Hayvanlar Aleminden 10 Şaşırtıcı Bilgi

10-şaşırtıcı-bilgi

Paylaşmayı unutmayın.

Hayvanlar Aleminden 10 Şaşırtıcı Bilgi – Bir seri halinde sunduğumuz tuhaf ve ilginç bilgiler serimizde, hayvanlar alemine geldik. Bu dünyayı paylaştığımız ve hor gördüğümüz ancak onlar olmadan yaşayamayacağımız bu dostlarımız hakkında bir çok ilginç bilgiler vardır. Biz bunlardan 10 şaşırtıcı bilgi derledik. Keyifli okumalar…

10 Şaşırtıcı Bilgi

  • Kaplumbağalar çok dayanıklı hayvanlardır. Özellikle soğuk iklimde yaşayan tatlı su kaplumbağa türlerinden biri, sonbahar geldiğinde derin bir nefes alır. Ardından ilkbaharda tekrar su yüzüne çıkabilir. Bu kaplumbağalar, 3 ay boyunca oksijensiz yaşarlar. Oksijensiz yaşayan bu tür hayatta kalma enerjisini glikolizden alabilir. Başka tuhaf bir özelliği ise kalp atışının dakikada bir olduğudur.
  • Kaplumbağaların başka bir özelliği de özellikle kara kaplumbağalarının üç yıl boyunca hiçbir şey yiyip içmeden yaşayabildikleridir.
şaşırtıcı-bilgi
  • İlk okulda öğrendiğimiz bir bilgi; insan vücudunda 212 adet kemik bulunmaktadır. Peki ya atlarda kaç kemik var, tahmin edebilir misin? Atlarda ise tam tamına insanlardan 18 tane fazla kemik vardır. 
  • Kediler dokuz canlıdır ve nasıl düşerlerse düşsünler dört ayaklarının üzerine düşerler, derler. Ancak yüksekten düşmeleri kediler içinde sakıncalıdır. 7.kattan düşmenin, 32.kattan düşmekten daha tehlikelidir. Çünkü kediler, 6.katta terminal hıza ulaşabilir.  İlginç değil mi?
  • Kelebekler güzel yaratıklardır. Kısa ömürleri dışında en önemli özellikleri ayaklarıyla tat alırlar. Bu yüzden çiçekler üzerinde hareketsiz uzun bir süre dururlar.
  • Goriller, ilginç ve tuhaf hayvanlardır. Ancak akıllı oldukları ve öğrenme yetenekleri herkes tarafından iyi bilinmektedir. Ancak bir bilgi bunun aksini gösteriyor; gorillerin, soğuk günlerde ısınmak için kendi dışkılarını yedikleri bilinmektedir.
  • Su kürenin hükümdarı köpek balıkları hakkında bir çok ilginç bilgi vardır. Bunlardan biri köpek balıkları, hastalanmayan tek hayvandır.
hayvanlar-aleminden-şaşırtıcı-bilgi
  • Yusufçuk böceği yani halk arasında bilinen adıyla helikopter böceği 30.000’den fazla göze sahiptir. Bu bilinen bütün merceklerden daha kaliteli bir görüş deneyimi sağlar.
  • Karıncalar yuvalarını çeneleriyle kazarlar. Gelişen çene yapıları sayesinde bizi ısırdıklarında hissederiz. Kazdıkları bu yuvalar yaklaşık 4-5 katlı olduğunu, bakım odaları, beslenme odaları, gıdalarını depoladıkları odalar ve kendilerini her türlü dış etkilerden koruyan tuzaklar hazırlarlar.  
  • Köpekler, hayatımızda çok önemli bir yer taşır. Ancak çoğu köpek sahibi bile köpekleriyle ilgili bilgileri tam anlamıyla bilmez.  Köpeklerin ter bezleri ayaklarının altında yer alır. Ve zaman zaman kuru bir asfaltta ıslak pati izlerine rastlarsanız oradan koşarak geçmiş ve çok terlemiş  bir köpek olduğunu anlarsınız.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar