40 Harika Twitter İstatistiği – Sosyal Stratejinize İlham Verecek

40 Harika Twitter İstatistiği

Paylaşmayı unutmayın.

40 Harika Twitter İstatistiği – Sosyal Stratejinize İlham Verecek – Her gün gönderilen 500 milyon Tweetle, Twitter’da istediğiniz görünürlüğü ve katılımı elde etmek zor. Bu nedenle, size ilham sağlayabilecek güçlü Twitter istatistiklerini bir araya getirdik.

Twitter, 2006’daki ilk tweet’inden bu yana çok yol kat etti. Twitter’ın ilk amacı SMS tabanlı bir iletişim platformu olmaktı. Ancak sonunda alternatif olarak bir bilgi ağı haline geldi. 2012 yılına kadar 100 milyondan fazla kullanıcı günde 340 milyon tweet attı. Bundan böyle her gün 500 milyon tweet atıldığında, Twitter’da ideal görünürlük ve katılım düzeyine ulaşmanın neden o kadar kolay olmadığını şimdi anlayabilirsiniz. Bu yazıda, tüketicileri hedeflemek ve marka bilinirliğini artırmak için bu platformun nasıl kullanılacağını gösterebilecek düşündürücü ve güçlü 40 Twitter istatistiğini topladık.

40 Harika Twitter İstatistiği – Sosyal Stratejinize İlham Verecek

Photo by Daddy Mohlala on Unsplash

Genel Twitter İstatistikleri

Photo by Solen Feyissa on Pexels

Müzisyenler, Emojiler ve Daha Fazlası..

Ek olarak, bu kadar çok değişimin olduğu bir yılda, birkaç şeyin sabit kaldığını da görmek mümkün… En çok Tweetlenen müzisyenler listesine BTS’in hakim olması gibi 🎶
1️⃣ @BTS_twt
2️⃣ @KanyeWest
3️⃣ @Beyonce
4️⃣ @Rihanna
5️⃣ @justinbieber
6️⃣ @iamcardib
7️⃣ @BLACKPINK
8️⃣ @Drake
9️⃣ @ArianaGrande
🔟 @taylorswift13

— Twitter Verileri (@TwitterData) , 7 Aralık 2020

  • “Sevinç Gözyaşları – 😂” on bin tweet başına en az bir emoji içeren 225 tweet ile; Twitter’da en çok kullanılan emojidir. Bunu, her on bin tweet’te en az bir emoji içeren 175 tweet ile “Yüksek sesle ağlayan yüz – 😭” takip etti. Twitter’da 2 milyardan fazla kez kullanıldı.
  • 2014 FIFA Dünya Kupası Finali sırasında, bir dakikada 618.725 Tweet atıldı.
  • En iyi tweet 4,1 milyondan fazla retweet aldı ve Haziran 2021’de Japon milyarder Yusaku Maezawa tarafından tweetlendi.
40-harika-twitter-istatistigi-sosyal-stratejinize-ilham-verecek
En fazla retweet alan tweet

Demografik Twitter İstatistikleri

“Hiç kimse derisinin rengi, geçmişi veya dini nedeniyle bir başkasından nefret ederek doğmaz…” — Barack Obama (@BarackObama), 13 Ağustos 2017

40-harika-twitter-istatistigi-sosyal-stratejinize-ilham-verecek
@BarackObama

En iyi Pazarlama Pratikleri

Tweet Etkileşiminizi ve Görünürlüğünüzü Artırmak İçin Neler Yapabilirsiniz?

Karlı bir sosyal pazarlama stratejisi hedefliyorsanız, görsel içerik Tweetinizin paylaşılmasına ve daha fazla görünürlük kazanmanıza olanak tanır. Ayrıca kitlenizin dikkatini çekmenize yardımcı olacaktır. Twitter hızlı hareket eder, hedef kitlenizin ilgisini çekmek için yalnızca birkaç saniyeniz olacaktır. Bunun yanında, bir görsel kullanmanın retweetlerde %35 ve videolar aracılığıyla %28 artış sağladığı kanıtlanmıştır.

Tweetlerinize alıntılar eklemek, görünürlüğünüz için başka bir avantaj sağlayacaktır. Alıntılar, etkileyicilerin erişimini destekler ve müşterileri çekmenin en etkili yollarından biridir. Ek olarak, alıntı kullanmak güvenilirliği gösterecektir ve retweet edilme olasılığı %53 daha fazladır.

Ayrıca, tweet’lerinize hashtag’ler eklemenin, tweet’leri gruplandırmayı ve kategorilere ayırmayı kolaylaştırdığı ve insanların ilgilerini çeken konuları takip etmesine olanak tanıdığı için Tweet etkileşimini ve görünürlüğünü %16 oranında artırdığı kanıtlanmıştır. Hashtag içeren tweetler, etkileşimi bireyler için neredeyse %100 ve markalar için %50 oranında artırma potansiyeline sahip. Bununla birlikte, Hashtag’leri kullanmak, insanların içeriğinizi keşfetmesine ve onlarla etkileşime girmesine yardımcı olur.

Photo by Chris J. Davis on Unsplash

Son olarak, tweet’lerinizde sayı ve veri kullanmak, tweet’i %17 oranında artıran güçlü bir avantaj olarak da çalışır.

Neal Schaffer’dan alıntı yapmak gerekirse, “Şu şekilde düşünün: ‘Nasıl daha fazla para kazanacağınızı öğrenin’ yazan bir başlığa mı yoksa ‘Önümüzdeki 8 saat içinde nasıl 200$ kazanacağınızı öğrenin’ yazan bir başlığa mı tıklamanız daha olasıdır? Tabii ki ikincisi, değil mi? Size ne kadar para kazanabileceğinizi ve tam olarak hangi zaman diliminde yapabileceğinizi söyler.” 

Bununla birlikte, Tweetlerinizde sayıların ve verilerin kullanılması, özgünlüğü artırır ve yazım üniformasında onları öne çıkarır.

İşe Yarayan Daha Fazla Etkileşim – 40 Harika Twitter İstatistiği

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar