Hayvanlar İçin Kükre!

Paylaşmayı unutmayın.

Ruhu aynıdır tüm yaratılanların, bedeni farklı olsa da.

Hipokrat’ın bu sözüyle başlamak istiyoruz. Tüm canlıları sevmemiz gerektiğinin de derinlerinde anlamlar taşır bu söz.

Tüm canlılar özeldir, hakları vardır ve bunları hissetmek ister. Canlıların arasında en çok savunmaya ve sevgiye aç olan, hayvanlardır. Çünkü onlar kendilerini anlatamaz, ihtiyaçlarını kolayca karşılayamaz ve bizler gibi sevgiyle yaşarlar.

Sokak köpeği

@Wallula

Hayvanların sesi olmak ve haklarını anlatmak için National Geographic, büyük kedilerin soyunun tükenmesini engellemek için 2009 yılında National Geographic Society tarafından kurulan “Büyük Kediler Girişimi”ni bu yıl da “Hayvanlar için Kükre” kampanyasıyla destekliyor.

National Geographic Channel Türkiye ise kampanyayı daha da genişleterek herkesi; yardıma muhtaç, sahipsiz, nesli tehlike altında olan tüm hayvanlar için kükremeye davet ediyor.

Hayvanlar için kükre

@iconjane

İlki 2013 yılında gerçekleştirilen proje, ünlüler tarafından desteklenmişti. Mehmet Turgut, kampanya için Pınar Altuğ, Hazal Kaya, Mustafa Alabora, Oben Budak ve Erdem Yener’in içinde bulunduğu birçok ünlü ismin fotoğrafını çekmişti ve kampanya oldukça rağbet görmüştü.

National Geographic Türkiye, bu yıl da yardıma muhtaç hayvanlar konusunda farkındalık yaratmak ve davranış değişikliği oluşturmak amacıyla çalışmalarını yürütüyor.

Bu yıl Galatasaray Spor Kulübü, National Geographic’in, nesli tükenen, yardıma muhtaç, sahipsiz ve tehlike altında olan hayvanlara sahip çıkmak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği “Hayvanlar İçin Kükre” kampanyasına destek verdi.

Hayvanlar için kükre

@mehmetturgut

Mehmet Turgut’un fotoğraf çekimi ile projeye, Galatasaray Futbol Kulübü’nden Cenk Gönen ve Yasin Öztekin, erkek basketbol takımından Göksenin Köksal ve Ege Arar, kadın basketbol takımından Cansu Köksal, erkek voleybol takımından Murathan Kısal, kadın voleybol takımından Sinead Jack, Engelsiz Aslanlar’dan İsmaik Ar, basketbol altyapısından ise Nehir Elkin ve Alp Ako destek verirdi. Bununla birlikte birçok ünlü ve sosyal medya kullanıcısı da projeye desteğini esirgemedi.

Galatasaray Spor Kulübü’nün bu desteğini, birçok takımın taraftarı da destekledi.

Her geçen gün bakılmayan hayvan sayısı artıyor. Buna tam anlamıyla dur diyemesek de elimizden geleni yapmalıyız ve barınaklardaki sevgiye muhtaç hayvanları ziyaret etmeli; sahiplendiğimiz hayvanlara iyi bakmalıyız.

“Toplumun bu uykudan uyanması için çok şiddetli bir kalk borusu gerekli.”. Bu söz, gönüllü olarak barınakta çalışan birinin mektubundan alınmıştır.

Belki de şiddetli bir kalk borusu, senin kükremenle olacak!

HADİ SEN DE KÜKRE!

Destek olmak için;

Sosyal medya hesaplarından #hayvanlaricinkükre etiketi ile paylaşım yapabilir, video çekebilir ve projenin web sitesinden barınak ve derneklere bağış yapabilirsiniz.

 

Unutmayalım; Hayvanlar da canlı; onların da hakları var!..

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar