Etkili Potansiyel Müşteri Büyütme Uygulamaları ve Etkileri

Photo by Charles Deluvio on Unsplash

Paylaşmayı unutmayın.

Etkili Potansiyel Müşteri Büyütme Uygulamaları ve Etkileri – Pazarlama stratejinizin başarısı, kısmen, oluşturduğunuz potansiyel müşterilere ne kadar iyi baktığınızla kolaylaştırılır. Seçimleriniz, potansiyel müşterilerinizin potansiyel müşteri olmaktan müşteri olmaya ne kadar hızlı geçeceğini belirler. Aynı zamanda bu kişiler henüz satın almaya hazır değillerse ilgilerini ne kadar etkili bir şekilde sürdürebileceğinizi kontrol etmenize yardımcı olur. Potansiyel müşterilerinizi nasıl ustalıkla besleyeceğinizi ve potansiyel müşteri tabanı oluşturacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.

Potansiyel Müşteri Büyütme Nedir ve Neden Önemlidir?

Bu terim, potansiyel müşterilerinize ve sonuç olarak markanıza fayda sağlamaya odaklanan bir ilişki kurma sürecidir. Bu, marka bilinirliği çabalarınızın mantıklı bir uzantısıdır. Diğer faydaların yanı sıra sorunlarını çözmelerine, müşterilerinizin yaşamlarını iyileştirmelerine ve deneyimlerini zenginleştirmelerine yardımcı olur. Yardımcı içerik aracılığıyla potansiyel müşterileriniz arasında akılda kalıcı bir farkındalık geliştirme fırsatıdır.

Sonuç olarak, hayatlarına ne kadar değer kattığınızın farkına varırlar ve kendi istekleriyle müşteriniz olurlar. Bunu yaparken de işinizi büyütmenize yardımcı olurlar. Potansiyel müşteri büyütme, içerideki pazarlama metodolojisinin (İlgi Çekme – Dönüştürme – Satış Yapma – Memnun Etme) 4 aşamasının 3 numaralı aşaması olan satış yapma aşamasında çok önemlidir.

İçerideki pazarlama stratejinizin, markanızın sürekli olarak değer sağlamasına olanak tanır. Dahası sadık müşteriler olmaları için geçerli bir neden sağlayacak şekilde potansiyel müşterilerinizle etkileşim kurar.

etkili-potansiyel-musteri-buyutme-uygulamalari-ve-etkileri
Photo by Clark Tibbs on Unsplash

Potansiyel Müşterilerinizi Etkili Bir Şekilde Nasıl Beslersiniz?

İdeal olarak, potansiyel müşteri büyütme stratejiniz size hızlı bir şekilde yeni müşteriler kazandırmalıdır. Ancak, sabırlı olmak, potansiyel bir müşterinin satış hunisinden geçme hızına saygı duymak da son derece önemlidir. Müşterilerin markanızla ilgilenmelerini sağlamanın yolları:

Hedeflenen içerikle etkileşim kurun

Potansiyel müşterileriniz kişisel hikayelere sahiptir. Bunların kişilerin ilgi alanları, odak noktaları, ihtiyaçları vb. üzerinde bir etkisi olduğunun farkında olmalısınız. Bir e-posta, haber bülteni ya da sosyal medya gönderinizi bu hikayelerle ilişkilendirilebilirsiniz. Müşterilerinizin benzersiz kişiliklerini anlamak, kitlenizi büyütmek için tasarlanmış çeşitli hedefli içerik biçimleri oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Potansiyel müşteri için e-postalarınızı kişiselleştirin

E-posta pazarlaması, potansiyel müşterileri büyütmenin en etkili yollarından biridir. Çünkü markaların stratejilerini kişiselleştirmesine olanak tanır. Dahası kişiselleştirilmiş e-postaların harika sonuçlar ürettiği defalarca kanıtlanmıştır.

2013 yılında yapılan bir araştırma, kişiselleştirilmiş konu satırlarına sahip e-postaların açılma olasılığının yüzde 26 daha fazla olduğunu bulmuştur. Kişiselleştirilmiş e-posta yoluyla müşteri adayı büyütme stratejinizi geliştirmek için, kişi aşağıdaki eylemlerden herhangi birini tamamladığında tetikleyici e-postalar gönderebilirsiniz:

  • İçeriğinizi indiriyorsa
  • E-posta listenize kaydoluyorsa
  • E-postalarınızdaki veya web sayfalarınızdaki bağlantılara tıklıyorsa
  • Web sitenizdeki belirli sayfaları ziyaret ediyorsa
Photo by Andras Vas on Unsplash

Çok yönlü ve esnek olun – Etkili Potansiyel Müşteri Büyütme Uygulamaları ve Etkileri

Günümüzün pazarlamacılarının e-posta müşterilerini büyütme çabalarını etkin bir şekilde uygulamalarını sağlayan yeni taktikler geliştirilmektedir. Kısmen aşağıdaki teknikleri yetenekli bir şekilde destekleyen pazarlama otomasyon platformları ile bunu başarmak artık mümkün:

  • Eposta pazarlama
  • Pazarlama otomasyonu
  • Dinamik ve duyarlı web sitesi içeriği
  • Sosyal medya
  • Ücretli yeniden hedefleme
  • Doğrudan satış desteği

Bununla birlikte, potansiyel müşterilerinizi birden fazla kanalda düzgün bir şekilde büyütmek için pazarlama ve satış ekipleriniz arasında sıkı bir işbirliği kurmanız gerektiğini unutmayın.

Birden fazla yöntem kullanın

Web sitesi ziyaretçilerinin yaklaşık %96’sı henüz herhangi bir şey satın almaya hazır değil. Ancak onlara değerli içerikler sunarak bunun karşılığında iletişim bilgilerini paylaşmaya ikna edebilirsiniz. Bir potansiyel müşterinin markanızın farkına varması ile bu kişilerin 10’da 1’i dönüşmeye başlar.

Stratejinizin başarılı olmasını sağlamak için, potansiyel müşterileri satın alma yolculuklarında etkili bir şekilde harekete geçiren içerikler sunun: Sosyal gönderiler, blog gönderileri, teknik incelemeler ve e-kitaplar, etkileşimli paylaşımlar ve hatta doğrudan posta gibi çeşitli içerik türleri ile etaktiklerinizi güçlendirin.

etkili-potansiyel-musteri-buyutme-uygulamalari-ve-etkileri
Photo by Luca Bravo on Unsplash

Potansiyel müşterilerinize ayak uydurun ve onlara sürekli olarak faydalı bir şeyler sunun

Müşteri adaylarınız hayatın gerektirdiği sorumluluklara uyum sağlamalı ve bunlara yanıt vermelidir. Ayrıca çıkarları da zaman içerisinde değişecektir. Değişimlere hızlı bir şekilde uyum sağlamanız yetmez. Aynı zamanda bu kişilere başarılı bir şekilde satış yapana ve onları müşteri olarak sayana kadar ilgili mesajlarla etkileşime geçebilmek için hazır olmalısınız.

Markanız ve sektörünüz kapsamında uygun içerikler sunun. Ayrıca potansiyel müşterilerinizin mevcut sorunları, ilgi alanları, faaliyetleri ve hayat hikayeleri bazında yüksek değerli içerik sunmaya çalışın.

Ayrıca ilginizi çekebilir: Chatbot’lar Müşteri Kazanımı İçin Gerçekten Etkili mi?

Satış ve pazarlama stratejilerinizi paralel tutun

İyi organize edilmiş satış ve pazarlama süreçleri, genellikle iyileştirilmiş müşteri elde tutma oranlarına yol açar. Dahası son derece başarılı müşteri yetiştirme stratejileriyle sonuçlanır.

Satış ve pazarlama stratejilerinizin etkili müşteri adayı yetiştirmeyi kolaylaştırdığından emin olmanız gerekir. Bunun için, olası satışın satın alma yolculuğunda bir ekipten diğerine doğru tam geçiş noktalarını belirleyin. Müşteri adayı puanlaması, iş akışı kaydı ve dönüşüm aksiyonları gibi tetikleyicilerin takibini doğru yapın.

Bu işbirliği çabasını, paylaştığınız hedeflerin, beklentilerin ve sorumlulukların açıkça belirtildiği bir satış ve pazarlama hizmet düzeyi sözleşmesi ile pekiştirin. Bu, her iki tarafa da potansiyel müşteri dönüşümü ve beslenmesinde bir hesap verebilirlik duygusu aşılamaya yardımcı olur.

etkili-potansiyel-musteri-buyutme-uygulamalari-ve-etkileri
Photo by Sajad Nori on Unsplash

Müşteri adayı puanlaması uygulayın – Etkili Potansiyel Müşteri Büyütme Uygulamaları ve Etkileri

Çoğu pazarlama otomasyon platformunda müşteri adayı puanlamasını* uygulayabilirsiniz: Belirli web sitesi ziyaret davranışlarına, dönüşüm etkinliklerine ve sosyal medya etkileşimlerine sayısal değerler atayın.

*Her müşteri adayının işletmeye temsil ettiği algılanan değeri temsil eden bir ölçekte potansiyel müşterileri sıralama metodolojisi

Ayrıca ilginizi çekebilir: Pazarlama Danışmanının Potansiyel Müşterilere Sorması Gereken Sorular

Ortaya çıkan puanın iki ana kullanımı vardır:

  • Bir satış temsilcisi tarafından doğrudan takip edilmesi gereken müşteri adaylarını belirlemek
  • Daha fazla beslenmeye ihtiyaç duyan müşteri adaylarını belirlemek

Başarılı potansiyel müşteri büyütme, karşılıklı yarar sağlayan iki taraflı bir süreçtir:

Müşteri adaylarınız satın alan müşteriler haline gelirken sizin de değerli içerik ve yararlı etkileşim sayınız artar.

Müşterileriniz marka deneyimlerinden memnun kaldıklarında sosyal medya hesaplarında sizi tavsiye etmeye başlar.  Böylece yalnızca satışla değil, müşteri savunuculuğu yoluyla işletmenizin büyümesine katkıda bulunacak yeni müşteriler kazanırsınız.

Ayrıca ilginizi çekebilir: Ekonomik Pazarlama Araçları: Lead Capture

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar