Şans Eseri Olarak Bulunmuş 4 İlginç İcat

ilginc-icatlar

Paylaşmayı unutmayın.

Şans Eseri Olarak Bulunmuş 4 İlginç İcat – Buluş ya da diğer adıyla icat, pek çok kişinin denemeye yapmaya korktuğu şeylerin cesaretli kişiler tarafından defalarca denenmesi sonucu ortaya çıkarılmasıdır. Yeni icatlar, daha önce var olan ürünlerin, bazı özelliklerim ve teknolojilerin eklenmesi sonucu ortaya çıkmaktadır. Her şey bir öncekinin bir basamak gerisindedir. İcatlar, genellikle bir ihtiyaçtan ya da bazı uğraşlar neticesinde rastlantısal olarak doğmaktadır. Her ortaya çıkan icat kabul görmemektedir. Eğer işe yarıyorsa ve bir sorunu gideriyorsa kabul görmektedir.

4 İlginç İcat

Mikrodalga Fırın

Bugün pek çok evde yer alan bu ürün Percy LeBaron Spencer tarafından alakasız ve rastlantısal olarak bulunmuştur. Bu ürünün ortaya çıkış şeklinin Percy LeBaron Spencer’ın cebindeki çikolatalı gofretin sıcaktan erimesi olduğu söylenir. Percy LeBaron Spencer, 1940’lı yıllarda sürdürdüğü bir araştırmada mikrodalga yaymakta olan ve magmetron adı verilen bir radar teknolojisindeki ışınların ısıtıcı etkisini fark ederek araştırmasını derinleştirmiştir.

Mikrodalga ışınlarının önüne bir paket mısır koyarak ışınların etkisini ölçmeye çalışan Spencer, bir süre sonra mısırların patladığını görmüştür. Bu etki sonrası bir çaydanlığın iki tarafına delik açmış ve ışınların bu delikten geçeceği şekilde ayarlayarak ilk mikro dalga fırını icat etmiştir.

Kırılmaz Cam

@çelikcam.com

Bir kimyager olan Edouard Benedictus, laboratuvarında bir takım çalışmalar yaparken bazı maddeleri rastlantısal olarak karıştırarak çeşitli ürünler oluşturuyordu. Denemeleri sırasında kullandığı cam fanusa eli çarpar ve fanus yere düşer fakat kırılmaz. Bu duruma çok şaşıran Edouard, fanusu incelemeye başlar ve camda plastik selüloz nitrat olduğunu tespit eder ve bu sayede kırılmadığını belirler. Bu olaydan sonra bütün cam ürünlere plastik selüloz nitrat maddesi eklenir ve günümüzde geliştirilerek kırılmaz cama dönüşür.

Havai Fişek

Çinliler her zaman hayatlarında marjinal yaşam şekillerine sahiptirler.

@nasilyap.com

Ortalama 2000 yıldır mutfak ürünlerinde kömür, sülfür ve güherçile (potasyum nitrat) maddelerini sıklıkla kullanmaktadırlar. Bu maddelerin karışım şeklinde kullanan bir aşçı, bu karışımların güçlü bir şekilde ateş çıkardığını ve bu karışımın bir bambu içine sıkıştırıldığında havaya püskürdüğünü görmüştür. Bu durum sonucunda da bambuya farklı ürünler eklenerek renk değişimi ortaya çıkmış ve havai fişeğin temeli atılmıştır.

Patates Cipsi

@yordama.com

1853 yılında bir restoran da çalışan George Crum, çalıştığı bir iş gününde patates kızartması isteyen bir müşterinin, patatesleri kalın bulmasına kızmış ve patatesleri çok ince keserek kuruyana kadar pişirmiş ve müşteriye sunmuştur. Bu sunumu çok beğenen restoran sahibi, bu ürünün sürekli yapılmasını istemiş.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar