Ekonomik Pazarlama Araçları: Lead Capture

lead capture

Paylaşmayı unutmayın.

Lead Capture Nedir?

Ekonomik Pazarlama Araçları yazı dizimizin Analiz Araçları ve İçerik Araçları sonrası bugünkü konusu Lead Capture. Lead Capture ise İnternet’te online bir reklam veya sosyal medyada herhangi bir link tıklandığında tüketicinin yönlendirildiği sayfadır. Küçük bir kutucuk olarak düşünülebilecek bu alan sitenize yönlendirme yapılmasını sağlayacak bir içerik olarak düşünülebilir. Kısacası sizin ile ilgili ilk izlenim açısından önem taşıdığını söyleyebiliriz.

Şimdi de bu alanı düzenlemek için kullanabileceğimiz araçlara bir göz atalım.

1 – OptinMonster

optinmonster nedir

@optinmonster

Lead Capture yakalama formları, potansiyel müşterilerin karşı koyamayacağı kaynakları listenize yerleştirerek onlara sunabileceğiniz basit bir yoldur. Bu noktada OptinMonster, A/B testleri ile formlarınızı test ederek neyin çalışıp çalışmadığını, ziyaretçilerinizin kalıp kalmayacağını anlamanıza yardımcı olur.

2 – Unbounce

Unbounce nedir

@Unbounce

Unbounce, açılış sayfası oluşturucu bir programdır ve kullanımı oldukça kolaydır. Web sayfanızın koda ya da profesyonel web tasarımı yardımına ihtiyaç duymadan çalışabilmesini sağlayacak güzel tasarımlara sahip şablonları sizlere sunar. Unbounce, ücretsiz 30 günlük bir deneme sürümü sunması ile birlikte gayet cüzi fiyatlarla sizlere ihtiyacınız olan hizmetleri sunar.

3 – LeadPages

LeadPages nedir

@LeadPages

LeadPages, önceden tasarlanmış açılış sayfası şablonları, pop-up formları ve giriş için SMS kodları gönderme olanaklarını sunar. Kolay entegrasyon özelliği ile aylık cüzi fiyatlarla profesyonel paketlerini sunmaktadır.

4 – Sumo

sumo nedir

@sumo

Daha önceleri SumoMe adını kullanan Sumo, gelişmiş giriş formları, hemen hemen her içerik yönetim sistemi ile kolay entegre olabilme, Google Analytics ile entegrasyon ve ısı haritaları dahil olmak üzere size yararlı olabilecek Lead Capture araçlarını barındırır. Bu araçta fiyatlandırma web sitenize yapılan ziyaretlere bağlıdır ancak kullanım ücretsiz bir paketle başlar. Yeni başlayanlar için en iyisi budur sanıyoruz.

5 – InstaPage

InstaPage nedir

@InstaPage

Faydalı bir açılış sayfası oluşturma aracı olan bu platform, PPC uyumluluğu, pek çok entegrasyon ve faydalı A/B test hizmetlerini sunar. Aylık cüzi bir ücrete sahiptir.

6 – HelloBar

HelloBar nedir

@HelloBar

Bu araç web sitenize herhangi bir müdahalede bulunmayan bir Lead Capture çubuğunu sayfanıza ekleyerek web sitesi ziyaretçilerinizi e-posta abonelerine dönüştürerek müşterileriniz haline getirmenize yardımcı olur. Araç, sosyal içeriğinizin tanıtımını yapmanıza ve A/B mesajınızı test etmenize imkan verir.

7 – Qualaroo

Qualaroo nedir

@Qualaroo

Qualaroo, müşterinizi anlamlandırmanızı hedefleyen web sitesi anketleri sunarak sitenizi optimize etmenize olanak tanır. Qualaroo ile web sitenizdeki herhangi bir yerde, ürününüzde veya dönüşüm kutunuzda bulunan ziyaretçilere sorularınızı yöneltebilirsiniz.

8 – LiveChat

LiveChat nedir

@LiveChat

Bu araç adından da anlaşılacağı üzere canlı sohbet platformudur. Bu basit araç, müşterilerin web sitenizde yer almasını, ziyaretçi bilgilerini yakalamanızı sağlayarak daha kişiselleştirilmiş, acil müşteri hizmetleri sunmanıza olanak tanır. LiveChat başlangıç paketi cüzi bir fiyatla sunuluyor. LiveChat, web sitenizi ziyaret eden potansiyel müşterileri yakalamak için harika bir araçtır.

İşletmeniz bu araçlarla büyümeye devam ediyor, bir sonraki yazımızda SEO & PPC konularını işleyeceğiz. Takipte kalın!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar