosyal medya aynı şekilde oluşturulmaz.

Ek olarak, her bir platform, farklı türde video özellikleri ve onlar için farklı terimlerle birlikte gelir. Bu nedenle, en iyi sonucu elde etmek için sosyal videolarınızı her platform için uyarlamanız gerekir.

YouTube

Youtube
Photo by USA-Reiseblogger on Pixabay

YouTube, pazarlamacıların %55’i tarafından kullanılıyor ve bu da onu video pazarlaması için en çok kullanılan video kanalı yapıyor.
Bununla birlikte, kullanıcılar her gün 1 milyar saatten fazla YouTube video içeriği izliyor.

En iyi video boyutları:

  • 1280×720 (manzara)
  • 720×1280 (portre)
  • 720×720 (kare)

YouTube, Arama motorlarında (özellikle Google) görünmesini ve web sitenize daha fazla trafik çekmesini istediğiniz videolar için ideal bir sosyal medya platformudur.

Videolarınızı içerik akışında öne çıkarmak, görüntülemeleri artırmak ve cazip bir küçük resim oluşturmak da dahil olmak üzere daha fazla abone çekmek için YouTube SEO’suna yatırım yapın.

Facebook – Her Sosyal Ağda Video İle Nasıl Başarılı Olunur?

Facebook - Her Sosyal Ağda Video İle Nasıl Başarılı Olunur?
Photo by cottonbro on Pexels

Facebook video gönderilerinin ortalama katılım oranı %6.01’dir. Aynı zamanda, Facebook’ta her gün 4 milyardan fazla video görüntüleniyor. bu sosyal medya platformu, ücretli video reklamcılığı için idealdir. Ayrıca, videoyu doğru kişilere doğru zamanda göstermenize yardımcı olacak araçlara sahip.

Facebook, yerel video içeriğine öncelik verme eğilimindedir. Bu nedenle, videonuzu bir YouTube bağlantısı şeklinde eklemek yerine doğrudan Facebook’a yüklemek daha faydalı olacaktır.

Son olarak, Facebook’taki videolar varsayılan olarak sessiz oynatılacaktır. Bu nedenle, sesin açık olup olmadığını anlatacak çekici görseller eklediğinizden emin olun.

Instagram

Instagram
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Sponsorlu instagram fotoğraflarından 3 kat daha fazla yorum almak için sponsorlu instagram videoları kullanmak mantıklı olacaktır. En iyi yayıncılar instagram video gönderilerini her yıl %90-100 oranında artırıyor.

Instagram tamamen görsellerle ilgilidir. Videolarınızın görsel olarak çarpıcı olduğundan emin olun, böylece izleyicilerin dikkatini hızla çekebilirler.

Ayrıca, videolarınızın daha kolay keşfedilmesini kolaylaştırmak için çok sayıda alakalı hashtag kullanın.

TikTok

Kullanıcılar uygulamada günde en az ortalama 52 dakika harcıyor. Bununla birlikte, her gün 1 milyondan fazla video izleniyor. Ayrıca Tiktok, gençler arasında popüler olmasıyla ünlüdür. Bu da, sosyal medyayı markanızı genç nesillere pazarlamak için en iyi platform haline getirir.

Kullanıcıların çoğu Tiktok’a mobil cihazlarından eriştiğinden, dikey videolar platformda en iyi sonucu verir, ancak yatay videolar da kabul edilebilir.

Son olarak, “Sizin İçin” sayfasında kullanılan şarkılara göz atmayı unutmayın. Çünkü bu size hangi müziğin öne çıkmanız için en iyi şansı vereceğini gösterecektir.

Her Sosyal Ağda Video İle Nasıl Başarılı Olunur?

Her Sosyal Ağda Video İle Nasıl Başarılı Olunur?
@breadnbeyond.com

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar