Geleneksel Pazarlama ve Çağdaş Pazarlama

Photo by Maarten van den Heuvel on Unsplash

Paylaşmayı unutmayın.

Geleneksel Pazarlama ve Çağdaş Pazarlama – Potansiyel müşteri kazanmak söz konusu olduğunda, pazarlamacılarla yapılan görüşmeler, geleneksel yöntemlerin birincil pazarlama yaklaşımları olarak kullanıldıklarını ortaya koyuyor. Bu yöntemler çoğunlukla ticari fuarlar, e-posta pazarlaması, seminerler, coldcallar, reklamcılık ve telefonla pazarlama gibi yolları içeriyor. Bu yöntemlere outbound marketing denir. Yöntem, pazarlama mesajını oldukça uzun bir yoldan kitleye iletir ve hedef pazarın ihtiyaçlarına cevap vermeyi umut eder. Birkaç nedenden ötürü bir geleneksel pazarlama türü olan outbound marketing etkinliğini giderek kaybetmektedir.

Geleneksel Pazarlama ve Çağdaş Pazarlama

İnsanlar Bu Tür Pazarlama Mesajlarını Engelliyor

Pazarlamacılar, tüketicilere her gün ortalama 2.500’den fazla mesaj gönderiyor. Bu, etkili olmak yerine genelde kişileri fazlasıyla şaşırtıyor. Tüketiciler, aksayan pazarlama stratejilerinden pek fazla hoşlanmıyorlar. Bu nedenle mesajınızı engellemek için daha etkili yaklaşımlar kullanmayı seçiyorlar. Bu tür pazarlama mesajlarından kaçınmak için arayan kimliği engelleme, spam filtreleri ve üçüncü parti uygulamalar gibi yöntemleri giderek daha fazla kullanıyorlar.

geleneksel-pazarlama-ve-cagdas-pazarlama
Photo by Lou Levit on Unsplash

İnsanların Fuarlara ve Seminerlere İlgisi Kayboldu

İnternetin ve ilgili hizmetlerin ortaya çıkması sayesinde, giderek daha fazla tüketici ihtiyacını farklı yöntemlerle karşılamaya başladı. Kişiler artık yeni şeyler öğrenmek veya ürün ve hizmet satın almak için interneti kullanıyor. Arama motorları, web siteleri, sosyal medya ve bloglar bu alanda başı çekiyor. Bunun nedeni, İnternet kullanımındaki koordinasyonun maliyetinin, başka bir şehirde lüks bir oteldeki bir seminere veya bir ticaret fuarına katılmaktan çok daha düşük olması.

Değişen Tüketici Davranışını Nasıl Karşılayabilirsiniz?

Sizi engellemenin yeni yollarını bulan tüketicilere mesajınızı iletmek sandığınız kadar zor değildir. Bunun için kitlesel pazarlamaya binlerce veya milyonlarca dolar harcamak yerine, çağdaş pazarlamaya yatırım yapabilirsiniz. Çağdaş pazarlamayla, aslında ürünleriniz veya hizmetlerinizle ilgilenen tüketicilerin sizi bulmasına yardımcı olursunuz. Başka bir deyişle, ürün ya da hizmetlerinizle ilgilenen tüketiciler sizi internette kolayca bulnaya başlar.

geleneksel-pazarlama-ve-cagdas-pazarlama
Photo by GR Stocks on Unsplash

Ayrıca bakabilirsiniz: Etkili Potansiyel Müşteri Büyütme Uygulamaları ve Etkileri

Bu yolda başarılı olmak için, işe web sitenizi ilgili sektörde lider olarak markalaştırmakla başlamalısınız. Trafik, web sitenize arama motorları, bloglar ve sosyal ağlar aracılığıyla organik olarak gelmeli. Ancak günümüzde pazarlamacıların çoğu zamanlarının ve çabalarının büyük bir kısmını geleneksel pazarlamaya ayırmaktadır. Tüm eforun yüzde 90’ını geleneksel ve yüzde 10’unu çağdaş pazarlama oluşturuyor. Oysa değişen tüketici alışkanlıklarını karşılamak için ise bu yüzdeler yer değiştirmeli.

Geleneksel pazarlama kapsamında potansiyel tüketicilerin dikkatini çekmek için boşuna bir uğraştır. Bu uğurda çaba sarf etmek, ormanda fil avlamaya çalışan aslanlara benzer. Unutmayın ki, filler son 20 yıldır artık pek de ormanda yaşayan canlılar değiller. Bu yüzden ormanda avlanmak için zamanınızı, emeğinizi ve paranızı boşa harcamamalısınız. Bunun yerine doğru yerde ava çıkmalısınız.

Ayrıca bakabilirsiniz: Dijital Pazarlamada Dönüşüm Oranları AIDA Modeli Kullanılarak Nasıl Artırılır?

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar